Разлика между Microsoft Teams и Slack

С преместването на света в онлайн пространството, създаването и развитието на онлайн инструменти за работа е не само удобство, но и необходимост. И с пандемията COVID-19 тези онлайн инструменти поеха бизнес операциите. Трансформацията, удобството и функционалността не могат да бъдат пренебрегнати. Тези инструменти обаче предлагат различни функции. По този начин потребителите трябва да изберат идеалния си инструмент за използване въз основа на дейностите, които възнамеряват да предприемат. В тази статия ще разгледаме разликата между Microsoft Teams и Slack.

Microsoft Teams

Разработена от Microsoft, това е платформа за бизнес комуникация, която работи от 2017 г. Платформата предлага видеоконферентна връзка, интеграция на приложения, чат в работно пространство и съхранение на файлове, конкуриращи се предимно със Slack.

Microsoft Teams заменя други платформи за сътрудничество и съобщения, разработени от Microsoft, включително Microsoft Classroom и Skype за бизнеса.

Сред функциите, на които потребителите могат да се насладят, включват:

 • Обаждане- Microsoft Teams осигурява обаждания чрез глас по IP, видеоконференции и незабавни съобщения. Потребителите също могат да се обаждат на номера от своите клиенти.
 • Екипи на живо събития- Това може да излъчва 10 000 участници. Събитията на живо в екипите замениха излъчването на Skype.
 • Чатове- Това е една от най-популярните функции на Microsoft Teams. Потребителите могат лесно да комуникират, без да е необходимо да проверяват историята на разговорите.
 • Споделяне на файлове
 • Канали- Това са разговори, които позволяват комуникация без използването на групови SMS или имейл.
 • Протоколи
 • Образование

Отпуснатост

Разработена от Slack, това е патентована платформа за бизнес комуникация, която предлага много функции. Стартира през 2013 г. като вътрешен инструмент за Tiny Speck, компанията на Stewart Butterfield. Платформата се разраства с годините и сега е най -големият конкурент на Microsoft Teams.

Ето някои функции, на които потребителите могат да се насладят.

 • Съобщения- Потребителите могат да комуникират без групови SMS или имейл по обществени канали. А с частни канали по -малки групи могат да водят частни разговори. Платформата има и директни съобщения, които позволяват споделяне на съобщения до конкретни потребители.
 • Екипи- Slack позволява на екипи, групи или общности да се присъединят към работно пространство чрез покана.
 • Интеграции- добавки към Slack интеграции към функционалността на платформата. Платформата поддържа интеграции като Trello, Google Drive, Heroku, GitHub, Zapier и Dropbox, само да споменем няколко.
 • Платформи- Slack е достъпен за Android, iOS, както и други.
 • API- интерфейсът за програмиране на приложения позволява на потребителите да автоматизират процеси и да създават приложения. Функцията е съвместима с много видове услуги, рамки и приложения.

Прилики между Microsoft Teams и Slack

 • И двата са съвместен софтуер
 • И двете имат неограничени аудио и видео разговори 1 на 1

Разлики между Microsoft Teams и Slack

Разработчици

Microsoft Teams е разработен от Microsoft през 2017 г. От друга страна, Slack е разработен от Slack Technologies през 2013 г.

Модел на ценообразуване

Microsoft Teams е малко по -евтин, като цените започват от $ 5 на месец. От друга страна, ценообразуването за Slack започва от $ 6.67.

Видео/ аудио разговори

Microsoft Teams има функция за видео и гласови повиквания за до 250 участници. От друга страна, Slack има неограничен план за видео и гласови повиквания в безплатния план и до 15 участници в платения план.

Споделяне на екрана

Microsoft Teams има функция за споделяне на екрана във всички планове. От друга страна, споделянето на екрана не е налично в Slack за безплатни версии, но се предлага в плюс и стандартни версии.

Достъп за гости

Microsoft Teams има ограничен достъп за гости до 5 гости на акаунт дори за платени планове. От друга страна, Slack има неограничено сътрудничество за гости за платени планове.

Разрешително

Докато Microsoft Teams притежава патентован търговски лиценз за облачен софтуер, Slack има патентен лиценз.

Microsoft Teams vs Slack: Сравнителна таблица

Обобщение на Microsoft Teams срещу Slack

Microsoft Teams е разработен от Microsoft през 2017 г. Предлагайки видеоконференции, интеграция на приложения, чат в работно пространство и съхранение на файлове, платформата замества други платформи за сътрудничество и съобщения, разработени от Microsoft, включително Microsoft Classroom и Skype за бизнеса. От друга страна, Slack е разработен от Slack Technologies през 2013 г. Той има различни инструменти за сътрудничество, като съобщения, обаждания и различни интеграции. Въпреки разликите, и двете остават жизненоважни инструменти за бизнес сътрудничество.

Вижте повече за: ,