Разлика между PDF и CDF

pdf PDF срещу CDF

Преносим формат на документи (известен също като PDF) е общ термин, който се свързва най -вече с Adobe PDF. Adobe PDF представлява двуизмерни документи по начин, който им позволява да се променят независимо от софтуера, хардуера и операционната система на приложението. Всеки файл се състои от всички функции на всеки 2D документ с фиксирано оформление, включително текст, шрифтове, изображения и 2D векторна графика - най -новата пермутация на Adobe PDF включва възможността за вграждане на 3D чертежи в документа с помощта на Acrobat 3D ( използване на U3D или КНР).

Съставният формат на документи (известен също като CDF) е електронен формат на документ. Той е разработен от W3C. W3C е консорциумът от световната мрежа. Това е основната международна организация по стандартизация, използвана специално за управление на World Wide Web (или просто интернет). Той е създаден, за да гарантира, че членовете на индустрията имат съвместимост и съгласие при създаването на нови стандарти - по този начин създаването на CDF като файл с електронен документ. CDF съдържа широка гама от формати, които включват, но не се ограничават до SVG, XHTML, SMIL и XForms.

Adobe PDF е безплатен софтуер, който позволява на потребителите да четат и пишат PDF файлове, без да се налага да плащат нищо на самия Adobe - който притежава патентите на PDF софтуера. Има три специфични технологии, използвани при изпълнението на PDF формат: подмножество от език за програмиране на PostScript, използван за генериране на оформление и графики; система за вграждане (или подмяна) на шрифтове, която позволява на шрифтовете да пътуват с документите; и структурирана система за съхранение, използвана за обединяване на всички елементи и свързаното съдържание в един файл (с компресиране на данни, където е необходимо).

Фондацията OpenDocument по -рано поддържаше формата OpenDocument (или ODF). Тази фондация оттогава промени своите съюзи и започна активното популяризиране на CDF. Фондация OpenDocument е основана през 2002 г. като средство за популяризиране на XML или RDF формати на документи, базирани на отворени стандарти, за използване специално с настолни компютри. Както от 11 ноември 2007 г., на официалния уеб сайт на фондация OpenDocument е бил спиране -това е вероятно означаващо, че самата фондация се затвори. Що се отнася до формата CDF, той все още е основният формат, популяризиран от фондацията, както е все още.

Резюме:

1. Adobe PDF представлява двуизмерен документ по начин, който позволява промяната му независимо от неговия софтуер, хардуер или операционна система; CDF е файлов формат на електронен документ, разработен от W3C.

2. Adobe PDF използва три технологии за изпълнение на PDF формата: PostScript, система за вграждане на шрифтове и система за структурирано съхранение; CDF е подкрепен от OpenDocument Foundation и поддържа много формати, включително SVG, XHTML и XForms.

1 коментар

Вижте повече за: , , ,