Разлика между Photoshop и Procreate

Procreate е ярост както сред дизайнерите, така и сред творческите умове. Това просто, интуитивно приложение за iPad със своята здрава колекция от инструменти, кара вашите произведения на изкуството да блестят. Procreate е игра за промяна на играта, когато става въпрос за ръчно изработени произведения на изкуството и илюстрации. Той превръща вашия вече мощен iPad в ваша собствена цифрова детска площадка с хиляди добавки, четки и множество други творчески инструменти. Но може ли приложението за около 10 долара да се изправи пред универсалния, индустриален стандарт Photoshop на арената за цифрови изображения?

Какво е Adobe Photoshop?

Photoshop е една от най -популярните софтуерни програми за редактиране и манипулиране на снимки на нашата епоха. Разработен и пуснат на пазара от Adobe, Photoshop е графичен редактор и инструмент за дизайн, базиран на растри, който предлага някои мощни инструменти за редактиране на изображения за професионални дизайнери, които искат да произвеждат сложни графики за мрежата и за печат. Photoshop се използва на много места за всичко - от получаване и обработка на цифрови изображения до типография, редактиране на изображения и композиране. Той предоставя всички необходими инструменти за пикселно базирани изображения, както и векторни графики. Използва се от всички - от фотографи и уеб разработчици до графични дизайнери и видеооператори. Предлага се както за компютри с Windows, така и за macOS, той ви дава възможност да създавате, подобрявате и ретуширате любимите си снимки и моменти.

Какво е Procreate?

Procreate е ексклузивно, лесно за използване приложение за цифрово рисуване и илюстрация, предназначено за iPad, за всеки, който иска да даде ход на дигиталното рисуване. Достъпен и универсален, Procreate е графичен редактор, базиран на растри, който превръща вашия iPad в мощен набор от цифрови инструменти. Това е наградено приложение за скициране, рисуване и илюстрация, направено изключително за iOS и iPadOS. Това е творчески инструмент за изкуство, който разполага с напълно заредено цифрово студио на една ръка разстояние, предоставяйки множество функции и инструменти, които артистите обичат. Това кара рисуването на iPad да се чувства интуитивно и естествено, точно като използването на скицник с химикалки и моливи. Procreate е изграден около основните принципи на рисуване и скициране, но е адаптиран за iPad формат. Можете да използвате Procreate за създаване на картини, илюстрации, графики, модели, анимации и много други.

Разлика между Photoshop и Procreate

Инструмент

-И Procreate, и Photoshop са графични редактори, базирани на пиксели, използвани за всички видове дигитални произведения на изкуството. Procreate обаче е изключително приложение за рисуване и рисуване на iPad, което ви позволява да скицирате, рисувате и редактирате с разнообразен набор от инструменти, като същевременно имитира естественото усещане на ръчно изработени рисунки и произведения на изкуството. Adobe Photoshop е професионална софтуерна програма за редактиране и манипулиране на снимки, която работи и с векторни форми.

Използвайте

- Procreate е проектиран да се използва с iPad и Apple Pencil, давайки на художниците пълна свобода да работят в дигитален вид, като същевременно създават естествено усещане за ръчно изработени рисунки. Оборудван с множество творчески инструменти, Procreate прави проектирането на iPad по -интуитивно и естествено и има малка крива на обучение. Adobe Photoshop е един от най -популярните софтуерни инструменти за редактиране и манипулиране на изображения, който може да се използва основно за всичко - от уеб проектиране и графичен дизайн до редактиране на изображения и типография.

Ценообразуване

-Adobe Photoshop е професионален, висококачествен софтуер, който е един от най-използваните графични програми и редактори на изображения на пазара. Преди това беше софтуер за еднократно плащане около 800 долара, но Adobe го промени в абонаментен план, който започва от около 10 долара на месец за Adobe Creative Cloud Photography Plan. Ако искате целия арсенал от приложения на Adobe, трябва да платите допълнително. Procreate, от друга страна, струва само 9,99 долара в App Store.

Photoshop срещу Procreate: Сравнителна диаграма

Резюме

Докато Procreate и Photoshop са графични редактори и софтуерни програми за дизайн, базирани на растри, Procreate е проектиран да се използва изключително на iPad с Apple Pencil и за създаване на естествени ръчно изработени качествени рисунки и илюстрации. Photoshop, от друга страна, е професионална, висококачествена програма за редактиране на снимки и графичен редактор, която е една от най-популярните компютърни програми за цифрови изображения там. Photoshop се използва за всичко, от получаване и обработка на цифрови изображения до типография, редактиране на изображения и композиране.

Procreate по -добър ли е от Photoshop?

Докато и двата са инструменти за графичен редактор, базирани на растри, използвани от графични редактори, дизайнери и илюстратори, Procreate е изключително приложение за рисуване и илюстрация на iPad, изградено около основните принципи на рисуване и скициране. Adobe Photoshop се използва за всичко - от получаване и обработка на цифрови изображения до типография, редактиране на изображения и композиране. Така че Procreate е за начинаещи, които искат да усъвършенстват уменията си, когато става въпрос за ръчно изработени качествени произведения на изкуството и илюстрации.

Мога ли да заменя Photoshop с Procreate?

Procreate е създаден за iPad и размива границата между физическо и цифрово, стойност на уникалност и повсеместност. Procreate прави рисуването на iPad по -интуитивно и естествено, точно като използването на скицник. Photoshop може да прави същите неща, които прави Procreate, но това е инструмент на професионален художник, използван от всички - от графични дизайнери и илюстратори до уеб разработчици и професионални видеооператори. Така че не можете да замените едното с другото.

Добър ли е Procreate за редактиране на снимки?

Procreate е просто, удобно за потребителя приложение за рисуване и скициране, което помага да изведете изкуството си на изцяло ново ниво, използвайки различни творчески инструменти. Докато Procreate предлага и добри функции за редактиране на снимки, той всъщност не може да съответства на разширените функции и функционалности и инструменти, които правят Photoshop страхотен софтуер за редактиране и манипулиране на снимки. Също така Procreate е наличен само за iPad.

Заслужава ли си Photoshop за рисуване?

Photoshop работи чудесно с илюстрации на базата на снимки и е полезен и за рисуване. Всъщност това е добър инструмент за рисуване, въпреки че основната му функция е изградена около редактирането на снимки. Той предоставя всички необходими инструменти, необходими за рисуване, но много художници биха предпочели Procreate за рисуване.

Вижте повече за: ,