Разлика между Microsoft Teams и Skype за бизнеса

Microsoft наскоро обяви, че възможностите на Skype за бизнеса ще бъдат вградени в Microsoft Teams и в крайна сметка Teams ще бъде супер приложение, което ще интегрира много различни приложения в една програма, така че да не се налага да имате достъп до всяко приложение поотделно. Teams е дигиталната трансформация на отворено пространство, офис среда, която приема лесни връзки с хората и им помага да работят заедно, използвайки нови технологии и нови начини за сътрудничество. Разглеждаме как Microsoft Teams е толкова по -добър от Skype за бизнеса, за да бъде достоен за тази миграция.

Какво е Microsoft Teams?

Teams е патентована платформа за бизнес комуникация и сътрудничество на Microsoft, която интегрира много различни приложения в една програма, така че да не се налага достъп до всяко приложение поотделно. Teams е едно супер приложение, което е централен център за работа в екип, осигуряващ всичко-от чатове и незабавни съобщения до аудио/видео разговори, споделяне на файлове за съвместна работа с документи, срещи и интеграции на трети страни, всичко в едно приложение. Екипите не са нищо друго освен инструмент за сътрудничество, който обединява екип, така че да могат да работят и да си сътрудничат, използвайки канали вместо файлове и папки.

Какво е Skype за бизнеса?

Skype за бизнеса, по -рано Lync, от години е най -използваният инструмент за комуникация и сътрудничество в предприятията. Тя ви позволява да се свързвате с вашия екип отвсякъде и от всяко устройство, задоволявайки различни нужди на организациите по целия свят. Това е най -популярният унифициран инструмент за различни комуникационни канали. Но наскоро Microsoft обяви, че възможностите на Skype за бизнеса ще бъдат обединени в Microsoft Teams и в крайна сметка Teams ще се превърне в единствения клиентски опит. Skype за бизнеса се предлага в две версии: Skype за бизнеса онлайн и Skype за бизнеса на място.

Разлика между Microsoft Teams и Skype за бизнеса

Достъп

- Microsoft Teams може да бъде достъпен чрез три различни метода, като всеки метод има малко различни параметри за това какво може да се направи с него. Teams се предлага като инсталиран клиент за компютри с Windows или Mac или като самостоятелно приложение за iPhone, телефони с Android и телефони с Windows. Екипите също могат да бъдат достъпни чрез вашия интернет уеб браузър. Skype за бизнеса, от друга страна, се предлага в две издания: сървър и онлайн. Skype за бизнес сървър е само облачно решение, което трябва да бъде инсталирано локално на вашите собствени сървъри, а Online е облачна услуга, достъпна като част от пакета Office 365.

Дневници за чат

- Една от забележителните разлики между двете е възможността за спестяване на чат. Всеки разговор или частен чат и пълната му история могат да бъдат достъпни в чата. Можете просто да влезете и да получите достъп до цялата си история на чата, започвайки от всяко устройство. Екипите използват постоянен чат, който ви позволява да виждате журналите на историята на чата с течение на времето. Можете да получите достъп до всеки чат, освен ако не сте ги изтрили специално. Skype за бизнеса, от друга страна, позволява да се запазва историята на разговорите само ако сте задали Outlook като пощенски клиент по подразбиране. Запазената история може да бъде намерена в специална папка с история на разговорите в Outlook. Обикновено чатовете изчезват, след като прозорецът за чат се затвори.

Сътрудничество

- Срещите в Teams са за събиране на хора от разстояние, за да могат да си сътрудничат заедно и тъй като Teams е изграден от нулата като платформа за сътрудничество, Teams и техните канали са сърцето на потребителското сътрудничество и производителността. След като аудиоконференцията е активирана, почти всеки може да се присъедини към срещата с номер за набиране и идентификатор на конференцията, освен ако организаторът не е заключил срещата. Ефективното сътрудничество е крайъгълният камък на Teams. С Teams можете да взаимодействате с хора вътре и извън вашата организация, като създавате канали. Skype за бизнеса се оттегля и скоро ще бъде заменен от Microsoft Teams.

Интеграция

-Microsoft Teams е изграден върху нова, модерна Skype инфраструктура за аудио и видео комуникации от корпоративен клас. Teams е част от пакета Office 365 и има много технологии, използвани в Office 365, като Exchange Online, SharePoint, групи, които използват Teams като инструмент за производителност, за да се превърнат в централен център за бизнес комуникация и сътрудничество. Teams позволява на бизнеса да изгражда и интегрира своите персонализирани приложения, използвайки API и SDK, и може да интегрира повече от 150 приложения на трети страни за подобрена производителност, което означава, че имате достъп до най-използваните и критични приложения в магазина за приложения на Teams. Вътрешната интеграция на Skype за бизнеса беше ограничена до обаждания от приложения и системи за телефония.

Прехвърляне на файл

- Споделянето на файлове е ключова част от отдалеченото сътрудничество и способността му да записва и съхранява файлове е това, което отличава Teams от Skype за бизнеса. В Teams прехвърлянето на файлове се стартира чрез SharePoint. Когато качите файл/документ в канал на Teams, файлът автоматично се качва в библиотеката с документи на SharePoint Online. Така че всеки екип има достъп до сайт на SharePoint и всеки екипен канал има специална папка за съхраняване на файлове, която може да бъде споделена по -късно в съответния канал. И най -хубавото е, че опцията за прехвърляне на файлове е достъпна и за офлайн потребители. В Skype за бизнеса прехвърлянето на файлове може да се извършва чрез незабавни съобщения и като администратор на Skype имате контрол върху това дали потребителите могат или не могат да изпращат файлове един на друг.

Microsoft Teams срещу Skype за бизнеса: Сравнителна таблица

Резюме

Въпреки че Skype за бизнеса отдавна е най -предпочитаната комуникационна платформа за срещи, незабавни съобщения и аудио/видео разговори сред организации от всякакъв размер, Microsoft Teams е бъдещето, което предлага нови начини за сътрудничество и предоставя всички необходими инструменти, от които се нуждаете. да си сътрудничат на едно място. Когато използвате Teams, можете да разпространявате данните си в различни технологии и устройства и да имате достъп до тях отвсякъде и от всяко устройство, което искате. Microsoft Teams е изграден върху нова, модерна Skype инфраструктура за аудио и видео комуникации от корпоративен клас. Скоро Teams ще замени Skype за бизнеса през 2021 г. и организациите по целия свят планират пълна миграция към Teams от Skype за бизнеса.

Вижте повече за: ,