Разлика между Microsoft Teams и Google Hangouts

Технологичното развитие предизвика растеж в комуникационния сектор. От мобилни телефони, социални медийни канали и дори виртуални платформи за терен има по нещо за всеки, независимо дали е социално или професионално. И с нарасналото търсене на комуникационни платформи в световен мащаб, тъй като все повече хора изследват икономиката на концертите, технологично базирани компании са в постоянна грижа за запълване на тази празнина. Microsoft и Google са едни от най -популярните имена в технологиите, като и двете предлагат тези платформи. В тази статия ще разгледаме разликата между Microsoft Teams и Google Hangouts.

Какво е Microsoft Teams?

Това е унифицирана платформа за сътрудничество, която позволява на екипите да се свързват чрез чатове, видеоконференции, цялост на приложения и съхранение на файлове. Това е най-бързо развиващият се продукт на Microsoft с над 44 милиона ежедневни потребители. Той също така дава възможност на служителите да работят ефективно, независимо дали отдалечено или в офиса. Много работници може да предпочетат да използват Microsoft Teams, тъй като могат да интегрират платформата с Office 365. По този начин всички файлове, чатове и покани за календар ще се синхронизират с модерния офис. Платформата има и частни групови разговори за по -малки групови дискусии.

Сред функциите на Microsoft Teams включват:

 • Потребителите могат да работят върху документи, използвайки приложението
 • Цялото съдържание, хора, разговори и инструменти се използват в работното пространство на екипа
 • Потребителите се радват на вграден достъп до OneNote, Skype за бизнеса и SharePoint.
 • Потребителите могат да използват аудио и видеоконференции с опция за размазване на фона, като по този начин минимизират разсейванията
 • Достъпът до платформата може да бъде от всяко устройство

Какво е Google Hangouts?

Това е платформа за съобщения, специално създадена за екипи, която позволява на екипите да споделят, получават достъп и обсъждат листове, слайдове и документи на едно място.

Сред функциите на Google Hangouts включват:

 • Възможност за създаване на задачи
 • Планирайте срещи
 • Получавайте актуализации на екипа от чата
 • HD аудио и видео разговори
 • Може да се използва на множество устройства
 • Потребителите могат да споделят екраните
 • Той има пълна интеграция с G-Suite

Прилики между Microsoft Teams и Google Hangouts

 • И двете нямат вграден браузър
 • И двете предлагат възможност за интегриране на съществуващи контакти
 • И двете могат да се синхронизират с облака

Разлики между Microsoft Teams и Google Hangouts

Разработчик

Microsoft Teams е разработен от Microsoft. От друга страна, Google Hangouts е разработен от Google LLC.

Тип

Microsoft Teams е съвместен софтуер, който помага на хората, работещи за постигане на определена цел. От друга страна, Google Hangouts е комуникационен софтуер, който осигурява отдалечен достъп до системи и поддържа обмена на информация, независимо дали е аудио, видео и файлове между потребителите.

Персонализиране

Докато екипите на Microsoft могат да бъдат персонализирани, Google Hangouts не може да бъде персонализиран.

Приспособления

Microsoft Teams не поддържа Widgets. От друга страна, Google Hangouts поддържа джаджи.

Съвместимост с телефони с Windows

Докато Microsoft Teams е съвместим с телефони с Windows, Google Hangouts не е.

Съобщение видяно известие

Microsoft Teams има съобщение за видяно съобщение, докато Google Hangouts няма.

Споделяне на документи

Хората могат да използват Microsoft Teams за споделяне на документи. От друга страна, Google Hangouts не поддържа споделянето на документи.

Опция за визуализация на изображението

Microsoft Teams не поддържа визуализации на изображения. От друга страна, Google Hangouts поддържа визуализация на изображения.

Споделяне на музика

Докато Microsoft Teams поддържа споделянето на музикални файлове, Google Hangouts не поддържа споделянето на музикални файлове.

Microsoft Teams срещу Google Hangouts: Сравнителна таблица

Обобщение на Microsoft Teams срещу Google Hangouts

Microsoft Teams е съвместен софтуер, разработен от Microsoft, който помага на хората, работещи за постигане на определена цел. От друга страна, Google Hangouts е комуникационен софтуер, разработен от Google, който осигурява отдалечен достъп до системи и поддържа обмена на информация, независимо дали е аудио, видео и файлове между потребителите. Въпреки разликите, и двете остават основни в комуникационния сектор, особено сега, когато повечето хора са се адаптирали към работа от разстояние.

Вижте повече за: ,