Разлика между RPA и RDA

В днешната дигитална технологична ера бизнесът непрекъснато се стреми към бърза и ефективна доставка, като ограничава човешките действия при определени светски задачи. Роботизираната автоматизация на процесите (RPA) е най -бързо развиващата се технология, която се счита за първа стъпка към автоматизация на бизнес процесите. RPA помага на предприятия или организации да автоматизират своите бизнес процеси, като възпроизвеждат човешки действия на компютри, като по този начин увеличават производителността на бизнеса и ограничават човешките действия при повтарящи се, светски задачи. RPA носи ниво на автоматизация, което е много по -напреднало и еволюирало от предишната автоматизация. Предприятията вече използват тези инструменти за автоматизация с усъвършенствани технологии, готови за бъдещето, като изкуствен интелект (AI), извличане на данни и анализи, за да позволят автоматизация на процесите. Роботизираната настолна автоматизация (RDA) е част от RPA, която има за цел да автоматизира ежедневните повтарящи се задачи на агента, които са част от ежедневието му.

Какво е RPA?

Роботизираната автоматизация на процесите или RPA е точно това, което звучи - ново допълнение на технологичната арена, което има за цел да освободи индустриите от силно повтарящи се ръчни задачи чрез автоматизация. В тази силно конкурентна дигитална ера всеки бизнес се стреми към икономична, бърза доставка чрез цифрови канали. RPA е бързо развиваща се технология, която помага на бизнеса да автоматизира ежедневните си процеси, като имитира човешките действия на компютри, като по този начин увеличава производителността на бизнеса и ефективна, бърза доставка. Всъщност предприятията по целия свят вече увеличават работната си сила със софтуерни роботи, допринасяйки за тази процъфтяваща дигитална трансформация и намалявайки необходимостта от задачи с интензивен ръчен труд. Но е важно да се отбележи, че думата „робот“ в RPA не се отнася до действителен робот - вместо това се отнася до софтуерен робот или ботове, които са специално програмирани да автоматизират човешки задачи на работното място. RPA може да се прилага за автоматизиране на задачи, базирани на правила за транзакции, въз основа на предварително определени параметри и правила, зададени от хората.

Какво е RDA?

Роботизираната настолна автоматизация или RDA е малка част от по -голяма група инструменти за автоматизация, която включва главно един потребител, един работен плот и приложенията, които живеят на работния плот. RDA е автоматизирана роботизирана автоматизация на процесите, подпомагана от агенти, намалена до един потребител, за да се отърве от тежестта на потребителя, като автоматизира неговите повтарящи се, светски задачи в рамките на ежедневните им дейности. Можете да мислите за RDA като автоматизиране на задачи само на един човек, като например проверка на неща извън списъка му със задачи. Така че, буквално няма човешка мозъчна сила, която трябва да бъде включена, а куп ръчни, повтарящи се задачи, които изискват няколко кликвания и щрихи на клавиатурата. Автоматизирайки ежедневните дейности на един човек, той има за цел да ограничи броя на грешките, които лицето прави, като в крайна сметка им предоставя информацията, от която се нуждае, вместо те да я търсят. Това намалява времето за обработка на потребителя, така че той/тя да може да се съсредоточи върху другите важни неща.

Разлика между RPA и RDA

Определение

- RPA е бързо развиваща се технология, която помага на бизнеса да автоматизира ежедневните си процеси, като имитира човешки действия на компютри. RPA е първата стъпка към автоматизация на бизнес процесите, която е много по -напреднала и еволюирала от предишните процеси на автоматизация. RPA позволява използването на софтуерни ботове за извършване на ежедневни задачи на компютър, точно както биха направили хората. RDA, от друга страна, е част от RPA, която включва известно ниво на автоматизация на роботизирани процеси, но намалена до един потребител. RDA е за автоматизиране на ежедневните задачи на един човек.

Обхват

- Основната разлика между двете технологии за автоматизация е обхватът. RPA има за цел да замени всички повтарящи се ръчни задачи по изтриване и форматиране на данни, като въведе по -голям обхват на автоматизация в цялото предприятие. RPA не се ограничава само до автоматизация на процесите, но може да се използва с други напреднали технологии като AI или машинно обучение за изпълнение на сложни задачи, като се използват както структурирани, така и неструктурирани данни. Обхватът на RDA е ограничен до настолен компютър на един потребител и приложенията, които живеят на работния плот.

Контрол

-RDA е процес на автоматизация, подпомаган от агенти, който има за цел да изпълнява задачи на компютър точно както би направил човек. Софтуерните ботове вземат сигнали от агента, за да изпълнят задачите от името на агента. След като задачата приключи, контролът се връща на агента. Самият агент се грижи какво да автоматизира и кога да автоматизира. RPA, от друга страна, е процес на автоматизация без глава, който не изисква агент за изпълнение на инструкции. Автоматизацията е самоподдържаща се, което означава, че ботовете имат задача да изпълняват задачи чрез възпроизвеждане на човешки действия с потребителските интерфейси на приложенията.

RPA срещу RDA: Сравнителна диаграма

Резюме

RPA позволява на агентите да създават свои собствени софтуерни роботи, които да изпълняват ежедневни повтарящи се задачи и да автоматизират бизнес процесите. Ботовете са програмируеми роботи, което означава, че могат да бъдат конфигурирани да изпълняват задачите, които сте възложили и контролирали от вас. RPA е като армия от ботове, като вашата дигитална работна сила и вие им казвате какво да правят и кога да правят. Те са програмирани да взаимодействат със системата по същия начин, по който би постъпил човек. RDA, от друга страна, е RPA с ограничен обхват, който функционира в контролирана среда за автоматизация, при която ботовете се контролират от един потребител, което означава, че RPA е намален за един агент, който контролира какво могат да правят ботовете и кога да правят.

Вижте повече за: ,