Разлика между офсетов и цифров печат

laser-printer300 Офсет срещу цифров печат

Докато необходимостта от печат винаги е била неразделна част от почти всеки бизнес, лудата медия в последно време е забелязала значителен скок в търсенето на печат. Изискванията за отпечатване на пощенски картички, визитни картички и цветни флаери са едни от най -често срещаните примери за факторите зад скока. Тъй като заданията за печат варират според изискванията и нуждите, принтерите също се предлагат в широк спектър от спецификации, размери и методи за печат.

Интересните методи за печат тук са дигитален и офсетов печат. Не само, че разходите за двата метода се различават, има и големи разлики в поредицата от действия, необходими за завършване на задание за печат, както за офсетов, така и за дигитален печат. Вземете например задача за печат, която изисква многоцветни флаери, това може да се постигне с помощта на всеки от методите, но времето, необходимо за извършване на работата, е различно. Офсетът ще изисква малко повече време за завършване на печата, отколкото цифровия печат. Като цяло, за всяка печатна работа, която ще използва използването на множество цветове, офсетовият печат ще отнеме повече време.

Цифровият печат е подобрен и следователно е по -ефективен, с възможност за извършване на задачи, които изискват по -малък брой отпечатани копия на по -ниска цена и при отлични скорости. Офсетовият печат ще изисква основен минимален брой копия за поръчка, за да започне работа. Той ще предлага цветни отпечатъци с по -високо качество на малко по -ниски разходи, което изисква да изчакате малко по -дълго, отколкото бихте направили за цифровите разпечатки. Компаниите, предлагащи печатни услуги, обаче са достатъчно гъвкави, за да предложат и двата метода.

Методика на печат

За офсетов печат се използва пълноцветен (CMYK) и точков цвят Pantone (PMS). В този процес изображението се прехвърля на хартия с помощта на мастило и плочи. Това ще доведе до много висококачествени и рентабилни разпечатки за по -дълги тиражи. За постигане на рентабилност за една страница A4 брошура са необходими минимум 1000 копия.

За дигитален печат може да се използва CMYK или RGB , но при съдържание на RGB могат да възникнат промени в цвета. Обикновено кратките тиражи от 1000 или по -малко копия са често срещани при задачите за дигитален печат. Настройването на файл за печат отнема по -кратко време, тъй като не се използват печатни плочи. По този начин завършеният файл може да бъде проверен и необходимото количество да се изпълни за по -кратък период от време. За точна проверка на цвета, доказателствата могат да бъдат отпечатани на крайния избор на склад.

Резюме: Офсетовият печат използва плочи при прехвърляне на изображения, докато цифровият печат не използва плочи. Офсетовият печат обикновено се използва за по -дълги тиражи (минимум 1000 копия), докато цифровият е предимно за по -кратки тиражи от 1000 копия или по -малко. Офсетовият печат предлага възможност за задаване на PMS цвят, докато цифровият не използва избор на PMS цвят. Офсетът дава по -добър краен отпечатан ефект на плътните цветни области от цифровия.

3 коментара

  1. Отпечатването е процес на впечатление на букви, текстове, картини, изображения или фигури върху хартия, плат, пластмаса и други материали. Особено с мастило върху хартия с помощта на печатна преса. Можете да видите този носител навсякъде. Използва се във вестник, брошури, визитки, покани, списания, книги и др. Ето двата най -често използвани вида печат: Мастило за офсетов печат. За работа върху широка гама от печатащи повърхности, включително хартия, плат, дърво, кожа, метал и пластмаса. Ако използвате Pantone® Matching System, офсетовият печат ще ви даде най -доброто съвпадение на цветовете. Съвременните преси за офсетови мастила използват системи от компютър до плоча (CTP), съкращават работния поток и намаляват разходите чрез елиминиране на филма.

    • Уважаеми господине, искам печатна машина, която да печата на хартия, плат, пластмаса.

      като банер, новогодишен календар, печат на име на пластмасова торба и др.

      така че коя машина ще си помисля, моля информирайте ме благодарение на Gokul SIngh Mob-9412449583

  2. Няма строго правило за количеството, при което офсетовият печат става по -рентабилен от цифровия печат. В зависимост от длъжностните характеристики, броят им може да бъде 500 или по -малко или дори по -висок от 1000. Обикновено колкото по -проста е задачата за печат, толкова по -висок е прагът. Например, обикновено черно мастило върху облигация, едностранно може да бъде по -евтино да се произвежда цифрово в количества до 3 или дори 4 хиляди, в зависимост от пазара.

Вижте повече за: ,