Разлика между Procreate и Clip Studio

Разглеждаме две от най -големите програми за дигитално рисуване - Procreate и Clip Studio Paint.

Какво е Procreate?

Procreate е просто, лесно за използване приложение за редактор на растерни графики за iOS и iPadOS, което ви позволява да създавате зашеметяващи илюстрации и красиви произведения на изкуството. Това е водещо в индустрията приложение за цифрова илюстрация и чудесен инструмент за всеки, който иска да даде шанс на дигиталното рисуване. Позволява ви да проектирате и проявявате креативност, като ви дава възможност да създавате илюстрации, скици, драскулки, произведения на изкуството и много други с помощта на платното и четка от Procreate. Проектиран както за творчески професионалисти, така и за желаещи артисти, Procreate има всичко необходимо за скициране, рисуване и редактиране. Той разполага с огромна колекция от инструменти, които ви помагат да пресъздадете естественото усещане за рисуване върху хартия с познато преживяване с химикалки, моливи и боя върху хартия.

Какво е Clip Studio Paint?

Clip Studio Paint (CSP) е още едно популярно приложение за рисуване и илюстрация и наследник на Manga Studio. Разработен от японска компания за графичен софтуер Celsys, той се използва от милиони създатели по целия свят заради своите специализирани функции за рисуване на комикси и карикатури. Можете да използвате CSP за създаване на черно -бели или цветни комикси и илюстрации. CSP е най -продаваният от три години на графичен софтуер в Япония. Всъщност това е графичен софтуер, базиран на вектор, който помага на художниците да създават анимации, илюстрации, комикси, манга и всичко между тях. CSP изглежда и се чувства много като Photoshop, но това, което го прави коренно различно, е, че е създаден специално за последователно изкуство, което е просто фантастичен начин да се каже комикс. Предлага се както за компютри с Windows, така и за MacOS.

Разлика между Procreate и Clip Studio

Тип

  - Една от основните разлики между двете програми за илюстрация е, че Procreate е лесно за използване приложение за редактор на растерни графики, създадено специално за iOS и iPadOS, докато CSP всъщност е графичен софтуер, базиран на вектор. CSP има векторни възможности, вградени в действителното приложение или създаване на цифрова форма на комикси, 2D анимация и илюстрации. Procreate е базиран на растер софтуер, който използва пиксели за създаване на изображения.

Използвайте

–Procreate има огромна колекция от инструменти, които ви помагат да пресъздадете естественото усещане за рисуване върху хартия с познато преживяване с химикалки, моливи и боя върху хартия. Тя ви позволява да създавате илюстрации, скици, драскулки, произведения на изкуството и много други, като използвате платното и изчеткате от Procreate. CSP, от друга страна, се използва най -вече за създаване на черно -бели или цветни комикси и илюстрации. Това, което го прави коренно различно, е, че е създаден специално за последователно изкуство, което е просто фантастичен начин да се каже комикс.

Ценообразуване

-Procreate е достъпен само за iOS и iPadOS с фиксирана еднократна такса от $ 9,99. Предлага се на 13 различни езика от App Store на Apple. Това е еднократно плащане и не се изисква абонамент. CSP, от друга страна, е абонаментна програма, но всички функции могат да се използват до 3 месеца безплатно както за операционни системи Windows, така и за Mac. CSP Pro се предлага на еднократна такса от $ 49.99, а CSP Ex е на разположение на $ 219. Така че Procreate е по -бюджетна опция.

Procreate срещу Clip Studio Paint: Сравнителна диаграма

Резюме

Procreate и CSP са два от най -популярните софтуер за дигитално рисуване и двата са лесни за използване. Една от основните разлики между двете програми за илюстрация е, че Procreate е приложение за редактор на растерни графики, разработено специално за iOS и iPadOS, докато CSP всъщност е графичен софтуер, базиран на вектор, предназначен за всички основни платформи. CSP е специално създаден за създаване на комикси, докато Procreate наистина се отличава, когато става въпрос за рисуване, скициране и редактиране. Procreate е достъпен за еднократна такса от $ 9,99, докато CSP е абонаментна програма, но може да се използва до 3 месеца безплатно.

Кое е по -добро Clip Studio или Procreate?

Procreate е наистина несравним, когато става въпрос за рисуване, скициране и редактиране. CSP също е много мощна програма и въпреки че прилича повече на Photoshop, тя е създадена специално за създаване на комикси. Така че е трудно да се каже кой е по -добър, защото всеки има своите плюсове и минуси.

Професионалистите използват ли Clip Studio Paint?

Clip Studio Paint е гъвкава софтуерна програма за дигитално рисуване, която се използва от милиони професионални творци по целия свят заради своите специализирани функции за рисуване на комикси и карикатури.

Могат ли Procreate Open Clip Studio Paint файлове?

Procreate поддържа повечето основни графични формати, но не и клип файлови формати.

Може ли Clip Studio да се използва на iPad?

Приложението Clip Studio Paint е достъпно за iPad и можете също да го използвате безплатно за 1 час на ден без абонамент.

Procreate по -добър ли е от CSP?

И двете имат справедлив дял от плюсове и минуси. Procreate е мощна програма за дигитално рисуване и редактиране, която съдържа всичко, което ви помага да пресъздадете естественото усещане за рисуване върху хартия. Procreate обаче няма определени функционалности за ефективна програма за създаване на комикси.

Безплатна ли е Clip Studio Paint за iPad?

Можете да използвате Clip Studio Paint за 1 час на ден безплатно без абонамент. Приложението iPad е $ 4.49 на месец.

Вижте повече за: ,