Разлика между PFD и спасителна жилетка

Спасителна жилетка, спасителна жилетка, жилетка за ски - всички те са често срещани имена за лични устройства за плаване или PFD. Те работят, както подсказват имената им, за да поддържат потребителя в безопасност и да плават във водата, ако по някакъв начин случайно се окажат във водата или по време на някакво водно спортно събитие. Идеята е да се запази носителят жив и въпреки че, двамата може да звучат еднакво, но има доста разлики между спасителната жилетка и лично плаващо устройство. Нека да разгледаме.

Какво е персонално устройство за флотация (PFD)?

PFD, съкратено от лично плаващо устройство, наричано още спасителна жилетка или спасителна жилетка, е лична предпазна или предпазна екипировка, която е предназначена да спаси живота ви във водна маса в случай, че дадено водно спортно събитие се обърка и вие завършват във водата. Това е устройство, което подпомага флотацията и дава на носителя по -голяма плаваемост, за да помогне да остане на повърхността във вода. Това е може би най -същественото оборудване за каяк, кануер или стоеж на гребане или всеки любител на водните спортове, ако нещо се обърка - устройството ги пази в безопасност, като държи главата и молец над повърхността на водата. Това е като жилетка, която е закрепена към потребителя и не изисква активно да се държи, като в крайна сметка предпазва потребителя от потапяне във водата.

Какво е спасителна жилетка?

Спасителната жилетка е вид персонално устройство за плаване, което върши същата работа като PFD - това е да поддържа потребителя на повърхността. На първо място, спасителният жилет ви предпазва от удавяне и за да направите това, неговата плаваемост трябва да поддържа теглото на тялото от 10 до 12 килограма, когато е потопено. Това е лична предпазна екипировка под формата на надуваемо яке или поплавък без ръкави, който поддържа носителя в дълбоките водни басейни и не му позволява да се удави. Спасителните жилетки са задължителни на офшорни платформи, като в този случай те се състоят от чифт въздушни клетки, които се надуват при изпускане на въглероден диоксид от газов контейнер - по един за всяка клетка. Спасителната жилетка се предлага в основен тип жилетка, която покрива гърба и гърдите на потребителя и се прикрепва отпред с ципове или вратовръзки.

Разлика между PFD и спасителна жилетка

Тип оборудване

- Спасителната жилетка е вид персонално плаващо устройство, но PFD не е непременно спасителна жилетка. И двете са лични предпазни средства, предназначени да поддържат ползвателя във вода по време на различни развлекателни дейности и двете са помощни средства за плаваемост, подходящи за използване в случаите, когато очаквате да отидете във водата и трябва да можете да плувате лесно. Въпреки това, PFD не предлагат непременно същото ниво на защита, както спасителната жилетка за поддържане на повърхността.

Предназначение

- PFD е широк термин, използван за обозначаване на всякакви предпазни средства, които помагат при плаването, докато спасителният жилет е по -скоро публичен термин, който се предпочита най -вече, когато се говори с широката общественост относно носимите PFD. Въпреки че и двете често се използват взаимозаменяемо, има фини разлики между двете. Спасителните жилетки са по -универсална предпазна екипировка с голяма яка, предназначена да поддържа главата и устата над водата, независимо дали носителят е в съзнание или в безсъзнание. PFD, от друга страна, не гарантира, че потребителят в безсъзнание ще обърне лицето нагоре във водното тяло.

PFD срещу спасителна жилетка: Сравнителна таблица

Резюме

Накратко, всички спасителни жилетки са PFD, но не всички PFD са спасителни жилетки. Докато спасителните жилетки и PFD са проектирани да поддържат потребителя на повърхността във водно тяло, ако нещо се обърка, спасителните жилетки са по -универсално защитно оборудване, което може да обърне лицето, което го носи, във водата, дори ако той/тя е в безсъзнание. Лично плаващо устройство няма достатъчно плаваемост, за да завърти автоматично носещия и да му помогне да диша. Освен това е силно препоръчително спасителният жилет или PFD да се носят по всяко време, когато са на повърхността, освен ако не е безопасно да ги свалите.

Коя е най -безопасната употреба на спасителна жилетка или PFD?

Спасителна жилетка или лично плаващо устройство е най -важното защитно оборудване, когато сте във или около водното тяло. Винаги трябва да го имате, ако попаднете по някакъв начин във водата, в този случай pfd ви държи на повърхността и ви предпазва от удавяне.

Устройството за плаване същото ли е като спасителната жилетка?

Докато целта на двете е една и съща - това е да поддържа потребителя на повърхността във водното тяло - pfd, за разлика от спасителната жилетка, е проектирана да се използва за продължителна употреба и постоянно носене, така че е по -удобна. PFD предлага същото ниво на защита, независимо дали човекът е в съзнание или в безсъзнание.

Какви са 5 -те различни типа PFD?

Бреговата охрана на САЩ регулира PFD и ги разделя на пет основни типа - Тип I (максимална плаваемост над 20 паунда), Тип II (плаваемост от 15,5 паунда), Тип III (развлекателна употреба като кану, каяк, плаване и др.), Тип IV (хвърлящи се PFD с плаваемост 16,5-18 паунда) и тип V (спасителни жилетки със специално предназначение).

Какъв е недостатъкът на ПФД тип III?

Въпреки че PFD от тип III са идеални за развлекателни цели като ветроходство, каяк, кану, ски, риболов и т.н., това не е от полза за продължително носене в груба вода, както прави PFD от тип I. Това не гарантира, че потребителят в безсъзнание ще се обърне с лицето нагоре във водното тяло. Той предлага малко или никакво движение за изправяне.

Какво означава PFD 150?

По отношение на плаваемостта и безопасността, PFD от ниво 150 се отнася до супер дълбоководни спасителни жилетки, подходящи за използване в морето, а числото „150“ означава, че PFD има плаваемост от най-малко 150 нютона.

Вижте повече за: ,