Разлика между Microsoft Teams и Google Classroom

Вследствие на продължаващата ситуация с COVID-19 учителите са изправени пред много предизвикателства и проблеми, с които никой друг учител в историята на образованието не се е сблъсквал. През последното десетилетие технологията скочи светлинни години напред, което драматично доведе до образователния пейзаж.

Тази технологична революция донесе плодове, като по -ефективна комуникация, по -добър достъп до знания и ресурси от всякога и повишена ангажираност на учениците. Учителите на двадесет и първи век се събудиха в нова дигитална ера, в която учителите и учениците могат да си сътрудничат по -ефективно чрез силата на технологиите в класната стая.

Открихме нови начини за незабавна комуникация чрез комуникационните инструменти от новата ера, като Microsoft Teams и Google Classroom.

Защо Microsoft Teams?

Teams е собствената платформа за бизнес комуникация и сътрудничество на Microsoft, която споделя същата ДНК като вече популярния Skype за бизнес.

Teams е централен център за комуникация, който обединява разговори, съдържание и приложения заедно в една, лесна за използване платформа. Това е услуга за сътрудничество, базирана на чат, която трансформира начина, по който хората работят и си сътрудничат по целия свят.

Това е виртуално работно пространство, което е част от семейството на продуктите на Microsoft 365. Той наследява целия опит, придобит от други корпоративни решения на Microsoft от последните няколко десетилетия и скоро замества годишния Skype за бизнес.

Екипите са насочени към възприемане на модерното работно място, където служителите могат да разговарят с колегите си, да имат достъп до документацията по проекта, да планират срещи, да обсъждат проекти, да споделят файлове и да правят много повече. Екипите също насърчават дистанционното обучение сред затварянето на училища в много страни след настоящата пандемия от COVID-19.

Защо да използвате Google Classroom?

Google Classroom е безплатна уеб-базирана услуга на Google, която улеснява учителите да възлагат, оценяват, събират и връщат работа за учениците.

Това е като виртуална класна стая, която има за цел да подобри сътрудничеството и да насърчи комуникацията между учители и ученици. Това е безплатна услуга за всеки с акаунт в Google, особено за учители, които могат да провеждат класове, да споделят задачи и да създават учебни програми онлайн.

Classroom е част от пакета от Google Apps for Education (GAFE) от онлайн приложения за производителност, предназначени за учители и ученици в образователна среда. Това е комбинация от различни приложения на Google за рационализиране на работния процес на учител, като същевременно го използва за комуникация с учениците.

Мислете за Classroom като за Microsoft Teams, но за ученици в класната стая вместо корпоративна. Учителите могат да създадат класна стая и да поканят всички свои ученици да се присъединят. Google Classroom е дигитален подход за учене и преподаване онлайн със сходен вид опит в класна стая.

Разлика между Microsoft Teams и Google Classroom

И така, какви инструменти са необходими за Microsoft Teams срещу Google Classroom?

- Докато екипите и Classroom са чудесни инструменти за онлайн обучение, които имат за цел да подобрят сътрудничеството и производителността в класната стая, има някои забележими разлики между тях. Classroom е безплатна уеб-базирана услуга на Google, която е част от пакета Google Apps for Education (GAFE) от онлайн приложения за производителност.

Teams, от друга страна, е патентован инструмент за бизнес комуникация и сътрудничество на Microsoft, който идва като част от семейството на продуктите на Microsoft 365. Това е услуга за сътрудничество, базирана на чат, която трансформира начина, по който хората работят и си сътрудничат по целия свят.

Наличието на тези две платформи

- Microsoft Teams се предлага за различни платформи, което означава, че можете да получите достъп до Teams чрез уеб браузър, настолно приложение или мобилно приложение. До него можете да получите достъп директно от уеб браузър, като отидете на https://teams.microsoft.com .

Пълнофункционалните екипи могат да бъдат достъпни само чрез настолното приложение, достъпно за Windows, macOS и Linux. Teams се предлага и за Android и iOS.

Google Classroom се предлага и като уеб приложение и мобилно приложение. Той може да бъде достъпен чрез сайта classroom.google.com. Той се интегрира с услугите на G Suite, като Gmail, Google Документи и Google Календар, което улеснява влизането на всеки с профил в Google.

Ценообразуване на Microsoft Teams и Google Classroom

- Microsoft Teams предлагат два ценови плана. Има безплатен план, който, както подсказва името, е безплатен за използване от всеки, а след това има и платен план, който се интегрира с Microsoft 365 Business планове и започва от $ 5 на месец на потребител и отива до $ 20 на месец, на потребител за плана на Office 365 E3.

Google Classroom е безплатна за училища, които са регистрирани за платформата Google for Education, но има платен план за G Suite Enterprise for Education, който се предлага с разширени контроли за сигурност и подобрени инструменти за сътрудничество, като стрийминг на живо, видеоконференции, специализирана поддръжка на клиенти, и още.

Microsoft Teams срещу Google Classroom: Сравнителна таблица

Обобщение на Microsoft Teams и Google Classroom

Google Classroom е прост уеб-базиран комуникационен инструмент, насочен към начинаещи потребители и изисква малко познания за инсталиране, благодарение на лесния за използване интерфейс и плавна интеграция с услугите на G Suite като Gmail, Google Документи и Google Календар.

Ако търсите начини за смислено включване на технологиите във вашата класна стая за подобряване на производителността и сътрудничеството, тогава Google Classroom е по -жизнеспособна опция и G Suite за образование на Google е може би най -доброто място за начало. Microsoft Teams, от друга страна, е универсален, който обединява хората за по-добро сътрудничество и разговори в реално време.

Това е услуга за сътрудничество, базирана на чат, която трансформира начина, по който хората работят и си сътрудничат по целия свят. Teams обаче има и своите недостатъци, като сложна инсталация, отнема време и т.н. Всъщност и двата инструмента имат своите положителни и отрицателни страни, но те са чудесни инструменти за онлайн сътрудничество.

Вижте повече за: ,