Разлика между OverDrive и Libby

Библиотекарите са затрупани с множество възможности, когато става въпрос за избор на платформи за електронни книги за техните институции. Технологиите продължават да играят своята роля в трансформирането на начините, по които читателите усвояват съдържанието на електронни книги. Тъй като електронните книги вече са по-преносими и лесно достъпни от всякога, библиотеките са в по-добра позиция да предоставят електронни книги под наем. Като се има предвид това, има множество платформи за заемане на електронни книги, от които библиотеките могат да избират, включително OverDrive и неговото дъщерно приложение Libby.

Какво е OverDrive?

OverDrive е дигитална библиотека с електронни книги, онлайн списания и цифрови аудиокниги, която доставя дигитални материали на приблизително 90 процента от публичните библиотеки, както и на много училищни библиотеки. OverDrive е един от най-големите дистрибутори на електронни книги в света, който е домакин на огромна библиотека от хиляди заглавия и ги заема на своите потребители чрез техните цифрови платформи, по-специално приложението OverDrive и уебсайта, поддържан от OverDrive, или приложението Libby. Основан в Кливланд, Охайо през 1986 г., той е най-успешният заемодател на съдържание на електронни книги на посетителите на библиотеката. Потребителите, които са абонирани за услугата OverDrive, могат да проверят заглавия от уебсайта си или да получат достъп до библиотеката от приложението и да ги отворят в приложението OverDrive за четене в движение. Той управлява циркулацията на материалите, независимо дали са медии, аудио или електронни книги. Това е и единственият дигитален дистрибутор, който работи с Amazon, за да предостави електронни книги Kindle на заем на посетители на библиотеката.

Какво е Либи?

Libby е ново приложение, пуснато от OverDrive за достъп до библиотеката му с цифрово съдържание, включително висококачествени аудиокниги. Libby има същата колекция от заглавия като оригиналната библиотека OverDrive, но това е просто различен начин за достъп до същата библиотека от хиляди заглавия. Точно като OverDrive, той се използва от милиони покровители на библиотеката, които използват приложението, за да управляват собствения си избор и разпространение на електронни книги и аудиокниги за офлайн четене в движение. Тези, които желаят да предпочитат четене на своите Kindle устройства, могат да го направят чрез Libby (само за библиотеки в САЩ). Те могат да избират книги OverDrive във формат Kindle и да ги изтеглят на своя Kindle по подобен начин, сякаш купуват електронна книга Kindle от самия Amazon. Потребителите също могат да се наслаждават на любимите си аудиокниги в колите си чрез Apple CarPlay, Android Auto или чрез Bluetooth сдвояване. Либи поставя цялата джобна библиотека на OverDrive.

Разлика между OverDrive и Libby

Поддръжка на платформа

-OverDrive е най-успешният заемодател на съдържание на електронни книги на посетители на библиотеки по целия свят, които също заемат същата библиотека с цифрово съдържание чрез приложението Libby. По същество OverDrive е настолната версия с повече функции и която ви позволява да предавате заглавия онлайн. Той е съвместим с всички основни платформи, включително Kindle, iOS, Android, Mac и Windows. Libby, от друга страна, е приложение, пуснато от OverDrive за достъп до библиотеката му с цифрово съдържание, но е предназначено за вашия телефон и таблет.

Лесна употреба

–Докато приложенията OverDrive и Libby са от компанията OverDrive, Inc., първото е оригиналното приложение, което управлява разпространението на електронни книги, онлайн списания, цифрови аудиокниги и стрийминг видео заглавия, докато второто е по-удобно за потребителя начин за навигиране в същата колекция от цифрово съдържание. Libby е един вид приложение в движение, което поставя цялата библиотека на OverDrive в джоба ви.

Организация

- Libby има същата колекция от заглавия като оригиналното приложение OverDrive, но това е просто различен начин за достъп до същата библиотека от хиляди заглавия. Разликата се състои в начина, по който организират съдържанието; OverDrive има множество различни раздели за приложението си, които разделят информацията за вашия акаунт в библиотеката и колекцията на библиотеката. Когато изтеглите книга, която сте взели назаем, тя се появява на рафта. В Libby всичко, което сте взели назаем или сте задържали, може да бъде достъпно от долната част на екрана на приложението. Libby е просто опростената версия на OverDrive, която е по -проста и по -добра.

OverDrive срещу Libby: Сравнителна таблица

Резюме

Накратко, Libby е по -опростена и лесна за навигация версия на оригиналното приложение OverDrive, което използва същото влизане и има достъп до същото цифрово съдържание, което сте получили чрез приложението OverDrive. Libby е просто по -малко стъпки, но и по -малко поддържани устройства. Libby е по-лесен за използване начин да заемате и четете същата колекция от електронни книги, аудиокниги и други дигитални материали от вашата библиотека. Libby предлага по -атрактивно цифрово сърфиране, но OverDrive е оригиналното класическо приложение, което е съвместимо с много устройства в сравнение с Libby.

Можете ли да използвате Libby и OverDrive?

Въпреки че и двете приложения изглеждат и се чувстват различно, те заемат една и съща библиотека с цифрово съдържание, включително аудиокниги, на покровители на библиотеки по целия свят. Libby е безплатен и има чист, лесен за използване интерфейс, който улеснява заемането на електронни книги и аудиокниги от вашата цифрова библиотека. Libby обаче е проектиран да дава заеми и да чете безплатно цифрово съдържание. Но да, и двете могат да се използват заедно.

Как работи Libby с OverDrive?

Libby работи само с публични библиотеки, които използват OverDrive. Ако не можете да намерите библиотека в Libby, това означава, че OverDrive все още няма тази библиотека в колекцията си.

Изчезва ли приложението OverDrive?

OverDrive и Libby прекратиха своите приложения за Windows и те вече не са достъпни за изтегляне в магазина на Windows. И оригиналното приложение, и приложението Libby все още са достъпни за изтегляне на съответните им платформи.

Дали OverDrive е еднакъв за всички библиотеки?

Потребителите могат да заемат заглавия от всяка библиотека, стига да имат необходимата библиотечна карта за нея. Всяка колекция OverDrive е малко по -различна. Но не всяка библиотека, която използва OverDrive, позволява достъп до аудиокниги.

Как да използвам OverDrive?

За да започнете да използвате OverDrive, трябва да изтеглите приложението OverDrive на съответното си устройство и да следвате подканите, за да влезете с валидна библиотечна карта или безплатен акаунт в OverDrive. След това можете да започнете да търсите библиотеката си по име или местоположение и след като я намерите, докоснете името на колекцията, за да започнете да сърфирате.

Вижте повече за: ,