Разлика между Photoshop и InDesign

Идвайки от дома на Adobe, Photoshop и InDesign са мощни инструменти за графичен дизайн, снабдени с уникални, творчески функции, които ги правят най -подходящи за конкретни задачи и проекти. Софтуерният пакет на Adobe със сигурност носи успех, когато става въпрос за графично проектиране и редактиране, и двата са водещи в индустрията софтуер със собствени силни и слаби страни, които отличават това, което правят. Сравняваме двата водещи софтуера на Adobe, за да ви помогнем да изберете най -доброто за вашето творение.

Какво е Adobe Photoshop?

Adobe Photoshop е водещият световен авторитет за редактиране на растерни графики, както и за цифрови произведения на изкуството. Photoshop несъмнено е един от най-известните професионални софтуери в света и може би най-добрият инструмент за редактиране и манипулиране на изображения. Photoshop превръща вашите идеи и въображения в невероятни изображения и изкуство на всяко устройство. Той отнема най -красивите моменти от живота ви и ги превръща в зашеметяващи произведения на изкуството. Photoshop е стандартният за индустрията инструмент за цифрови изображения, който се използва от художници по целия свят за фотография, дизайн, редактиране на снимки и видео и др. Той започна като прост, лесен за използване инструмент, за да се справите с това, което е днес, но с течение на времето се превърна в пълноправен инструмент за фотографи. Това е и най -използваният инструмент за ретуширане на изображения.

Какво е Adobe InDesign?

Adobe InDesign е водещият в индустрията софтуер за настолно публикуване и дизайн на страници за печатни и цифрови медии. Тя позволява на графичните дизайнери и издателите на настолни компютри да създават красиви оформления и изображения за печатни медии като флаери, брошури, списания, плакати, книги и вестници. Интерактивните медии, като списанията на вашия смартфон и таблет, които виждате, вероятно са проектирани в InDesign и публикувани с Adobe Digital Publishing Solution. Това е идеалният инструмент за създаване на многостранични документи, който включва тежък текст, векторни произведения на изкуството и изображения. Въпреки че първоначално е проектиран да се използва за печатни медии, InDesign се превърна в крос -платформено решение за създаване на интерактивни документи като PDF файлове, електронни книги и интерактивни публикации за мобилни устройства.

Разлика между Photoshop и InDesign

Инструмент

- Adobe Photoshop е водещият световен редактор на растерни графики и програма за манипулиране на изображения, която съдържа всички творчески инструменти, за да превърне въображението ви в ярки произведения на изкуството. Adobe InDesign е стандартното за индустрията приложение за настолно публикуване и дизайн на страници, вариращо от печатни медии до всички видове цифрови публикации. Това е идеалният инструмент за създаване на многостранични документи, които съдържат тежък текст, векторни произведения на изкуството и изображения.

Използвайте

-Photoshop е инструментът за цифрови изображения, използван от художници по целия свят за фотография, дизайн, редактиране на снимки и видео и др. Той предоставя най-добрите инструменти и функции за редактиране на изображения, базирани на пиксели, както и векторни графики. Използва се и за уеб дизайн, оформление на проекти, създаване на графики, композиране на дигитално изкуство и др. InDesign, от друга страна, ви позволява да създавате красиви оформления и изображения за печатни медии като флаери, брошури, списания, плакати, книги и вестници, всички от които можете да видите във всеки формат.

Photoshop срещу InDesign: Сравнителна диаграма

Резюме

Докато и двете идват от дома на Adobe и са чудесни инструменти, използвани за създаване на различни цифрови и печатни носители, Photoshop работи най -добре за редактиране на снимки и дигитални произведения на изкуството, докато InDesign е идеалният инструмент за създаване на многостранични документи, които са тежки с текст и изображения . Гъвкавият работен процес на InDesign се интегрира безпроблемно с пакета от мобилни приложения на Adobe, което ви позволява да създавате богати оформления, страници с много колони с текст и графики, използвайки множество творчески инструменти. Photoshop е редактор на изображения, базиран на пиксели, който се фокусира върху манипулиране и форматиране на изображения, които се намират в Интернет или на всякакви печатни носители. Photoshop е водещият световен авторитет за растерно редактиране на изображения с ограничена функционалност за векторно базирани графики.

Каква е целта на Adobe InDesign?

Adobe InDesign е стандартното за индустрията приложение за настолно публикуване и дизайн на страници както за печатни, така и за цифрови медии и други интерактивни публикации за мобилни устройства. Идеята е да се създадат красиви оформления и изображения за печатни медии като флаери, брошури, списания, плакати, книги и вестници.

По -лесен ли е за използване Photoshop или InDesign?

Photoshop е инструмент за редактиране и манипулиране на изображения, докато InDesign е водещо приложение за проектиране и публикуване на многостранични документи, съдържащи тежък текст и изображения. Така че, когато става въпрос за проекти, които включват много текст, InDesign е най -предпочитаният избор, тъй като опростява задачите, съдържащи текст. Photoshop, от друга страна, улеснява редактирането, манипулирането и ретуширането на изображения и видеоклипове.

Какво може да направи InDesign, а не Photoshop?

Докато Photoshop може да прави почти всичко, което прави InDesign, дори документите, които са наситени с текст и изображения, InDesign го прави още по -добре и по -лесно, благодарение на множество творчески инструменти и интерактивни функции. Лекотата, с която InDesign борави с печатни и цифрови медийни документи, Photoshop просто не може. Възможностите на InDesign обаче спират, когато става въпрос за създаване на векторна графика.

Кога трябва да използвам Photoshop срещу Illustrator срещу InDesign?

Photoshop е чудесен за редактиране и манипулиране на изображения; всъщност това е водещият в индустрията софтуер за ретуширане на изображения. InDesign е идеалният инструмент за създаване на многостранични документи с тежък текст и изображения както за печатни, така и за цифрови медии. Illustrator не е толкова добър, когато става въпрос за редактиране на снимки или създаване на многостранични документи, но той блести, когато става въпрос за създаване на великолепно векторно изкуство и илюстрации.

Вижте повече за: ,