Разлика между Shopify и Etsy

Трябва ли да продавате на Shopify или Etsy? Няма съмнение, че и двете са изключително добри платформи за продажба на стоки или услуги онлайн. Независимо от размера на вашия бизнес, независимо дали е голям или малък, те са чудесни инструменти за развитието на вашия бизнес. Когато става въпрос за избор между двете, се свежда до избора на подходящите продукти за продажба. Но ако сте нов в света на електронната търговия, трябва да научите много. Shopify има почти всичко необходимо за продажба онлайн и вероятно повече, а Etsy е по -фокусиран върху ръчно изработени артикули. Но въпросът е кой бихте избрали?

Какво е Shopify?

Shopify е една от най -популярните платформи за електронна търговия, която хоства онлайн пазар за предприемачи и всеки, който търси онлайн магазин, за да представи и продава своите продукти онлайн. Това е платформа за електронна търговия „всичко в едно“, опакована като решение за колички за услуги, което позволява на стартиращи и утвърдени фирми да създават онлайн магазини без никакви проблеми. Shopify е дом на всеки продукт, който е законно да се продава в интернет. Той предлага на търговците на дребно безброй услуги, включително маркетинг, плащания, доставка и инструменти за ангажиране на клиенти, за да направят своя онлайн опит наистина заслужаващ. Основан през 2006 г., Shopify първоначално стартира като онлайн магазин за оборудване за сноуборд като „Snowdevil“, но по -късно преиздаден като Shopify. Оттогава тя се превърна в пълноценен онлайн магазин.

Какво е Etsy?

Etsy е глобален онлайн пазар, фокусиран върху ретро и ръчно изработени артикули и занаятчийски консумативи, обхващащ широк спектър от категории. Etsy насърчи много хора да започнат собствен занаятчийски бизнес и да продават онлайн, или допълни съществуващите си доходи чрез продажба на собствени занаяти. Etsy е основана през 2005 г., за да подпомага изкуството и художниците да продават своите ръчно изработени артикули онлайн. Оттогава Etsy се превърна в напълно функционален онлайн магазин за ретро артикули и занаятчийски принадлежности, включително ръчно изработени бижута, дрехи, чанти, мебели, домашно обзавеждане, мъниста и много други. Занаятите и консумативите са една от най -продаваните категории артикули в Etsy. Повече от пазар, Etsy е единствена по рода си общност, която насочва страстта на хората към техния занаят в работата на живота им. Сайтът взима такси за листинг и печели малка комисионна при всяка продажба.

Разлика между Shopify и Etsy

Избор на продукт

-Shopify е пълноценна, напълно персонализирана платформа за електронна търговия, която позволява на стартиращи и утвърдени фирми да създават онлайн магазини и да продават почти всичко, което искат. От електронни книги и музикални инструменти до дрехи, обувки, домашни стоки, годни за консумация и множество други, Shopify е дом на всичко, което е законно да се продава онлайн. Etsy, от друга страна, е творчески пазар, който е фокусиран върху ръчно изработени произведения на изкуството и занаятите, включително ръчно изработени бижута, дрехи, чанти, мебели, домашно обзавеждане, мъниста и много други.

Модел на ценообразуване

- Най -евтиният наличен план за Shopify е Basic Shopify, който струва $ 29 на месец (и 2,9% над 30 цента на транзакция). Планът Shopify струва $ 79 на месец (и 2,6% + 30 цента на транзакция), а планът Advanced Shopify струва $ 299 на месец (и 2,4% + 30 цента на транзакция), което е чудесно за развиващите се бизнеси с повече от два магазина на дребно.

Etsy взима фиксирана такса от 0,20 щ.д. за всеки артикул, който посочвате за продажба на сайта, и такса за транзакция от 5% при всяка покупка плюс таксите за доставка и опаковане на подаръци. Etsy начислява такса от 3% за обработка на плащания за всяка успешна транзакция над $ 0,25 при всяка покупка.

Лесна употреба

-Shopify е напълно функционална платформа за електронна търговия, която позволява на физически лица и фирми да изграждат свой собствен онлайн магазин. Това е напълно персонализирана платформа, която ви позволява да организирате оформлението на вашия магазин, външния вид чрез теми и много други инструменти по какъвто и да е начин. Той предоставя на хората пълната свобода да започнат собствен бизнес с малко или никакви проблеми. Etsy е готов за употреба онлайн пазар, на който не е нужно да се притеснявате за създаването на собствен уебсайт и изграждането на собствена аудитория от нулата.

Shopify срещу Etsy: Сравнителна таблица

Резюме

Ако сте вече утвърдена марка с редица продукти в портфолиото си и имате тази аудитория, която желае да отиде във вашия онлайн магазин и да купи стоки, тогава Shopify определено е този, на който искате да се придържате. Но ако сте нов играч с по -малко продукти и по -малка аудитория за начало, тогава първоначалните ценови планове на Shopify могат да надвишат това, което бихте платили на Etsy. Shopify ви позволява да изградите свой собствен онлайн магазин с всички необходими инструменти на ваше разположение, които биха ви помогнали да стартирате онлайн бизнеса си безпроблемно.

Ето някои от основните въпроси, които може да разгледате относно тези две услуги:

Shopify по -добър ли е от Etsy?

Shopify е по -добре, ако искате да разширите бизнеса си до по -голям размер, а също така Shopify е много по -голям пазар, който изброява почти всичко, за което се сетите. В Shopify можете да продавате всичко, което е законно да се продава онлайн. Това е сравнително по -евтино от Etsy, ако създавате по -голям брой поръчки и имате много артикули в магазина си.

Същите ли са Shopify и Etsy?

  И двата са много различни бизнес модели, но със същата цел - да помогнат за развитието на вашия бизнес онлайн. Shopify ви позволява да създавате и персонализирате вашия онлайн магазин, както желаете, докато Etsy вече е готов за употреба онлайн пазар, където можете да изброите вашите творчески материали. Така че и двете не са еднакви.

Притежава ли Shopify Etsy?

Etsy е базирана в Ню Йорк компания за електронна търговия, която е специализирана в продажбата на уникални, креативни ръчно изработени занаяти и консумативи и ретро артикули. Въпреки че и двете платформи могат да се интегрират помежду си, Shopify не притежава Etsy.

По -добре ли е да продавате на Etsy или на собствен уебсайт?

Първо, трябва да разберете факта, че Etsy и вашият уебсайт са напълно различни бизнес модели по начин, по който Etsy е онлайн пазар, изпълнен със стотици хиляди други магазини, точно като Amazon и eBay, и се задвижва от търсачка, където можете да пишете неща, които търсите. Уебсайтът е самостоятелна платформа, която трябва да изградите от нулата и за разлика от Etsy, вашият сайт няма вградена аудитория, която вече търси продукти.

Вижте повече за: ,