Разлика между Outlook и Outlook Express

outlook-express Outlook срещу Outlook Express Microsoft предлага два варианта на своите клиенти за съобщения, въз основа на тяхното използване „“ за домашна употреба и за бизнес цели. Следователно Outlook Express е за домашния потребител, който най-вероятно трябва да има достъп до интернет за имейли чрез комутируем доставчик на интернет услуги (ISP). От друга страна, Outlook се фокусира върху нуждите на бизнес потребителя, който най-вероятно има винаги включен тип ISP връзка, изискваща много повече от обикновен достъп до имейл и сърфиране в мрежата.

Outlook предлага много от същите функции като Outlook Express, но има допълнителни функции, които помагат на бизнес потребителя при изпълнението на множество задачи. Тази разлика е най -очевидна при обработката на имейли. Outlook Express помага за интегрирането с всички стандартни системи за електронна поща в Интернет, като Simple Protocol Transfer Protocol (SMTP), Protocol Internet Access Protocol (IMAP) и Post Office Protocol 3 (POP3). Той осигурява пълна помощ и интеграция с всички стандарти за директории, електронна поща и новини. Outlook предлага всичко това плюс солиден филтър за входяща поща и система за организация. С Outlook можете лесно да управлявате множество имейл акаунти, групови и лични календари, задачи/записи в дневника заедно с контакти. Outlook предлага и допълнителна интеграция с някои директории, групи за новини и дискусионни групи. Outlook също поддържа гласова поща.

Също така, за разлика от Outlook Express, Outlook може да се използва с Exchange Server с споделяне на данни на работната група и безпроблемна комуникация, планиране за групи, качване на обществени папки, формуляри. Наред с това Outlook има по -голяма и подобрена интернет връзка в сравнение с Outlook Express. И двамата клиенти обаче позволяват HTML имейл и джазиране на вашите имейли с различни дизайнерски формати. И двамата клиенти използват подобни инструменти за импортиране, но Outlook оценява скоростта.

Outllook също така позволява междуплатформени клиенти за всички версии на Windows и платформи Macintosh. Друг аспект, при който Outlook се оценява над Outlook Express, е стабилността, интеграцията на време за изпълнение и проектиране на възможности за сътрудничество във времето. Outlook работи най -добре с Office 97, Office 2007 и Office XP и Exchange Server, докато Outlook Express работи най -добре с Office 98 за Macintosh.

Вижте повече за: , , ,