Разлика между Shopify и Wix

До преди няколко години, ако искате да се изгради един сайт на собствения си, ще трябва да се научат уеб дизайн. Създаване на уеб сайт не е лесна задача; трябва да бъдат информирани и квалифицирани достатъчно, за да се изгради един сайт от нулата, да не говорим, изгради нещо, което не само изглежда добре, но се харесва на потребителите. Вашият сайт е лицето на вашия бизнес, или в случай на личен сайт, за самоличност. За щастие, има много инструменти там, че ви позволяват да създавате уеб сайтове от предварително създадени шаблони. Shopify и Wix са две такива големи уебсайт строители, които са на контролен списък, всеки електронната търговия на продавача. Но кой е по -добър?

Какво е Shopify?

Shopify е популярна платформа за електронна търговия, която позволява на физически лица и фирми, създадени за изграждане, управление и контрол на собствените си онлайн магазин, където те могат да продават всичко, което искали да продават. Shopify е известен със своята несравнима електронната търговия функции, които покриват почти всеки аспект от процеса на продажба, включително управление на инвентара, плащане шлюзове, количките за пазаруване, в местата за продажби системи, Интегриране с трети страни, и така нататък. В него се намират вашия онлайн пазар, което ви позволява лесно продаде нещо, от книги до дрехи, мебели, телефони, аксесоари, аксесоари за дома, батерии, слушалки, хардуер, и много повече. Shopify е всичко-в-едно решение за електронна търговия за фирмите, които искат да продават онлайн.

Какво е Wix?

Wix е поредното голямо име в пространството на електронната търговия, която ви позволява да създадете професионални уеб сайтове. Wix е базираната в Израел услуга за уеб разработки и един от най-добрите всички около електронната търговия платформи, които ви дава общо творческа свобода онлайн. Подобно Shopify, Wix ви помага да създадете свой собствен онлайн магазин със стотици дизайнерски шаблони, ви предоставя всички необходими инструменти и услуги, които трябва да се продават онлайн и в магазините. С несравним възможности за дизайн и е лесен за използване плъзгане и пускане интерфейс, Wix прави изграждане на уеб сайт напълно безпроблемно, без да се във всеки комплекс кодиране или дизайн. Въпреки, че първоначално са били проектирани за създаване на сайтове, Wix е добавен платформа за електронна търговия предлага наскоро да разшири портфолиото си от дарения.

Разлика между Shopify и Wix

Платформа на Shopify и Wix

- И двамата са големи платформи, които проверяват всички кутии на контролен лист за електронна търговия на продавача, както и двете са всичко-в-едно решение. Въпреки това, Shopify е пълноправен платформа за електронна търговия, който е специално проектиран за електронната търговия и обхваща почти всички аспекти на процеса на продажба. Основната идея на Shopify е способността да се списък и да продават продуктите си онлайн. Wix, от друга страна, е първоначално позициониран като платформа за изграждане на уеб сайт, а не онлайн платформа пазар.

функции на електронна търговия

- Въпреки, че първоначално е бил Wix, предназначена за създаване на професионално изглеждащи уеб сайтове, няколко електронната търговия функции са добавени наскоро в платформата за добавени функционалности, като например управление на инвентара, сигурна касата, и напреднали маркетингови инструменти. Shopify винаги е било най-голямо доверие инструмент, предназначен за изграждане на онлайн магазини. Dropshipping е възможно с двете платформи, но Shopify ви дава повече възможности. Плюс Shopify има множество портали плащане, количките за пазаруване и интеграции на трети лица, както и AI функции, за да направи вашия онлайн опит по-добре.

Ценообразуване

- По принцип, всички планове за електронна търговия Wix ще получите неограничен сметки на персонала, трафик и пълните характеристики. Wix може да се използва безплатно, но вие няма да можете да използвате професионален име на домейн. ценова структура Wix е разделена на общо осем планове, като се започне от най-ниската $ 14 на месец (за годишния абонамент). Можете да създадете свой собствен онлайн магазин с толкова ниска, колкото $ 23 на месец. Най-близкото еквивалент на влизане Wix електронната търговия плана от Shopify е Shopify Basic, които към 29 $ на месец, е най-достъпната опция, за да продават неограничени цифрови или физически продукти.

Теми и шаблони

- Тъй като Shopify е строго насочена към електронната търговия решения, темите са всичко да задоволи вашите нужди електронната търговия и те са напълно персонализирани теми, която ви дава пълен контрол върху начина, по който искате да създадете своя онлайн магазин, за да ви хареса. Можете също така да променяте темите, само ако можете да се ориентирате HTML и CSS. Wix също така предоставя множество или безплатни и платени шаблони за електронна търговия, като всички те изглеждат модерни и стилни, но не можете да ги персонализирате с HTML или CSS. В сравнение с стотици предварително разработени шаблони за Shopify, имате само около 60 в Wix.

Shopify срещу Wix: Сравнение на таблицата

Резюме

Така че, Shopify ясно е и мощно удари когато става въпрос за неговите приноси за електронна търговия, тъй като предлага тон на възможности да ви помогне да се изгради, поддържа и развива своя онлайн магазин. Това е така, защото всички характеристики са специално проектирани, за да подобри и да ви помогне да се превърне в успешен онлайн продавач. Wix, от друга страна, не може да има външен вид и уменията на Shopify, но тя притежава своя собствена, когато става въпрос за електронна търговия. От една страна, Wix е по-достъпни, лесни за използване, така че това е силно препоръчително за по-малки онлайн магазини, които искат да направят своя отпечатък.

Дали Shopify по-добре от Wix?

Shopify определено е и мощно функции и възможности, когато става въпрос за електронна търговия, като пълни потребителски теми, професионално проектирани шаблони, интеграции на трети страни и добавки, разнообразен продуктов каталог и други. Wix има някои доста прилични характеристики, произтичащи от нейните ръкави, като например многоезични възможности, лекота на използване, достъпност, и така нататък. Така че, всичко се свежда до вашите нужди.

Може Wix използвате Shopify?

Не е интеграцията между двете служби, както и двете са много различни платформи. Wix е лесен за използване плъзгане и пускане уеб сайт, който ви помага да създавате професионални сайтове, като Shopify.

Дали Wix конкурент на Shopify?

Shopify е ясно лидер в бизнеса с изграждане на уеб сайт, особено когато става въпрос за изграждане на онлайн магазини. Но, Wix не е далеч зад себе си в състезанието и това със сигурност проверки на всички неща в контролен списък за електронна търговия на продавача. Въпреки, че не всички потребители Wix продават животни онлайн, платформата прави осигури прилични функции за електронна търговия и инструменти, за да се конкурират с Shopify.

Има ли нещо по-добро от Shopify?

Shopify не е единственият играч в бизнеса с изграждане на уеб сайт. Други популярни имена включват BigCommerce, WooCommerce, LemonStand, Volusion, Squarespace, Bluehost, OpenCart, и т.н.

Дали Shopify наистина си струва?

Shopify е за електронна търговия разтвор всичко-в-едно, че предоставя на потребителите с много електронната търговия функции и инструменти, за да покрие всеки малък аспект на онлайн продажби бизнеса, от управление на инвентара и количката за платежните услуги и местата за продажби системи. Плюс това, Shopify има всичко необходимо за успешното създаване и развиете своя онлайн магазин. Така че, това е определено си струва.

Вижте още за: ,