Разлика между плазмата и LCD

Трудно е да се направи разликата, когато гледате плосък и тънък телевизор, независимо дали става въпрос за плазмен телевизор или LCD. Но основната технология прави разликата между тях.

В плазмената телевизия два стъклени панела съдържат малки клетки, които са пълни с благороден газ, който се превръща в плазма електрически и възбужда червения, зеления и синия фосфор, за да излъчва различна цветна светлина. LCD телевизорът, от друга страна, се състои от два прозрачни слоя, единият от които се състои от малки пиксели, пълни с течни кристали. Когато енергийните течни кристали блокират показването на определен вид цвят и по този начин създават изображението. В LCD има подсветка, която прави изображението видимо за потребителя.

Основната разлика между LCD и Plasma е честотата на опресняване. В сравнение с плазмата, LCD има по -бавна честота на опресняване, което създава видими призраци на LCD екрана, когато изображенията се движат по -бързо. Виждането на множество курсори на екрана, при бързо преместване на мишката върху LCD е перфектна демонстрация на призраци. Но последните модели LCD дисплеи имат честота на опресняване по -близка до плазмената.

LCD екраните тежат по -малко от плазмените телевизори и използват по -малко електроенергия. LCD телевизорите произвеждат по -малко топлина от плазмената им част.

Изгарянето на екрана е един от най-големите недостатъци на плазмената телевизия. Продължителното показване на статично изображение може да създаде постоянно подобно на призрак изображение на тези обекти на плазмения екран.

Резюме 1. Плазмената телевизия е изправена пред проблема с изгарянето на екрана на статични изображения. Но LCD няма този проблем. 2. LCD използва по -ниска електроенергия в сравнение с плазмата. 3. LCD тежат по -малко и произвеждат по -малко топлина. 4. Плазмената телевизия показва по -бързо движещи се изображения от LCD.

15 коментара

 1. LCD и плазменият HDTV предлагат привлекателна характеристика с превъзходно качество на резолюцията, усъвършенствана цветова система, високо качество на изображението и страхотен дизайн, благодарение за споделянето на вашата информация.

 2. Да не забравяме сега, че имаме и LED телевизори, които да добавим към микса. Те също използват течни кристали, но за разлика от LCD телевизорите, те използват подсветка, направена от стотици светодиоди, а не флуоресцентна лампа. LED телевизорите са малко по -тънки, но цената обикновено се отразява с тях.

  • „LED телевизорите“, за които говорите, са не по-малко LCD телевизори, отколкото флуоресцентните телевизори с подсветка, срещу които ги контрастирате. Наричането им „LED телевизори“ представлява повече маркетингово, отколкото разумно разграничение между двете, и със сигурност не напредва LCD технологията, филтрираща светлината. Има дисплеи, използващи светодиоди за генериране на самата картина, генерираща един цвят с определен интензитет на определено място на екрана. Те не използват LCD „филтър“ за блокиране на различни цветове светлина в различни количества. Те представляват съществено различна технология и се надявам след години да ги доразвия.

 3. Благодаря за полезната информация.

 4. Много интересна разлика, която актуализира познанията ми за плазмата.

 5. Пропускате някои много важни факти.

  1. Да, плазмените телевизори имат изгаряне. Това обаче може да бъде поправено чрез показване на статично за няколко часа.

  2. LCD телевизорите нямат „изгаряне“, но имат нещо много подобно-залепване на изображението. Това НЕ МОЖЕ да бъде поправено.

  3. Плазмените телевизори имат много по -добър цвят от LCD телевизорите, освен ако LCD телевизорът използва LED подсветка, в който случай и двата са доста равни.

  4. По -новите LCD телевизори имат честота на опресняване 120 и 240 Hz, за да намалят призраците по време на спорт и други подобни програми.

 6. За изгарянето в плазмата ... за каква времева рамка говорим? Ако заспивам през нощта и гледам моите дискове Seinfeld, а екранът на менюто остава включен в продължение на 8 часа, докато не се събудя ... това ще предизвика ли изгаряне или говорим повече като статично изображение на стойност седмица? Дали изгарянето е сравнимо със стария CRT екран- не толкова лошо- по-лошо ???

 7. В1: Какво е „благороден газ?“ В2: Какво представлява плазмата? Признание на объркване: В описанието на LCD телевизора казвате един от двата прозрачни слоя [от–? стъкло?] е „съставено от малки пиксели, пълни с течни кристали“. Има ли друго определение или вид пиксел освен този, който познавам: онзи малък квадрат с недвижими имоти на повърхността на виртуален или физически файл? Иначе как може един слой от? Стъкло? да бъдат направени от пиксели? & Как пикселите могат да се напълнят с течност? Ако това е стъклен слой, как самото стъкло може да се напълни с течни кристали? -Тъпо се чудя

  Прочетете още: Разлика между плазмата и LCD | Разлика между | Плазма срещу LCD http://www.12vn.net/technology/difference-between-plasma-and-lcd/#ixzz3MncJWs4H

 8. Дан Хо- благодаря за вашето мнение. Трябва да знаете: Свързани ли сте с Дон Хо? ; ~}

Обратни обрати

 1. Разлика между лаптоп и преносим компютър | Разлика между
 2. Разлика между LCD и CRT | Разлика между | LCD срещу CRT
 3. Разлика между LCD и OLED | Разлика между | LCD срещу OLED
 4. Разлика между DVI и аналогов | Разлика между | DVI срещу аналогов

Вижте повече за: ,