Разлика между мобилен и мобилен телефон

Мобилен срещу мобилен телефон

Когато се огледате около себе си, има вероятност да видите, че повечето хора държат мобилни или мобилни телефони. Те са се превърнали в неразделна част от ежедневието на хората, че повечето от тях не могат да преживеят ден без един. Технологията направи възможно хората да комуникират помежду си чрез телефони.

Идеята за говорещ телеграф или телефон се ражда в средата на 1800 -те. Това беше направено чрез електрически сигнали, много подобни на тези, използвани в телеграфа. Към края на 1800 -те Александър Греъм Бел успешно създава телефона.

Телефонът е претърпял значителни промени и подобрения от момента на своето създаване до наши дни. От големите телефони от миналото той се превърна в по -малките, по -удобни и много широко използвани мобилни телефони днес. Мобилните телефони са създадени поради нуждата на хората да общуват, дори когато са извън домовете си, където обикновено се поставят телефони. Те са били предназначени за използване в автомобили или автомобили, откъдето идва и името мобилен телефон. Те работят с батерии и са много леки. Те получават захранването си от батерията на автомобила и са оборудвани с антени, които се свързват с доставчик на услуги, който има мобилни сайтове в широк диапазон от области.

Тъй като използват клетъчна технология, те се наричат ​​още мобилни телефони. Мобилните телефони или мобилните телефони са електронни устройства, които могат да осъществяват и получават телефонни обаждания навсякъде, при условие че могат да бъдат достигнати от клетъчна мрежа. Има три вида клетъчни телефони: преносим или безжичен телефон, преносим телефон и мобилен телефон. Следователно мобилните телефони са видове мобилни телефони, но не всички мобилни телефони са мобилни, въпреки че днес хората използват „мобилен“ и „клетъчен“, за да се отнасят до едно и също нещо.

Мобилните телефони и мобилните телефони имат същите функции. Освен че осъществяват и получават повиквания, те също така позволяват на потребителите да изпращат текстови и мултимедийни съобщения, да изпращат и получават имейли, да имат достъп до Интернет и да използват много други приложения. Те се наричат ​​с различни имена на различни места. В по -голямата част от Европа те се наричат ​​„удобни телефони“. В Съединените щати и повечето други места те се наричат ​​„мобилни телефони“, докато в Обединеното кралство се наричат ​​„мобилни телефони“.

Резюме:

1. Мобилните телефони са телефони, първоначално създадени за използване в превозни средства, докато мобилните телефони са телефони, които използват клетъчна технология. 2. И двата мобилни телефона и мобилните телефони са удобни, но докато мобилните телефони работят с батерии и могат да се използват навсякъде, други видове мобилни телефони не са и могат да се използват само на няколко метра от къщата (безжичен телефон). 3. И двата мобилни телефона и мобилните телефони се използват за означаване на едно и също нещо - за удобния телефон, който може да се използва за изпращане на съобщения и имейли, осигуряване на достъп до Интернет, както и правене и съхраняване на снимки и видеоклипове. „Mobile“ е терминът, използван във Великобритания, докато „cell“ е терминът, използван в САЩ. 4. „Мобилен“ се използва за описание на качеството на телефона, докато „клетъчен“ се използва за описване на използваната технология.

1 коментар

  1. Предимно правилни, но няколко лоши грешки. Безжичният телефон НЕ е мобилен телефон. Той не използва клетъчна технология, а по -скоро WiFi технология.

    По -голямата част от Европа НЕ нарича мобилните телефони „удобни телефони“. Очевидната причина е, че те не говорят английски като свой първи език. Терминът „мобилен“ със сигурност се използва в голяма част от Европа и най -вероятно би бил разпознат.

    Произходът на думата „мобилен“, използван за мобилни телефони, не идва от факта, че някои от първите безжични телефони са били инсталирани в автомобили, тъй като са били твърде обемисти и тежки, за да се носят, а по -скоро от „способни да се движат или се премества “или„ може да се движи или да се движи свободно или лесно “или подобно.

Вижте повече за: