Разлика между pCloud и Sync

Има множество опции за съхранение на файлове в облака с водещи доставчици на облачни услуги като Dropbox, Google Drive, iCloud, pCloud, Sync.com и т.н. Но ние противопоставяме двамата най -добри доставчици на облачно хранилище - pCloud и sync.com - един срещу друг, за да видим кой е по -добрият избор. И двете услуги предлагат безплатен план с ограничени опции и съхранение, заедно с няколко платени плана, които предлагат повече място за съхранение и опции. И двамата са сред най-сигурните и най-добрите доставчици на облачно хранилище с нулеви познания. Така че, нека да разгледаме как те се изправят един срещу друг.

Какво е pCloud?

pCloud е един от най-сигурните и рентабилни доставчици на облачно хранилище и първият доставчик на облачни услуги, който предлага опция за абонамент за цял живот. pCloud е вашето гише на едно гише за всички ваши нужди за съхранение в облак; там можете безопасно да съхранявате всичките си файлове и документи и да имате достъп до тях отвсякъде и по всяко време. pCloud е сравнително нов в играта, но е универсален и лесен за използване, а предлаганото от него 10 GB безплатно облачно хранилище предлага на pCloud предимство пред неговите конкуренти, включително sync.com. Това е платформа за съхранение в облак, която прави съхранението на файлове по -лесно от повечето конкуренти, а нейните планове за цял живот са мястото, където наистина блести.

Какво е Sync.com?

Sync.com е още един популярен и еднакво сигурен доставчик на облачни услуги с нулеви познания, на който се доверяват над 700 000 фирми и лица по целия свят. Това е една от малкото онлайн услуги за споделяне на файлове, която приема вашата поверителност много сериозно. Sync.com е канадска компания, чиято основна директива е да защитава нашата поверителност. Това е много сигурна услуга за съхранение в облак, която е проектирана от нулата за защита на поверителността на потребителите. Синхронизирането не позволява на никого да вижда вашите данни и криптира всичките ви данни при източника. Това означава, че след като приключите с качването, той е криптиран и никой освен вас няма ключа за декриптиране.

Разлика между pCloud и Sync.com

Стойност

-И pCloud, и sync.com са едни от най-рентабилните доставчици на облачни услуги и и двете предлагат безплатни планове с ограничени опции и съхранение, разбира се. pCloud предлага безплатно 10 GB облачно пространство за съхранение, докато sync.com предлага само 5 GB безплатно. Sync.com обаче предлага допълнителен гигабайт на реферал без ограничение за броя на хората, които можете да препоръчате, докато pCloud ви дава $ 5 за всеки реферал. Това прави sync.com по -привлекателен като безплатна услуга. pCloud предлага много за своите планове за целия живот и има предимство пред sync.com, когато става въпрос за месечни планове, което е страхотно.

Синхронизация

- Има много опции за споделяне, достъпни директно от облачния интерфейс на pCloud, който е много чист и гъвкав. Можете да споделяте файлове дори с тези, които не използват pCloud. Данните се синхронизират безпроблемно на всичките ви устройства, след като приключите с качването в pCloud. Можете дори да архивирате любимите си снимки и видеоклипове само с едно щракване. Sync.com, от друга страна, е просто по -бърз от pCloud и поради селективното синхронизиране, което ви позволява да изберете кои папки да се синхронизират и кои не. А с автоматичното синхронизиране можете да получите достъп до файла си отвсякъде.

Сигурност

-pCloud предоставя уникална функционалност за криптиране от страна на клиента, която ограничава всякакъв вид неоторизиран достъп, което означава, че никой освен вас няма достъп до файловете. pCloud Crypto е може би най -сигурният начин за криптиране на данни, но не е безплатен. pCloud също ви позволява да задавате отделни разрешения за папки и файлове в тях, но като цяло това е малко по -малко подробно от неговия аналог. Sync.com, от друга страна, ви позволява да направите нещо уникално-позволява ви да зададете пароли за сигурност с нулеви познания за споделяния. Така че споделянето със sync.com е малко по -сигурно, отколкото с pCloud.

Характеристика

-Основната точка на продажба на sync.com е, че предлага двуфакторно удостоверяване, докато pCloud не. Освен това, нулева сигурност на знанията идва вградена със sync.com, докато трябва да платите за нея, когато използвате pCloud, който се нарича pCloud Crypto. PCloud Crypto е доста скъпа услуга от $ 3,99 на месец (за годишен абонамент) или $ 4,99 на месец на база месец-месец. За бизнес планове е безплатно. Sync.com също уважава вашата поверителност, но нейните функции за споделяне на файлове са там, където наистина блести. Той също така има някои впечатляващи функции за сигурност.

pCloud срещу Sync.com: Сравнителна диаграма

Резюме

И двамата са сред най-сигурните и най-добрите доставчици на облачно хранилище с нулеви познания, проектирани с оглед на поверителността. Sync.com е проектиран от самото начало да зачита поверителността на потребителите и неговите функции за споделяне на файлове са наистина печеливши. Въпреки че pCloud предлага множество опции за споделяне на файлове направо от лесния за използване интерфейс pCloud, споделянето със sync.com е малко по-сигурно, отколкото с pCloud. Въпреки това, pCloud прави съхранението на файлове по -лесно от повечето си съперници, а плановете му за цял живот са там, където наистина блести. В допълнение, синхронизирането предлага сигурност с нулеви познания веднага, докато pCloud го предлага като платена услуга. Най-продаваното място на sync.com е, че предлага двуфакторно удостоверяване, докато pCloud не. Все пак решението коя услуга е по -добра зависи от нуждите на вашия облак. Всичко се свежда до това коя услуга се нуждаете най -много и коя не.

Вижте повече за: ,