Разлика между Minecraft и Terraria

Minecraft без съмнение е най -успешната инди игра с пясъчници на всички времена, но определено не е единствената такава игра там. Има и други игри с пясъчници, които са вдъхновени от Minecraft, но нямат нищо общо с вече популярния световен конструктор. Terraria е още едно популярно заглавие в същия жанр, което включва изграждане и проучване, но има място, където приликите свършват. Нека видим как двамата се изправят един срещу друг.

Minecraft

Minecraft е отворена индийска игра от първо лице с пясъчник с акцент върху изследването и създаването. Разработена от Mojang Studios, Minecraft е една от най -креативните и уникални игри, създавани някога. Представяйки се като проста игра за оцеляване и изграждане, Minecraft е за изграждане на структури, събиране на предмети и борба с чудовища, за да оцелее. Това е по -скоро като 3D виртуален свят и вие сте играч в този свят. Вашият аватар се казва Стив, който трябва да насочите през играта, за да постигнете каквато мисия решите. Основната идея е да се изгради; можете да построите почти всичко, от малък заслон до мегаструктура до каквото искате. Вашата непосредствена мисия е да оцелеете.

Терария

Terraria е екшън приключенска игра, вдъхновена от Minecraft. Terraria е широк, отворен свят, който можете да изследвате в произволен ред. Играта инициира създадена от персонажа функция и създава световна характеристика. Можете да имате 6 героя и 16 различни свята едновременно и всичките ви герои могат да споделят светове един с друг. Започвате с три основни инструмента - меч, кирка и брадва. Започвате с изграждането на собствена къща, копаене за руда и други ресурси, необходими за оцеляване. Подобно на Minecraft, Terraria ви насърчава да изграждате, откривате, изследвате и оцелявате, но с това приликите свършват. За разлика от Minecraft, Terraria не е 3D и всичко се движи само в четири посоки: нагоре, надолу, наляво или надясно.

Разлика между Minecraft и Terraria

Основи

- Minecraft е една от най -популярните и креативни индийски игри в пясъчника. Това е проста игра за оцеляване и изграждане на свят без конкретна история, но със своята уникална система и механика на играта се е превърнала в световен културен феномен. Разработена от Mojang Studios, Minecraft t се счита за една от най -успешните игри, излизани някога. Terraria е сравнително нов в света на пясъчниците, който първоначално беше пуснат за Microsoft Windows, но оттогава разшири поддръжката си към други платформи. Една основна разлика между двете игри е, че Minecraft е 3D игра, докато Terraria е 2D игра с страничен скролер като Mario.

Помещение

-Въпреки че предпоставката на двете игри е по същество една и съща-и двете са базирани на блокове игри с пясъчници, базирани на една и съща тема за изграждане и проучване, където ви насърчават да изграждате, откривате, изследвате и оцелявате. Тук обаче приликите свършват. Terraria е мястото, където започвате в свят без нищо друго освен три основни инструмента, меч, кирка и брадва. Вие строите къща и създавате защита около нея, за да оцелеете. Героите, които не играят, също могат да ви предпазят от многото врагове. Minecraft също има животни и растения за храна, материали за изграждане на подслон, но светът не е там, за да ви помогне.

Геймплей

- Minecraft е донякъде виртуален свят, в който нямате други цели, освен да продължите да строите и да се скитате толкова дълго, колкото искате. В него са внедрени RPG елементи , като оцеляване, проучване, изграждане и борба. Той има малък сюжет и графиките са основни и всичко, което виждате, може да бъде променено, защото всичко е създадено от блокове, всеки от които е изграден от камък или дърво. Terraria е игра с пиксирана графика, но наистина кара системата да работи. Въпреки че основната идея е само копаене и изграждане, фокусът е повече върху неговите RPG елементи като борба, опит и подобряване на екипировката, което го прави по -вълнуващо за игра от Minecraft.

Обективен

- Terraria няма ясни цели, но има фини, за да се следват, от спретнато изработени предмети до тези, които можете да намерите в дивата природа, които ви дават чисти способности. С напредването си героите ви ще стават по -силни и по -твърди. За да постигнете това, трябва да откриете колкото се може повече брони и оръжия. Има много врагове, както и предмети и базирани на герои цели, които трябва да поемете. Minecraft е по -добър световен конструктор, но рядко ви казва какво да правите по -нататък. Той има по -малко разнообразие по отношение на генерирането на терен, но компенсира това, като е 3D, а не 2D.

Minecraft срещу Terraria: Сравнителна таблица

Резюме

Minecraft е игра за изграждане на свят с по-голям фокус върху изграждането и изработката, докато Terraria е повече за битка, а по-малко за изграждане. Докато и двете игри ви насърчават да изграждате, откривате, изследвате и оцелявате, Terraria е по-скоро екшън игра, пълна с приключения, плюс има повече оръжия, повече врагове, повече плячка и повече всичко. Terraria обаче не е 3D-това всъщност е страничен скролер, където играчите могат да вървят напред или назад и да се качват нагоре и надолу. Това може да изглежда като измама, но Terraria прави тази система да работи наистина добре. В защита Terraria има множество различни врагове в играта, както и предмети и цели, базирани на герои, които да поемете. Въпреки това, Minecraft все още е една от най -успешните инди игри, създавани някога и е ограничена само от вашето въображение.

Вижте повече за: ,