Разлика между Microsoft SharePoint и Отбори

Microsoft Отбори е интегриране на различни приложения и функционалности, комбинирани в един уред. Все пак, има няколко основни съставки, че СПИН Екипи на функция. Всеки път, когато се създаде екип в отбори, някои елементи се създават автоматично във фонов режим на сървъри на Microsoft, единият от които е модерен SharePoint Online сайт с документна библиотека. Всеки канал в Microsoft Отбори има съответен папка в SharePoint Online за файловете, които работим.

Какво е Microsoft SharePoint?

SharePoint е уеб-базирано сътрудничество и споделяне на документи платформа, която се интегрира с Microsoft Office и се използва предимно за съхраняване на документи и да комуникират организации. SharePoint е нищо ново. В действителност, това не е от вчера в продължение на повече от десетилетие. Microsoft SharePoint Portal Server 2001 е първата версия, за да използвате името на SharePoint марка. Нейните скромното начало са били в уеб-базирано управление на документи и сайтове за съвместна работа. SharePoint трябва да бъде нещо от миналото до сега. Въпреки това, неговите възможности са се увеличили през годините и SharePoint е най-накрая намери краката му след толкова много години. SharePoint сега е предприятие-готова, облак-способен платформа, предоставяща най-различни видове възможности и услуги. SharePoint продукти и технологии са основна част от пакета Office. В действителност, SharePoint е гръбнакът на системата Office, защото той се свързва потребителите на Office Suite. SharePoint дава възможност на екипната работа чрез предоставяне на среда на самообслужване, където екипи могат да общуват и работят заедно.

Какво е Microsoft Teams?

Отбори е бизнес комуникация и сътрудничество, разработена от Microsoft, като част от семейството му на Microsoft 365 набор от продукти. Отбори позволяват лесно да управлявате вашите екипи (служители) във все по-свързан и разпространени свят. Отбори е главен център, за работа в екип, което носи файлове, чатове, приложения, аудио и видео-конферентна връзка, както и срещи на едно място. Отбори е вдъхновен най-вече от ДНК-то на Skype за бизнес; в действителност, Отбори е официално заместват Skype за бизнес клиент, най-накрая се пенсионира на годишна възраст комуникационна платформа. Microsoft отбори не е просто платформа за сътрудничество; това е пълен пакет, който предоставя всичко, от възможностите за споделяне на документ за онлайн срещи, споделяне на екрана, пълен телефония, жива надписи, както и много други. Отбори е налице като самостоятелно приложение за изтегляне или като част от пакета Microsoft 365. Можете също така да се регистрирате безплатно, без да купуват на Microsoft 365 пакета, а вие няма да получите всички ползи и функции на пълен отглеждам приложението Microsoft отбори.

Разлика между Microsoft SharePoint и Отбори

Платформа

- SharePoint е уеб-базирано сътрудничество и споделяне на документи платформа, която се интегрира с Microsoft Office и се използва предимно за съхраняване на документи и да комуникират организации. Microsoft отбори, от друга страна, представлява единна комуникация и сътрудничество платформа, която се предлага в пакет с Microsoft 365 пакета от продукти. Въпреки това, екипи е много повече от това; тя обединява всички аспекти на сътрудничеството в едно единствено приложение, а не само за управление на документи. SharePoint служи като централно хранилище за цялото съдържание в една организация.

Достъп

- SharePoint сайтове са достъпни чрез своите интернет браузъри, като Chrome, Firefox, Internet Explorer и Safari. Можете да влезете в Microsoft 365, или сайт на организацията си сървър корпоративен SharePoint и кликнете SharePoint за достъп него. SharePoint се използва предимно от организации за създаване на уеб сайтове. Microsoft отбори, от друга страна, могат да бъдат достъпни чрез приложението самостоятелен, че може да бъде изтеглен и двете устройства с Android и IOS. Той също идва в комплект с пакет Microsoft 365, така че може просто да влезете с вашия Microsoft 365 потребителско име и парола, за да Екипи за достъп.

Роля

- SharePoint има значителна роля в това вече препълнен информационни системи среда. Тя има за цел да осигури липсващата връзка в информационните системи на околната среда на организацията, на качеството на главината. Тя е неразделна играч в предоставянето на потребителите достъп до информационните активи. Дали неговите споделени файлове, електронни пощенски кутии, и бази данни, SharePoint осигурява свой собствен набор от хранилища, за да създадете лесно управляеми информационни среди. Microsoft отбори, от друга страна, е главен център, за работа в екип, което носи файлове, чатове, приложения, аудио и видео-конферентна връзка, както и срещи на едно място. Всички файлове, споделени в екипи, се съхраняват в SharePoint Online.

Ценообразуване

- За малки и средни предприятия, SharePoint предлага SharePoint Online Plan 1, която струва само $ 5 на месец за един потребител, ако се ангажират с годишния план. Има SharePoint Online Plan 2, което е пълнофункционален заявление с предприятието готови възможности и функции, и която струва $ 10 на потребител на месец (годишен план). Microsoft екипи се предлага в два различни планове: план за такса и платената версия. The Free плана е безплатен за всеки и платената версия е включена в Microsoft 365 бизнес плановете, която започва от $ 5 на потребител на месец и стига до $ 12.50 за потребител на месец. Тогава там е Office 365 E3 пакета, който включва и SharePoint Online и Microsoft екипи и струва $ 20 на потребител на месец.

Microsoft екипи срещу Microsoft SharePoint: Сравнение на таблицата

Резюме

При създаване на екип, един от компонентите, които създава е модерен SharePoint Online сайт с документна библиотека. Всички файлове, споделени в екипи, се съхраняват в SharePoint Online. SharePoint Online, трябва да бъде активен за работа с Microsoft отбори. С SharePoint, компаниите могат да създават успя информационна среда, която не се управлява централно. Фирмите могат да използват SharePoint да се интегрират информация за кампании, постигане на цели за изпълнение, както и новини за компанията в ежедневие на служителите. SharePoint дава възможност на екипната работа чрез предоставяне на среда на самообслужване, където екипи могат да общуват и работят заедно. Отбори е много повече от SharePoint; тя е средище на работа в екип, че банките на ефективно сътрудничество в цяла организации. Отбори позволяват лесно да управлявате вашите екипи (служители) във все по-свързан и разпространени свят.

Вижте още за: ,