Разлика между Outlook и Hotmail

В корпоративния свят електронната поща е основното средство за комуникация и е много обичайно на работното място да обменяте камион имейли всеки ден, ако не и на почасова база. Имейлите са най -надеждният начин на бизнес комуникация, както и лична комуникация, които са не само лесно достъпни, но и евтини. Особено за бизнеса, имейлите се оказаха чудесни комуникационни инструменти, които осигуряват ефективни начини за изпращане и получаване на всички видове електронни данни сигурно и безопасно. Най -хубавото при имейлите е, че те не се ограничават до географски бариери; можете да осъществите контакт с почти всеки от всяка точка на света, независимо от вашето местоположение. Hotmail беше една от първите имейл услуги в света, която разпали основите на имейл арената. Hotmail премина през луд разходка с влакче в увеселителен парк, от скромното си начало до придобиването му от технологичния гигант Microsoft до няколкото му ребрандиране и чак до последния преход към Outlook.com. Но Hotmail не работи като Outlook.

Какво е Hotmail?

Hotmail, или Windows Live Hotmail, както вече официално става, е безплатна уеб базирана имейл услуга от технологичния гигант Microsoft Corporation, втора по популярност след Gmail на Google. Hotmail е основана от двама софтуерни разработчици Джак Смит и Sabeer Bhatia, и стартира на 4 юли 1996 г., Деня на независимостта на САЩ. Това беше една от първите в света уеб базирани имейл услуги, когато беше пусната. През 1997 г. Microsoft купува Hotmail за приблизително 400 милиона долара и услугата за електронна поща никога не е била същата оттогава. Microsoft се бори много с Hotmail през първите години, добавяйки нови години, но страдаше от няколко проблема с производителността. В крайна сметка Microsoft въведе Hotmail под корпоративния си чадър на Microsoft Network (MSN) и го ребрандира като MSN Hotmail. Не би могло да е по -добро време за Hotmail, когато всъщност се нуждаеше от нови услуги за своите членове. Но ребрандирането не спря само дотук - през 2013 г. Hotmail премина към Outlook.com.

Какво е Outlook?

Outlook е софтуерната програма за електронна поща на Microsoft, която ви позволява да изпращате и получавате имейли на вашето устройство, да съхранявате имена и номера на контактите си, да правите бележки, да управлявате задачите си, да управлявате календара си, както и да сърфирате в Интернет. Предлага се като част от пакета Microsoft Office, Outlook е чудесен инструмент за свършване на работата. Въпреки че, най -известен с имейл, Outlook е нещо повече от програма за електронна поща; това е инструмент, на който по -голямата част от корпоративния свят разчита почти всеки ден. Има стотици версии на Outlook, използвани от милиони хора всеки ден. Той е създаден, за да ви помогне да организирате ежедневната си информация лесно и автоматично. Outlook е всичко, от което се нуждаете, за да управлявате ежедневните си задачи, срещи, имейл съобщения, календари и други подробности. Може да се разглежда като мениджър на лична информация, който служи като ваш личен асистент, който ви помага да следите както личната, така и бизнес информацията си на едно удобно място.

Разлика между Outlook и Hotmail

Продукт

- Hotmail е един от базирани имейл услуги в света първата уеб когато тя е била стартирана от две софтуерни разработчици Джак Смит и Sabeer Bhatia през 1996 г. в същия ден, като раждането на независимостта на Америка (4-ти юли). Hotmail е придобит от Microsoft през 1997 г. и продуктът за електронна поща никога не е бил същият оттогава. Той стана толкова популярен през годините, че Microsoft реши да го обнови значително, като го прехвърли в модерна програма за електронна поща Outlook.com. Outlook е пълна програма за електронна поща и много други.

Функционалност

- И Hotmail, и Outlook са свързани с имейл продукти, но единият е имейл услуга на Microsoft от 1997 г., а другият е нещо повече от програма за имейл. Outlook е наличен като част от пакета Microsoft Office, който ви позволява да изпращате и получавате имейли на вашето устройство, да съхранявате имена и номера на контактите си, да правите бележки, да управлявате задачите си, да управлявате календара си, както и да сърфирате в Интернет. Hotmail е надстроен и ребрандиран в Outlook. Outlook е натоварен с функции инструмент за бизнес производителност и мениджър на лична информация и е всичко необходимо за управление на ежедневните ви задачи, срещи, имейл съобщения, календари и други подробности.

Outlook срещу Hotmail: Сравнителна диаграма

Резюме

Въпреки че Hotmail и Outlook по същество са едно и също нещо, те работят по различен начин. Hotmail е уеб базирана услуга за електронна поща, която първоначално е основана от Джак Смит и Sabeer Bhatia, но по -късно е придобита от Microsoft и става една от най -популярните имейл услуги за електронна поща на своето време. След придобиването му от Microsoft, той премина през няколко основни ревизии и промени в името през годините, от преименуването на MSN Hotmail до ребрандирането му като Windows Live Hotmail и накрая, преминаването към Outlook.com. Така че Hotmail вече официално е Outlook и този ход беше нещо повече от обикновена промяна на името. Outlook сега е един от най -популярните имейл клиенти; всъщност това е дядо на имейл програми, което е нещо повече от имейл програма. Това е инструмент за производителност, на който почти всеки корпоративен свят разчита почти всеки ден.

Вижте повече за: ,