Разлика между Prime Reading и Kindle Unlimited

Ако обичате да четете книги от Amazon, тогава сте повече от вероятно да сте чували за абонаментните услуги на Amazon с много ползи. Prime Reading и Kindle Unlimited са двете популярни абонаментни услуги, достъпни в Amazon за запалените читатели. И двете услуги предлагат неограничен достъп до хиляди книги, списания и комикси на Kindle. С разпространението на интернет хората вече са по -склонни към цифрово четене, превръщайки се в цифрови четци. Тези услуги направиха възможно за тези, които обичат книгите и не искат да носят меки корици през цялото време. Kindle Unlimited, както подсказва името, е продукт за четене на Kindle, докато Prime Reading е само част от многобройните услуги на Amazon Prime. Въпреки че служат на почти една и съща цел, има някои леки разлики между двете въз основа на услуги, устройства и модел на ценообразуване.

Какво е Prime Reading?

Prime Reading е абонаментна услуга за четене от Amazon, която осигурява достъп до над хиляди цифрови книги чрез абонамента за Amazon Prime. Това е дигитална библиотека с повече от 1000 заглавия, включително книги, комикси и списания, достъпни на платени абонаменти за членовете на Prime. Prime Reading е предварително включен в абонамента за Amazon Prime (САМО в САЩ, така FAR), което означава, че всеки с Prime членство ($ 99 на година) има неограничен достъп до богат избор от електронни книги, комикси, списания и др. ново допълнение към Amazon Prime без допълнителни разходи наред с други предимства, включително неограничен стрийминг на видео, безплатна музика, бърза и безплатна доставка и др. Членовете на Prime могат лесно да изтеглят любимите си книги в цифров формат абсолютно безплатно и да започнат да четат в рамките на минути.

Какво е Kindle Unlimited?

За разлика от Prime Reading, Kindle Unlimited е самостоятелна услуга с платен абонамент, предлагана от Amazon, която предоставя достъп до над милион заглавия, включително стотици хиляди заглавия на чужд език. Услугата Kindle Unlimited предлага най -големия избор от електронни книги, който включва и комикси и списания, обхващащи различни жанрове. Той също така позволява достъп до стотици хиляди аудиокниги, които са в услугата. Тя позволява на читателите да четат толкова книги, колкото искат, и да ги съхраняват колкото искат на всяко устройство срещу малка абонаментна такса от 9,99 долара на месец. Членовете на Amazon Prime също могат да се абонират за услугата Kindle Unlimited.

Разлика между Prime Reading и Kindle Unlimited

Основи на Prime Reading и Kindle Unlimited

- Докато Prime Reading и Kindle Unlimited са почти еднакви за целите, на които служат и как използвате техните услуги, има някои фундаментални разлики между двете, които ги отличават. Основната разлика е, че Prime Reading е едно от многото предимства на Amazon Prime, наред с други, което идва предварително включено в Prime членството. Напротив, Kindle Unlimited е самостоятелна абонаментна услуга за дигитално четене, предлагана от Amazon, която позволява на читателите достъп до обширната си библиотека от милиони книги срещу номинална месечна абонаментна такса.

Заглавия, включени в Prime Reading и Kindle Unlimited

- И двете услуги предлагат неограничен достъп до библиотеката им с електронни книги, включително списания, комикси и детски книги от всяко устройство на Amazon или приложение Kindle. Въпреки това Prime Reading предлага няколко хиляди заглавия, включително аудиокниги, в сравнение с Kindle Unlimited, който предлага повече от милион заглавия, включително книги, комикси и списания на Kindle, наред с други. Prime Reading обаче предлага подбрана селекция от заглавия, особено любими на редактори, бестселъри и популярни заглавия от известни издателства. Kindle Unlimited, от друга страна, има много самостоятелно публикувани заглавия от нови автори и писатели, плюс липсват заглавия, които са бестселъри или от популярни издателства.

Разходи

- Докато Prime Reading идва като част от абонамента за Amazon Prime, наред с други предимства, само абонаментът Prime струва 119 долара годишно или потребителите могат да изберат месечна абонаментна програма за 12,99 долара на месец. Kindle Unlimited, от друга страна, позволява на читателите да четат толкова книги, колкото искат, и да ги съхраняват колкото искат на всяко устройство срещу малка абонаментна такса от 9,99 долара на месец. Въпреки че абонаментът за Prime Reading струва малко по -високо, това е само едно от многото предимства, които идва с абонамента за Amazon Prime, включително неограничен стрийминг на музика и видео, безплатна доставка и др.

Услуги

- С Prime Reading читателите могат да имат достъп до повече от хиляда заглавия, които включват популярни книги и списания. Можете да изтеглите до 10 заглавия наведнъж на вашия Kindle, който включва и Amazon First Reads, който дава на членовете ранен достъп до една книга Kindle всеки месец, избрана от колекцията им от редактори, и това също, преди да стане официално публикувани. Дори и да не сте член на Prime, можете да изтеглите книгата за $ 1.99. Kindle Unlimited, от друга страна, е отделна абонаментна услуга и може да бъде закупена независимо дали сте член на Prime или не.

Prime Reading срещу Kindle Unlimited: Сравнителна диаграма

Обобщение на Prime Reading срещу Kindle Unlimited

Накратко, Kindle unlimited предлага огромен избор от заглавия, включително книги, списания, комикси и аудиокниги, наред с други, в сравнение с няколко хиляди заглавия на Prime Reading. Kindle Unlimited е добра алтернатива за закупуване на книги от Kindle Store, докато Prime Reading изглежда е подмножество на Kindle Unlimited със сравнително по -малък брой заглавия. Prime Reading обаче предлага голям избор от книги, включително бестселъри и избор на редактори. Освен това, той идва като допълнителна полза за абонаментната програма на Amazon Prime, наред с други. Като се има предвид това, Prime Reading е за онези запалени читатели, които искат по -масово изживяване. Е, и двамата предлагат пробен период, който ви позволява да избирате между двете.

5 коментара

  1. Искам да се отпиша от абонамента си за Kindle Unlimited. Как да направя това?!?

  2. Благодаря, намерих обяснението за ясно и сбито, също полезно при избора ми.

  3. Вчера ме отрязаха и един джентълмен изтриваше по -голямата част от това, за което бях абониран, тъй като очевидно не знаех кое е кое. Прочетох всичко, което имате по -горе, слава богу. Остава ми само Prime Reading, което включва и моята безплатна доставка. Ако не е изтрил останалата част от това, което имах, ще го направиш. Ако трябва да ми се обадите за това, обадете се на 6182183117. Благодаря ви предварително.

  4. Все още е малко объркващо. Видях Prime членство $, след това видях Prime članstvo 119 $, така че каква е разликата в цената? Има ли отстъпки за възрастни хора?

  5. Задаването на въпроси е наистина хубаво нещо, ако не разбирате нищо напълно, но този текст все още ви дава добро разбиране.

Вижте повече за: ,