Разлика между Shopify и Ecwid

Ако търсите нова платформа за електронна търговия за вашия онлайн магазин, вероятно сте попаднали на голямото име Shopify - водещата световна компания за електронна търговия - но преди да вземете решението си, може да искате да проверите друг водещ играч Ecwid. И двете имат много функции, много сходни, но има някои ключови разлики между двете.

Какво е Shopify?

Shopify е глобална компания за електронна търговия, която ви помага да стартирате новата си онлайн компания от нулата, като започнете от това, коя компания е подходяща за вас до това как да организирате и развиете бизнеса си и как да управлявате печалбата. Той ви предоставя инструментите за права и информация за изграждане на нов бизнес. Тук можете да продадете всичко; всичко, от което се нуждаете, е да създадете свой собствен онлайн магазин за него. Shopify е основно специализирана платформа за електронна търговия, която ви дава всички подходящи инструменти за изграждане на собствен онлайн магазин.

Какво е Еквид?

Ecwid е популярна алтернатива на Shopify, която може да няма достатъчно експозиция, но е достъпен и мощен начин за добавяне на функционалност за електронна търговия към вече съществуващ уебсайт. Неговата целева аудитория е малък и среден бизнес и дори стартиращи фирми. Той е лесно достъпен за всеки, който иска да започне да продава онлайн, защото за разлика от други големи платформи за електронна търговия, няма голяма крива на обучение, за да се разбере как работи платформата.

Разлика между Shopify и Ecwid

Платформа

  - Ecwid е система за картинг за пазаруване, която безпроблемно се интегрира с вече съществуващия ви уебсайт. Това е просто, лесно за изпълнение решение, което можете просто да включите във всеки тип уебсайт, като използвате един от гамата глобални процесори за плащане. Може да се интегрира и с Facebook и Tumblr. Shopify е пълнофункционална платформа за електронна търговия, която ви позволява да създавате самостоятелни магазини от нулата.

Характеристика

-Ако искате да продавате цифрови продукти като електронни книги или каквито и да е информационни продукти, имате тази функция вградена с Ecwid, но не и с Shopify. С Shopify се нуждаете от приложения на трети страни, за да продавате цифрови продукти. Що се отнася до теми, Shopify предлага над 100 безплатни и лично проектирани премиум теми. Ecwid има по -малко теми в сравнение с Shopify. Shopify има и вградена функционалност за публикуване на съдържание. Ecwid няма вградено приложение за публикуване.

Ценообразуване

- Ecwid има четири прости плана за ценообразуване. Безплатният план е чудесен план за тестване на платформата, която предлага възможност за продажба на до десет продукта на уебсайт с една страница, а също така ви позволява да продавате на множество сайтове в социалните медии. Допълнителните планове включват Venture на $ 15 на месец, Business на $ 35 на месец и Unlimited на $ 99 на месец. Най -популярните планове на Shopify са Basic Shopify на $ 29 на месец, Regular Shopify на $ 79 на месец и Advanced Shopify на $ 299 на месец. Shopify също взима такса за транзакция над месечната цена на всеки план.

Лесна употреба

-И Shopify, и Ecwid са много лесни за използване без прекалено сложни процеси, което ги прави лесни за тези, които искат прост, лесен за използване интерфейс. С Ecwid това е само с няколко кликвания, особено ако вашият създател на уебсайт е в списъка му за интеграция. Ecwid също улеснява добавянето на онлайн функции към съществуващ уебсайт. Shopify, от друга страна, има ниски стартови разходи и лесен за използване интерфейс, идеален за тези, които искат да създадат чисто нов, пълнофункционален онлайн магазин.

Разлика между Shopify и Ecwid

Резюме

И Ecwid, и Shopify са добри инструменти за електронна търговия, които позволяват на малкия бизнес до средни предприятия и дори стартиращи фирми да създават свои собствени онлайн магазини за своя бизнес. Shopify е пълноправен конструктор на уебсайтове, който ви позволява да създадете самостоятелна онлайн витрина от нулата. Ecwid е плъгин, предназначен да превърне обикновен вече съществуващ сайт във функционален бизнес за електронна търговия. Shopify има пазар на независими магазини, докато Ecwid е насочен към малкия и среден бизнес.

Подобен ли е Еквид на Shopify?

И двете са популярни платформи за електронна търговия, ако искате да изградите свой собствен онлайн магазин, но ако искате да изградите самостоятелен магазин за вашия бизнес от нулата, тогава Shopify е най -добрият ви залог. Ecwid е по-скоро приставка, която можете просто да включите във всеки тип уебсайт, като използвате един от гамата глобални процесори за плащане.

Можете ли да добавите Ecwid към Shopify?

Ecwid може лесно да се свърже с Shopify без кодиране. С толкова много налични интеграционни платформи, можете лесно да мигрирате към Shopify от Ecwid.

Добре ли е Еквид?

Ecwid ви позволява да изградите свой собствен онлайн магазин без установени такси и такси за транзакции. Най -хубавото на Ecwid е, че ви позволява да интегрирате пазарската му количка в съществуващ уебсайт. И така, Ecwid е страхотна платформа, която улеснява стартирането на вашия уебсайт в рамките на минути.

Безопасно ли е да купувате Ecwid?

Ecwid е много удобна за потребителя платформа, която поддържа информацията за вас и вашите клиенти напълно безопасна. Много е надеждно, ако вече имате уебсайт. Можете просто да го интегрирате като приставка и можете да изградите доста елегантна витрина за вашия бизнес за нула време и на разумна цена.

По -добър ли е Wix от Ecwid?

Wix е платформа за изграждане и публикуване на уебсайтове, която ви помага да създавате професионални уебсайтове точно както искате. Ecwid е просто, лесно за изпълнение решение, което можете просто да включите във всеки тип уебсайт и да започнете да продавате.

Приема ли Ecwid процент от продажбите?

За разлика от други платформи за електронна търговия, Ecwid не начислява никаква комисионна за продажби на продукти. Ecwid има безплатен завинаги план, който до голяма степен върши работата, но можете да изброите до максимум 10 продукта на платформата в безплатния план.

Вижте повече за: ,