Разлика между pCloud и Dropbox

Използването на облачно хранилище сред физически лица и организации нараства всеки ден. Облачното съхранение не само предлага няколко предимства в сравнение с конвенционалното и локално съхранение на данни, но също така осигурява безопасен и сигурен достъп до файлове от всяка точка на света. Предвид множеството доставчици на облачно хранилище, понякога е трудно да изберете правилния за вашите нужди. Две такива популярни, но лесни за използване облачни платформи за съхранение са pCloud и Dropbox. Нека да видим кой е най -добрият за вас.

Какво е pCloud?

pCloud е популярен доставчик на облачно хранилище, който позволява на потребителите да съхраняват файлове онлайн, използвайки криптиране от край до край. Това е безплатна, защитена услуга за съхранение в облак, която позволява на потребителите да съхраняват, синхронизират и споделят файловете си, както и да правят резервни копия от други облачни услуги като Dropbox. pCloud е най -лесният начин да поддържате всичките си файлове синхронизирани на всичките си устройства. С pCloud имате достъп до вашите данни и актуализации от всеки компютър или устройство навсякъде по света. Когато съхранявате снимки, музика, видеоклипове и документи в pCloud, можете да получите достъп до тях от всеки компютър, лаптоп или таблет от където и да искате. Можете да отворите всеки файл, голям или малък, отвсякъде, сякаш се съхранява локално. pCloud е вашето лично облачно пространство, където можете да съхранявате всичките си файлове и папки безопасно. Освен това можете да споделяте данните си с когото искате и да задавате различни нива на достъп за всеки човек, който изберете.

Какво е Dropbox?

Dropbox е безплатна, базирана в облак услуга за съхранение и извличане на файлове, която позволява бързо и лесно споделяне на файлове и документи. Това е услуга за хостинг на файлове, предоставена от базираната в Калифорния Dropbox, Inc., и предлага облачно съхранение, личен облак, синхронизация на файлове и клиентски софтуер. По същество това е публичен диск, където можете да поставяте файлове, документи, снимки или просто всеки файл и да имате достъп до тях отвсякъде и по всяко време. Той ви дава малко място за съхранение в облака и всичко, което поставите в това пространство, може да се синхронизира с всичките ви устройства. Той също така предоставя някои добри функции за сътрудничество, които изискват прехвърляне, достъп и споделяне на файлове с потребители. Когато инсталирате Dropbox на компютъра си, той създава папка, наречена Dropbox, която работи само с всяка друга папка на вашия твърд диск, с изключение на всичко, което поставите в папката Dropbox, автоматично се синхронизира с мрежата и с всички други устройства, на които е инсталиран Dropbox.

Разлика между pCloud и Dropbox

Достъпност

- pCloud е сигурна, лесна за използване услуга за съхранение в облак с чист интерфейс, който е лесен за използване, дори за начинаещи. Уеб платформата е лесно достъпна чрез всеки уеб браузър на всяко устройство. След като се регистрирате в pCloud, можете да използвате всички негови основни функции и функционалности чрез мрежата и да използвате функциите му за сътрудничество. Освен това можете да получите достъп до всичките си файлове, включително вашите снимки, музика и видеоклипове офлайн, след като ги изберете „Любими“.

Dropbox работи точно като всяка друга папка на вашия твърд диск и всичко, което поставите в папката Dropbox, автоматично се синхронизира с мрежата и всички други устройства, на които е инсталиран Dropbox. Файловете се синхронизират автоматично с основния ви акаунт и промените се пренасят на всички ваши устройства, които са влезли в Dropbox.

Ценообразуване

- Основният план на Dropbox е безплатен за използване, но ще получите само 2 GB място за съхранение. Личните планове на Dropbox ви осигуряват 2TB пространство за $ 11.99 на месец или $ 9.99 на месец, ако се плаща годишно, а Dropbox Professional ви дава 3Tb място за съхранение за $ 19.99 на месец, или $ 16.38 на месец, ако се плаща годишно. От бизнес страна, Dropbox предлага Стандартния план за $ 15 на потребител на месец или $ 12,50 на потребител на месец, ако се плаща годишно за минимум 3 потребители и 5TB пространство; и разширеният план ви дава неограничено място за съхранение за $ 25 на месец на потребител.

pCloud предлага повече място за съхранение от Dropbox и ценовата му структура е доста ясна. По принцип получавате два плана за избор - Premium план, който ви дава 500GB за $ 4.99 на месец (или $ 47.88 за годишно плащане) и има план Premium Plus, който ви дава 2TB пространство за $ 9.99 на месец (или $ 95.58 за годишно плащане) . С pCloud получавате и план за цял живот, който ви спестява огромни 65%, ако планирате да го използвате много дълго време-Premium струва 175 долара, а Premium Plus струва 350 долара само за еднократно плащане.

Сигурност

-pCloud е много сигурна платформа за съхранение в облак, която предлага криптиране с нулеви познания като бонус функция; той осигурява криптиране от страна на клиента, така че данните, напускащи системата на клиента, са криптирани, което означава, че данните на клиента са безопасно скрити, за да се избегне всеки неоторизиран достъп. pCloud Crypto защитава техните поверителни файлове с висококачествена защита, като същевременно улеснява поставянето на файл в папка. Трябва обаче да платите допълнително, за да го използвате върху личните си планове.

Dropbox не може да постигне това ниво на криптиране, без да използва приложение на трета страна. Въпреки това, Dropbox криптира всички данни, използвайки SSL/ TLS между приложенията и сървърите си. Той създава защитен тунел, който е защитен от 128-битово или по-високо AES криптиране. Dropbox файловете в покой се криптират с помощта на 256-битово AES криптиране.

pCloud срещу Dropbox: Сравнителна диаграма

Обобщение на pCloud и Dropbox

И pCloud, и Dropbox са страхотни и надеждни решения за съхранение в облак, които ви позволяват да съхранявате, синхронизирате и споделяте вашите файлове и документи, както и да правите резервни копия от други облачни услуги. pCloud предлага вградено криптиране с нулеви познания с pCloud Crypto, което защитава вашите данни, за да се избегне всеки неоторизиран достъп. Докато и двете платформи имат големи функции, pCloud е идеален избор, що се отнася до сигурността и поверителността, тъй като е защитен от някои от най -добрите закони за поверителност в света, докато Dropbox е наистина лесен за използване и най -голямата му точка за продажба е наистина отлични функции за съвместна работа.

Вижте повече за: ,