Разлика между Private Cloud и На Помещение

Ако търсите най-облак хостинг решения за вашия бизнес и как бихте могли да отида за разполагане на тези решения, имате два хостинг модели от които да избирате - частен облак и обществения облак. Един частен облак е посветен на околната среда, запазено само за един-единствен стопански субект или организация. Инфраструктурата на облак може да се управлява от организация или доставчик на трета страна облак услуга и може да съществува в помещение или изключване помещение. В частен облак, услугите и инфраструктурата са частно управлявани и поддържани. Но как да знам кой частен облак модел е най-добре за вашия бизнес - домакин лично или на помещение? Ние да разгледаме някои от основните разлики между двете.

Какво е Private Cloud?

Един частен облак, както подсказва и името, е един единствен-наемател среда означава инфраструктурата облак е предвидена за използване само от един-единствен стопански субект, включващ множество потребители или бизнес единици. ИТ услуги са осигурени над частния ИТ инфраструктура като напълно управлявани услуги и услугите, които се предоставят от трета страна доставчик облак. Това са изключителни приноси облачни посветени и персонализирани за един клиент и цялата инфраструктура, не са етикетирани като изолиран пейзаж, където имате цялата физически сървър за себе си. Продавачът на трета част облак управлява всичко от поддръжка на хардуер, за да софтуерни актуализации, контрол на изпълнението, както и сигурност. Имате детайлен контрол на ресурсите на сървъра, като например CPU ядра, RAM и място за съхранение. Физическите сървърите, които са във физически съхранение са посветени на клиента. Така че, лично облак е мястото, където предприятията отиват в трети страни доставчици, облак, които отговарят за поддръжката на сървърите и тяхното оборудване в центровете за данни.

Какво е Включен Помещение Cloud?

Понятието за помещение облак инфраструктура е проста - когато един бизнес или организацията е решила за в помещенията, на всички свои изчислителни ресурси и ИТ инфраструктурата се намира в рамките на своите помещения. Това е частен сервиз в къщата облак, който дава възможност на фирмите да се разположат всички изчислителни облаци оборудване на помещение, което е било управлявано от себе си или някоя трета страна облак доставчик. Всички виртуални машини, включително сървъри и свързаните с тях компоненти се изпълняват в рамките на границите на компанията. Тъй като инфраструктурата на облак се управлява на помещение, предприятията са в контрола на собствената си съдба, защото те управляват центровете за данни и те са отговорни за поддържането на облачни решения и всички свързани с процесите. Това предлага предприятия по контрол и сигурност, и те плащат само за ресурсите, които те използват с гъвкавостта на сводничество каквото и хардуерната конфигурация за техните нужди.

Разлика между Private Cloud и На Помещение

Задействането на Private Cloud срещу На Помещение

- Един частен облак е посветен на околната среда, които могат да бъдат управлявани от организацията или доставчик на облак услуга на трето лице. Един частен облак може да бъде на помещение или хоства в центъра за данни на трети страни. В домакин частен облак, ИТ инфраструктурата е маркиран като изолиран пейзаж, където физическите сървъри и всички свързани компоненти се управляват от трета страна доставчик облак на офшорна място извън границите на организацията. На помещение, от друга страна, на частен облак услуга в къщата, която позволява на бизнеса да разположат всички изчислителни облаци оборудване на помещение.

Разходите за частно Cloud и На Помещение

Когато една организация избира на помещение модел облак, всичко в облака управление се извършва на помещение и те се нуждаят от здрав и изискан ИТ инфраструктурата на тяхната собствена. Тъй като дружествата управляват центъра за данни, те трябва да инвестират в подходящия хардуер, сървърите и софтуер и системи за съхранение на техните бизнес нужди. Те също се нуждаят от специална ИТ персонал за управление на цялата ИТ инфраструктура. Така че, не се изисква един як сума за набавяне на необходимия хардуер и цялата настройка. С домакин частен облак, на трети страни доставчици облак са отговорни за поддръжката на сървърите и тяхното оборудване в центровете за данни. Така че, на трети лица доставчици поемат разходите.

Контрол на Private Cloud и На Помещение

- В една от помещение модел облак, фирмите или организациите са в контрола на собствената си съдба, защото те управляват центровете за данни и те са отговорни за поддържането на облачни решения и всички свързани с процесите. Това им дава повече контрол и гъвкавост, за да определят условията и персонализиране на тези условия, за да отговори на техните бизнес нужди. С домакин частен облак, бизнес приложенията и данните се обработват и съхраняват извън границите на дадено предприятие, така че организацията насочва всички бутони и управление тежест към доставчиците на облак услуги.

Private Cloud Срещу Помещение: Сравнение на таблицата

Резюме

И двете домакин частни облаци и на помещение облаци са част от управлявани услуги в облака, където всеки клиент плаща само за използваните ресурси. Въпреки това, беше домакин облак обикновено се осигурява като хоствана услуга, където трета страна облак продавач Силите всичко за вас или в дома или в офшорни място, докато на помещение облак е частен облак услуга, при която фирма или организация домакини всичко на помещение. В по помещение на околната среда, на бизнеса управляват центровете за данни и са отговорни за поддържането на облачни решения, докато в домакин частен облак, бизнесът дава всички контроли до трета страна доставчик облак.

Вижте още за: ,