Разлика между безплатни и платени екипи на Microsoft

Издаден през 2017 г., Microsoft Teams е платформа за комуникация и сътрудничество, която се разви от популярния вече Skype за бизнес на Microsoft. Това е централен център за разговори на работното място, който интегрира повечето от услугите, включени в пакета Microsoft 365. Той предлага всичко - от срещи и видеоконференции, разговори в чат и съхранение на файлове, като същевременно предоставя крайни точки за разширяемост, така че всеки да може да изгражда бизнес процеси и приложения в Teams. Това е сравнително нов инструмент, който променя начина, по който хората работят и си сътрудничат по целия свят. Въпреки че инструментите за видеоконференции съществуват от известно време, едва през последните години тези инструменти привлякоха толкова много внимание. Връщайки се към Teams, той идва с два различни плана: безплатна версия, която е безплатна за използване за всеки и платена версия, която е включена в бизнес плановете на Microsoft 365 (преди Office 365).

Какво е Microsoft Teams Free?

Microsoft Teams е страхотна платформа за видео комуникация и сътрудничество, която осигурява работно пространство, базирано на чат, където членовете на екипа могат да провеждат виртуални срещи и конференции, да споделят идеи и файлове, да осъществяват видео разговори и т.н. Комуникацията може да се осъществи с голяма група хора в чат, глас, видеоконференции, споделяне на екран и др. Безплатната версия на Microsoft Teams предлага всички основни функции и функционалности, които бихте очаквали от телекомуникационен инструмент и др. Безплатната версия предоставя голяма част от функционалността на Teams, като неограничени съобщения в чата и възможности за търсене, 10 GB споделено място за съхранение в приложението и аудио и видео разговори между членовете. Той също така ви позволява да се наслаждавате на сътрудничество в реално време, като използвате любимите си приложения на Office, срещи по канали и възможности за споделяне на екрана. Безплатната версия обаче има максимален лимит за потребители до 300, а съхранението на файлове е ограничено до 2 GB на потребител.

Какво се заплаща от Microsoft Teams?

Платената версия е по -стабилната версия на Microsoft Teams, която е достъпна чрез абонамент за Microsoft 365 Business и предоставя всички функции на безплатната версия плюс цял набор от други изключителни функции. Microsoft инвестира големи средства, за да направи Teams лицето на всички други услуги на Office. Платеният план започва от $ 5 на потребител на месец и достига до $ 20 на потребителски месец за Enterprise плана, който се предлага с поддръжка за неограничен брой потребители. Функциите, включени в премиум версията, включват 1TB място за съхранение на организация, хостинг на имейл на Exchange, достъп до OneDrive, SharePoint и други услуги на Office 365, разширени функции за защита и 24/7 поддръжка както за мобилни устройства, така и за мрежа за други административни инструменти.

Разлика между безплатни и платени екипи на Microsoft

План

- Microsoft Teams се предлага в два различни плана, безплатния план и платената версия. Безплатната версия на Teams, както подсказва името, е безплатна за използване от всеки и предоставя голяма част от функционалността на платената версия на Teams, която е всички основни функции и функционалности като неограничени съобщения в чата и възможности за търсене и др. Платената версия е по -стабилна версия на Teams, която е достъпна чрез абонамент за Microsoft 365 Business и предоставя всички функции на безплатната версия плюс цял набор от други изключителни функции.

Ценообразуване

- Що се отнася до ценообразуването, платената версия е включена в бизнес плановете на Microsoft 365 и започва с базовия план от $ 5 на потребител на месец, който включва и Microsoft Teams. След това има план Business Standard, който струва $ 12,50 на потребител на месец, и планът на Office 365 E3, който е облачен пакет от приложения за производителност с включени Microsoft Teams и струва $ 20 на потребител на месец. Ако нямате активен абонамент за Office 365 и все още искате да използвате Microsoft Teams, тогава можете да използвате безплатната версия на Teams, без да купувате пакета Office 365.

Характеристика

- Безплатната версия на Microsoft Teams има своите ограничения по отношение на функции, като максимален лимит за членове до 300, но Microsoft наскоро актуализира лимита до 500 000 членове на организация. Но в Enterprise Plan няма ограничение за броя на потребителите, които могат да бъдат добавени. Говорейки за съхранение, безплатната версия на Teams осигурява място за съхранение от 2 GB на потребител и освен това те получават и допълнителни 10 GB споделено хранилище, докато платената версия ви дава 1 TB място за съхранение на потребител. Платената версия предоставя и някои изключителни функции, които не са налични в безплатната версия, като например запис на срещи, телефонни обаждания, функции на работника на първа линия, конфигурируеми потребителски настройки и политики и др.

Microsoft Teams Безплатно срещу Платено: Сравнителна таблица

Резюме

С две думи, ако не искате да закупите абонаментния пакет за Microsoft 365 или Office 365 и все пак искате да се насладите на всички основни функции на телекомуникационен инструмент, като чатове и видеоконференции, споделяне на съдържание и възможности за търсене, тогава можете да се регистрирате за Microsoft Teams безплатно. Не можете обаче да имате всички интеграции и предимства, които Microsoft 365 предоставя, но ще имате екипи. Като се има предвид всичко, безплатната версия на Teams е добра сделка, ако не искате всички звънци и свирки на пълнофункционално телекомуникационно приложение. Платената версия предоставя всичко, което предлага безплатната версия и много повече, включително някои изключителни функции.

Вижте повече за: ,