Разлика между OneDrive и Dropbox

Сигурно живеете под камък, ако сте от тези, които вече не са преместили личните си неща и важни данни в облака. Изчерпване на хранилището и премахване на приложения от телефона - тези дни вече са зад гърба ни, защото сме продължили напред; светът продължи напред. Нищо чудно, че облакът е модата в наши дни. Облакът е по -скоро като виртуално онлайн пространство, което се отнася до количеството данни, които се генерират, преместват, обработват и съхраняват за по -дълги периоди от време без никакви признаци на забавяне. Ако все още не се чувствате принудени да имате сближена мрежа за данни и съхранение, тепърва ще разберете истинския потенциал на облачните изчисления и съхранение.

Облачното съхранение е в игра навсякъде около нас, използва се в различни форми и за различни цели. Разчитаме на облачно хранилище, тъй като предлага евтино и неограничено съхранение на данни за използване от множество устройства. Всички данни се съхраняват в облак, който се управлява от хостинг компании, обикновено наричани доставчици на облачно хранилище. Най-популярните и надеждни доставчици на облачно хранилище са Amazon, Google и Microsoft, като все повече и повече доставчици на облачни услуги на трети страни продължават да се появяват. OneDrive и Dropbox са двата най-признати и надеждни доставчици на облачно хранилище днес, които ви позволяват да съхранявате и получавате достъп до данните си в движение. Ние подчертаваме някои ключови разлики между двете, за да определим кой е по -добър.

Какво е OneDrive?

OneDrive е една от най -популярните и широко използвани услуги за съхранение в облак, притежавани и управлявани от технологичния гигант Microsoft. По -рано наричана SkyDrive, OneDrive е онлайн услуга за съхранение, продавана от Microsoft, която има някои функции, вплетени в Windows, за да улесни съхраняването и достъпа до вашите файлове, съхранявани на сървърите на Microsoft в облака. Ако имате акаунт в Microsoft, като например Outlook ID, Hotmail ID или някой от дузина други акаунти на Microsoft, тогава вече имате безплатно, готово за използване облачно пространство в OneDrive, където можете да съхранявате всичките си лични неща и документи и лесен достъп до тях от множество устройства от всяко място, което искате. Получавате малко свободно място, когато се регистрирате за OneDrive първоначално и ако имате нужда от повече място, тогава плащате за него. Колкото повече плащате, толкова повече получавате.

Какво е Dropbox?

Dropbox е глобална платформа за сътрудничество и модерно работно пространство, което революционизира начина, по който хората работят заедно. Това е едно от най-известните имена в екосистемата за съхранение в облак, което продължава да впечатлява с множество удобни за потребителя функции. Dropbox се появи за първи път през лятото на 2007 г. на демонстрационния ден на Y Combinator и публично стартира услугата си през 2008 г. Оттогава Dropbox се разрасна до милиони потребители по целия свят, което им позволява удобно да синхронизират и споделят файлове. Той работи на почти всяко мобилно устройство, включително персонален компютър и смартфон с достъп до интернет . Той е невероятно лесен за използване за основно синхронизиране на файлове - просто инсталирайте Dropbox, влезте и сте готови. Вашите файлове вече се показват на всичките ви устройства, за да имате достъп в движение.

Разлика между OneDrive и Dropbox

  1. Какво е OneDrive и Dropbox като цяло?

  OneDrive е онлайн услуга за съхранение, продавана от Microsoft, която има някои функции, вплетени в Windows, за да улесни съхраняването и достъпа до вашите файлове, съхранявани на сървърите на Microsoft в облака. Всеки с акаунт в Microsoft, независимо дали е Hotmail или Outlook ID, може да се наслаждава на безплатно, готово за използване облачно пространство в OneDrive.

  Dropbox е глобална платформа за сътрудничество и едно от най-известните имена в екосистемата за съхранение в облак, управлявана и собственост на базираната в Калифорния Dropbox, Inc. Тя работи на почти всяко мобилно устройство, включително персонален компютър и смартфон с достъп до интернет.

  1. Ценообразуване на OneDrive срещу Dropbox

  - OneDrive предлага безплатно 5 GB облачно пространство за съхранение, когато първоначално се регистрирате. Трябва обаче да платите повече за допълнително място за съхранение. Можете да надстроите до план за съхранение от 50 GB за $ 1,99 на месец; или 1 TB облачно хранилище за $ 6.99 на месец или $ 69.99 на година; или план от 5 ТБ за $ 9,99 на месец или $ 99,99 годишно. OneDrive Business предлага 1 TB свободно пространство за $ 60 на година, докато планът Business Advanced предлага неограничено място за съхранение за $ 120 на година.

Dropbox, от друга страна, предлага само 2 GB безплатно облачно хранилище в сравнение с 5 GB OneDrive. Dropbox обаче изпълнява реферални програми, за да позволи на потребителите да печелят повече свободно пространство чрез реферали. Dropbox Plus предлага 1 TB безплатно облачно хранилище за 9,99 долара на месец (119 долара годишно), докато бизнес планът на Dropbox предлага 2 TB безплатно облачно хранилище за 15 долара на месец или 180 долара годишно. OneDrive очевидно е победител по отношение на безплатното хранилище и модела на ценообразуване въз основа на платени планове.

  1. Синхронизиране на OneDrive и Dropbox

  -OneDrive идва с предварително инсталирани устройства с Windows 10 и ако имате акаунт в Microsoft, тогава вече имате безплатно, готово за използване облачно пространство в OneDrive, където можете да съхранявате всичките си лични неща и документи и лесно да имате достъп до тях от множество устройства отвсякъде ти искаш. OneDrive ограничава качването на размера на файла до максимум 10 GB, независимо дали качвате от уеб браузър или от мобилните си устройства. Dropbox, от друга страна, ограничава качването на размер на файл до максимум 20 GB, когато се качва през уеб браузър, но няма ограничение за размера на файла, ако е качено от настолно или мобилно приложение.

OneDrive срещу Dropbox: Сравнителна диаграма

Обобщение на стиховете на OneDrive Dropbox

Както OneDrive, така и Dropbox са двата най-признати и надеждни доставчици на облачно хранилище днес, които ви позволяват да съхранявате и получавате достъп до данните си в движение. OneDrive е онлайн услуга за съхранение, управлявана и собственост на Microsoft, докато Dropbox е глобална платформа за сътрудничество и облачна услуга, собственост на Dropbox, Inc. OneDrive предлага 5 GB безплатно облачно хранилище в сравнение с само 2 GB безплатно облачно хранилище в Dropbox. Месечният план за съхранение на 5 TB на OneDrive от 9,99 долара обаче е истинска сделка. И двете осигуряват криптиране на файлове за допълнителна сигурност, но OneDrive предоставя криптирането изключително за платени акаунти.

Вижте повече за: ,