Разлика между Microsoft Teams и Google Meet

Концепцията за работа от разстояние или работа от вкъщи не е нова, но чак наскоро през отчаяните времена на пандемията Covid-19 тази идея започна да се налага. Тази пандемия все още не е приключила, но принуди компаниите по целия свят да отидат онлайн. Е, спешната нужда да се предоставят на служителите всички необходими инструменти, от които се нуждаят, за да преместят работното си място от офиси до дома, предизвика някои тревоги сред работодателите в началото. Но тъй като с времето нещата се уредиха, всяка компания започва да осъзнава потенциала на дистанционната работа. Тъй като тази дигитална трансформация набра скорост, служителите започнаха да разчитат повече на инструменти за видеоконферентна връзка и сътрудничество, за да се свържат с колегите си, инструменти като Microsoft Teams и Google Meet, които са набрали огромна популярност само през последната година, отколкото в миналото няколко години.

Какво е Microsoft Teams?

Microsoft Teams е популярна платформа за бизнес комуникация и сътрудничество, която се е развила от вече популярния Skype за бизнес на Microsoft. Издаден през 2017 г., Teams е пълен пакет за видеоконференции и сътрудничество, който идва като част от пакета продукти на Microsoft 365/Office 365. Той е предназначен за фирми, училища и други организации да работят и да си сътрудничат заедно чрез срещи, чатове, аудио и видео разговори, споделяне на екрана и споделяне на файлове. Той интегрира повечето от услугите, включени в пакета Microsoft 365 в една платформа. Можете да създавате виртуални екипи и да каните участници в личното си работно пространство, да споделяте файлове с тях и след това да си сътрудничите колективно върху тези файлове, за да подобрите производителността и да постигнете бизнес цели. Екипите са достъпни на различни платформи, включително мрежата, Windows, Android и iOS.

Какво е Google Meet?

Google Meet, известен преди като Google Hangouts, е платформа за видеоконференции, разработена от Google. Това е сложен комуникационен инструмент за свързване и сътрудничество и е по -подходящ за бизнес приложения като уеб семинари и видеоконференции. Той предлага всички функции, необходими за професионални срещи за тези, които искат да използват платформата в бизнес среда. Той безпроблемно се синхронизира с G Suite за подобрена свързаност и сътрудничество. Точно като Teams, Meet е решение „всичко в едно“, което позволява чатове, текст, видео разговори, споделяне на файлове и други функции в една платформа. Често се използва за разговори в чата в реално време, групово или индивидуално. И най -хубавото е, че е безплатно за всеки да използва у дома и офиса за до 100 участници и ограничение във времето от един час.

Разлика между Microsoft Teams и Google Meet

Платформа

- И Teams, и Meet са отлични инструменти за бизнес производителност и сътрудничество, използвани от бизнеса по целия свят за свързване и сътрудничество. Teams е патентован инструмент за видео комуникация и сътрудничество на Microsoft, който се предлага като част от пакета продукти на Microsoft 365/Office 365. Това е едно супер приложение, което интегрира много различни приложения в една програма. Google Meet, от друга страна, е надградена версия на приложението Google Hangouts, която безпроблемно се синхронизира с G Suite за подобрена свързаност и сътрудничество.

Интеграции

-И двата инструмента отвориха своите платформи за сътрудничество за интеграции на трети страни и приставки за много подобрено сътрудничество. Microsoft Teams предлага няколко начина за разширяване на опита на Teams за сътрудничество до приложения на трети страни, като например интеграция с Cisco Webex Meetings, Zoom и приложения за управление на проекти като Trello, Asana, Wrike и т.н. Google Meet, също като Microsoft Teams, предлага няколко интеграции на трети страни, за да разшири опита си за сътрудничество извън мрежата. Освен с вътрешните си интеграции, Meet също играе добре с други платформи за конференции на трети страни, като Cisco Webex, Lifesize, Polycom и др. Teams има дълъг списък с приложения на трети страни в сравнение с Google Meet.

Ценообразуване

- Microsoft Teams със сигурност държи на своето по отношение на ценообразуването. Той предлага безплатен план за тези, които тепърва започват и платена версия, която се предлага с Office 365 Business планове. Най -евтиният план е на цена от $ 5 на потребител на месец за годишния ангажимент и достига до $ 12,50 за годишно таксуване. За големи предприятия Teams предлага корпоративен план за Office 365 E3 на цена от $ 20 на потребител на месец.

Google Meet е безплатен за отделни потребители, които искат да провеждат онлайн срещи за до 100 участници за час. За допълнителни функции като Диск, Документи, Таблици и Слайдове трябва да се абонирате за Google Workspace Essentials (по -рано G Suite). Google Workspace започва от $ 6 на потребител на месец за основния план и достига до $ 18 на потребител на месец, което ви позволява да бъдете домакин на среща с до 250 участници на борда. Най -популярният план е планът Business Standard, който струва $ 12 на месец за до 150 участници.

Microsoft Teams срещу Google Meet: Сравнителна таблица

Обобщение на Microsoft Teams срещу Google Meet

Въпреки че и Microsoft Teams, и Google Meet набраха огромен импулс през изминалата година като две от популярните платформи за бизнес комуникация и сътрудничество, той повдигна и някои въпроси относно това кое от тях е по -добро решение за видеоконференции. Ако сте редовен потребител, който иска да поддържа връзка със семейството и приятелите си, Google Meet е по -добрата алтернатива за вас, тъй като е безплатна за потребители, които искат да се свързват с хора по целия свят. И ако вече сте потребител на G Suite, тогава определено трябва да използвате Google Meet. Ако сте потребител на Microsoft 365, тогава трябва да отидете с Microsoft Teams, тъй като той интегрира повечето от услугите, включени в пакета Microsoft 365 в една платформа.

Вижте повече за: ,