Разлика между ServiceNow и Jira

На билети системи играят основна роля в почти всеки ден ИТ операции всяка организация. В действителност, за мнозина, инструменти за билети на базата са гръбнакът на ИТ операциите е бюро, използвани от доставчиците на услуги, най-добре почти навсякъде. На билети системи са най-съществената част от софтуера, който дава възможност на организациите да следят и управляват работния процес процеси. Без тях, всяка заявка, запитване за услуга или проблемите на клиентите в крайна сметка ще загубиш вътре вихрушка от имейли. Не е погрешно да се каже, че билетни системи са модерни решения за управление на ИТ услуги за премахване на бариерите за услуги за подкрепа на служителите. Продажба на билети системи консолидират всичко в един-единствен, лесен за управление табло, което управлява работни потоци, приоритети в работата и проблемите решим. Две от най-популярните и широко използван софтуер за продажба на билети система са Jira и ServiceNow.

Какво е ServiceNow?

ServiceNow е мощен и гъвкав, базирана на облак Управление на ИТ услуги (ITSM) платформа, която дава възможност на организациите да управляват, структура и автоматизиране на бизнес операциите си. Тя е лесна за използване система за билети, която помага на фирмите да управляват своите цифрови работни процеси за ежедневна бизнес процеси. Това е нищо друго освен една платформа като услуга, която ви помага в осигуряването на инфраструктура, необходима за изпълнение и управление на Вашия бизнес приложения и услуги. Тя осигурява ITSM приложения и помага за автоматизация на много организационни дейности на работния процес. С корени в управлението на ИТ обслужване, ServiceNow постепенно се развива като предпочитана платформа за корпоративно управление на услуги на, консолидиране на всички, свързани с бизнес функции като клиент бюро, HR, сигурност и правен в един универсален платформа. С лесна интеграция с няколко различни инструменти, ServiceNow ви дава възможност да управляват проекти, екипи и взаимоотношенията си с клиентите в миг без допълнителните екстри.

Какво е Джира?

Jira е мощен бъг / проблем за проследяване и управление на работен инструмент за всички видове случаи на употреба и за бизнеса от всякакъв мащаб. Първоначално бъг инструмент за проследяване на софтуер и мобилни приложения, Jira се превърна в система за персонализация по управление на проекти, който поддържа всеки пъргав методология, било то Scrum или Kanban. Името Jira всъщност е отрязване на Gojira, японската дума за Годзила и имаше за цел да се конкурира с позорната за проследяване на грешки инструмент Bugzilla. На върха на своята грешка и издава проследяване способности, той е изключително гъвкав, което го прави различен система напълно прави. Jira софтуер е част от семейството на продукти на Jira, заедно с Jira ядро ​​и Jira Service Desk. Той съчетава класически Jira функции, като например гъвкави работни потоци и адаптивни полета с методите на пъргави подкрепа, за да ви донесе пълен пакет, който ви дава абсолютната опита на провеждане на проекта пъргав начин.

Разлика между ServiceNow и Jira

Инструмент

- Atlassian Jira първоначално е бил разработен за проследяване на бъгове и проблеми за софтуер и мобилни приложения, но това се превърна в мощен пъргав управление на проекти инструмент за бизнеса от всякакъв мащаб. Jira е система за проследяване и управление на проекти, който поддържа всички от работата на екипа Ви в един проект Jira. ServiceNow, от друга страна, е базиран на облак Управление на ИТ услуги (ITSM) платформа, която дава възможност на организациите да управляват, структура и автоматизиране на бизнес операциите си. Тя е платформа като услуга, която предоставя ITSM приложения и помага за автоматизация на организационни дейности на работния процес.

Инцидент / Проблем управление

- ServiceNow има много стабилни за инциденти и проблемни модули, които връзват директно в управление на конфигурацията база данни (CMDB), който е като сърцето на ServiceNow че съхранява информация за всички технически служби. Можете лесно да създадете проблем от един или повече инциденти и да имат тези, всички свързани помежду си. Можете да направите автоматично задаване на базата на изкуствен интелект, ако искате, или на базата на предварително дефинирани правила автоматично да задават случая, за да се никого. Jira Service Desk е снабден с набор от ITIL сертифицирани работни потоци и издава видове за управление на инциденти и проблеми с изваждането от кутията. Той също така има способността да се свърже даден въпрос заедно.

управление на конфигурацията

- Управление на конфигурацията е управление на жизнения цикъл на всички конфигурационни обекти и инфраструктурни компоненти. CMDB има всички елементи на конфигурацията със своите взаимоотношения. ServiceNow използва приставка на име откритие, което помага при проучване на дадена мрежа и идентифицира взаимозависимостите между инфраструктурните компоненти. Очаквайте да Jira, CMDB не е основна функция или основен модул на Jira Service Desk, но тя е построена, за да се разшири като вашата организация мащаб и зрели.

Управление на знанието

- ServiceNow оферти от решенията на кутията за обмен на информация в бази от знания за клиенти, служители и агенти за лесен достъп. Той има способността да имат различни бази от знания, както ги наричат ​​за различни аудитории за всеки един от тях. Можете да имате Оценка и обратна връзка директно на статиите. Сливане е основният софтуер за управление на знанието в Jira която дава екипи лесен и бърз достъп до решения.

Ценообразуване

- Jira Management Service е свободен да използва до три агенти. Моделите на премиум започват от средно $ 20 на агент на месец за над 4 агенти и за организации, мащабиране с висока скорост ITSM, има план за Premium, който струва $ 40 на агент на месец. Така че, ценообразуването е бюджет приятелски и доста ясен. ServiceNow предлага безплатен пробен период и плановете за премиум започват от $ 10,000 на лиценз на година. Трябва да говоря с екипа за продажби, за да получите потребителски оферта.

ServiceNow срещу Jira: Сравнение на таблицата

Резюме

Така че, по-накратко, ServiceNow е платформа като услуга от корпоративен клас решение за управление на ИТ услуги, което е целта построен за ИТ операции. Тя е лесна за използване система за билети, която помага на фирмите да управляват своите цифрови работни процеси за ежедневна бизнес процеси и приложения. Jira, от друга страна, има клиентска база от над 250 000 и повече от 80 на сто от Fortune 500 компании-използват Jira впечатляващия си за управление на бизнеса услуги и за проследяване на грешки способности. Така че, организации, които търсят по-организиран и добре структуриран ITIL-фокусиран решение може да отиде за ServiceNow, но за малки и средни предприятия, Jira е най-добрият залог, тъй като може да се мащабира, докато се разширява.

Вижте още за: ,