Разлика между QuickBooks Payroll и Gusto

QuickBooks Payroll и Gusto са популярни онлайн услуги за заплати, базирани на абонамент, които позволяват на предприятията да се справят с техните заплати и да подават данъци. Така че, независимо от размера на вашия бизнес, ако търсите нов доставчик на заплати за вашия бизнес, тогава QuickBooks и Payroll са двата очевидни избора. И двете са специално създадени за бизнеса, особено за малкия бизнес.

Какво е QuickBooks Payroll?

QuickBooks Payroll е един от най -популярните онлайн доставчици на услуги за заплати и част от софтуерния пакет QuickBooks на продукти, които управляват функциите за заплати и счетоводните процеси за малки и средни предприятия. Разработен и пуснат на пазара от калифорнийския Intuit, QuickBooks Payroll е базиран на абонамент онлайн софтуер за заплати, който поддържа финансите на бизнеса на път. Той ви помага да изпълнявате основни финансови задачи, като обработка и отпечатване на заплати, директно плащане на депозит и подаване и извършване на данък върху заплатите.

Какво е Gusto?

Gusto е още един също толкова популярен доставчик на заплати и HR услуги, притежавани и управлявани от едноименната компания. Gusto е мощна платформа за хора, която помага на малкия бизнес да се грижи за счетоводството, заплатите и услугите, свързани с човешките ресурси. Gusto прави всички документи за вас, независимо дали става въпрос за наемане на нови служители или извършване на заплати или други услуги за управление на служители, включително HR. Той се стреми да опрости практиките за човешки ресурси за бизнеса в Съединените щати. Един от мозъците зад Густо е неговият главен изпълнителен директор и съосновател Джошуа Рийвс.

Разлика между QuickBooks Payroll и Gusto

Ценообразуване

- Ценообразуването както на QuickBooks Payroll, така и на Gusto е разделено на три различни нива. Трябва да платите основна такса, за да използвате софтуера на всеки служител, месечна такса. И за двете услуги трябва да платите тази такса само за работещите в момента служители и за изпълнителите, които сте платили през месеца. QuickBooks Payroll започва от $ 45 на месец и допълнителни $ 4 на служител на месечна такса, докато Gusto започва от най -ниските $ 39 на месец в допълнение към допълнителните $ 6 на месец на такса на служител. Като цяло и двете са достъпни опции за собствениците на малък бизнес, но Gusto е сравнително по -евтин.

Характеристика

- Функциите и на двете платформи зависят от избрания от вас план, но всички планове и за двете идват с някои общи характеристики, включително неограничена обработка на заплати, наличност на заплати във всичките 50 щати на САЩ, множество ставки на заплащане, изчисления на данъка върху заплатите, автоматични заплати и обезщетения за здравето, и т.н. QuickBooks Payroll от време на време пуска промоции в услугата си. И двете платформи не се различават много по отношение на основните функции, като предоставят лесни начини да плащат на служителите си без никакви проблеми.

Доходи на служители

-Докато и двамата доставчици осигуряват застраховка за обезщетение на работниците като допълнителна функция срещу заплащане. За изпълнителите трябва да им предоставите 1099 в края на всяка година и Gusto автоматично ги изпраща на изпълнителите по имейл без допълнителни разходи. QuickBooks Payroll, от друга страна, взима такса за тази услуга. QuickBooks обаче предлага проследяване на времето чрез собствен вграден инструмент, който се заплаща допълнително. Gusto не предоставя свой собствен инструмент за проследяване на времето.

QuickBooks Payroll срещу Gusto: Сравнителна таблица

Резюме

В крайна сметка коя работна заплата е най -добра, зависи изцяло от вас. Ако разчитате в голяма степен на фрийлансъри и изпълнители освен редовните си служители на пълен работен ден, вие сте по-добре с Gusto, защото той автоматично генерира 1099s за вашите изпълнители без допълнителни разходи. Докато QuickBooks Payroll предоставя и услуги за директно плащане на депозит за изпълнители, Gusto просто улеснява плащането им без никакви проблеми. QuickBooks е чудесен инструмент, който кара другите софтуерни инструменти да играят добре заедно.

Съвместим ли е Gusto с QuickBooks?

Gusto се интегрира с QuickBooks, за да осигури специализирано онлайн счетоводство, включително автоматизация на заплатите, управление на обезщетения, управление на човешките ресурси и данъци върху заплатите.

Дали Gusto е добра компания за заплати?

По-рано известен като ZenPayroll, Gusto е популярен доставчик на облачни решения за възнаграждения и доходи на служители, който помага на малкия бизнес да се грижи за своите счетоводни, заплати и услуги, свързани с човешките ресурси, включително данъци върху заплатите и управление на обезщетенията на служителите.

Gusto по -добър ли е от ADP?

Функциите и използваемостта на Gusto го правят идеално решение за заплати и управление на човешките ресурси, особено за малкия бизнес. ADP, от друга страна, предлага водещи в индустрията услуги за заплати на бизнеса от всякакъв мащаб. Освен това и двамата са водещи доставчици на услуги за заплати.

Кой е най -лесният софтуер за заплати, който да използвате?

QuickBooks Payroll е може би най -лесният софтуер за заплати за настройка и използване и всичко е автоматизирано, но ако търсите пълен пакет на достъпни цени, Gusto може да е добър вариант за вас, особено ако сте малък бизнес.

Защо ADP е по -добър от Paychex?

ADP се грижи за фирми от всякакъв размер и за тези, които не са толкова запознати със системите за заплати, ADP вероятно е по -добрият вариант. Paychex също се утвърди като водещ доставчик на услуги за заплати и управление на човешки ресурси, предлагащ решения на ниво предприятие както за малкия, така и за средния бизнес.

Кой изготвя ведомостите за заплати?

Функциите, свързани със заплатите, се изпълняват от финансовия отдел или отдела по човешки ресурси в почти всички организации, включително с нестопанска цел и с нестопанска цел. Работната заплата е услуга, базирана на цифри, която изисква квалифицирани лица с познания по счетоводното и данъчното законодателство. Така че функциите за заплати са по -добри с финансовия отдел.

Кой е най -евтиният начин за изплащане на заплати?

Един от най -надеждните и най -евтините начини за извършване на заплати е да се обърнете към онлайн доставчици на услуги за заплати като Gusto и QuickBooks Payroll.

Мога ли да обработвам собствената си заплата?

Обработката на заплати е предизвикателна задача, дори ако сте малък бизнес с ограничен брой служители. Също така се нуждаете от познания за данъчното законодателство и счетоводството, а финансовият опит ще ви помогне много. Така че можете да обработвате заплатите сами, ако сте достатъчно квалифицирани и умели да го направите.

1 коментар

  1. Страхотен пост. Беше много необходимо. Обичайте опростения си стил на обяснение. 🙂

Вижте повече за: ,