Разлика между Magic Quadrant и BuySmart

Основана през 1979 г. от Gideon Gartner и стана публично достояние през октомври 1993 г., Gartner (бивша Gartner Group, Inc.) е водеща изследователска и консултантска фирма, която въоръжава бизнеса по целия свят с подходящите разумни данни, данни и инструменти за постигане на силен бизнес резултати. Gartner е доверен бизнес съветник и консултант за повече от 14 000 бизнеса в 100+ страни. Компанията предлага над 80 първокласни услуги в диапазона от 10 000 до 18 000 долара годишно. Но клиентите казват, че техните предложения си заслужават таксите. Две такива популярни предложения на Gartner, които помагат на бизнеса да се справи с бързите темпове на дигитална трансформация, са Magic Quadrant и BuySmart. Това са предложения на Gartner, базирани на научни изследвания, които обикновено са насочени към информационните директори и ИТ продуктите или ръководителите на проекти.

Какво е магическият квадрант на Gartner?

Вълшебният квадрант (MQ) е може би една от най -горещите теми на пазара за бизнес разузнаване в наши дни. Вълшебният квадрант е кулминацията на доклади за проучване на пазара, публикувани от Gartner-глобална компания за изследвания и консултации в областта на информационните технологии, която предоставя обективно ориентирани ресурси и практическа информация на бизнеса по целия свят. MQ е основно изследователска методология, която предоставя задълбочени анализи и визуални снимки на пазара в и за определен период от време. Квадрантът осигурява относително позициониране на доставчиците на технологии на бързо развиващите се пазари по отношение на техните конкуренти. Квадрантът позиционира компаниите по отношение на способността им да изпълняват и пълнотата на тяхната визия.

Квадрантът е като инструмент за оценка, който следи и оценява позицията на компаниите на специфичен, технологично базиран пазар, основан на четири различни квадранта, откъдето идва и името магически квадрант.

  1. Лидери - Лидерите представляват големите играчи на големите технологични пазари и най -добрите в резултат както на способността за изпълнение, така и на пълнотата на визията. Те имат някаква крепост в определен пазарен сегмент, доверието и финансовата стабилност.
  2. Challengers - Challengers, както подсказва името, са силни доставчици, които имат способността да нарушат пазара и имат потенциал да предизвикат тези в квадранта на Leaders. Може да им липсва визия, но ако се представят добре последователно, те могат да доминират в голям пазарен сегмент.
  3. Визионери - Визионерите са тези, които могат да си представят бъдещето и работят с общата картина. Те са изобретатели и новатори със способността да променят света със своите смели идеи и футуристична визия.
  4. Нишови играчи - Нишовите играчи често се фокусират тясно върху малък сегмент и им липсва визия, за да надхитрят конкуренцията си. Обикновено в тази категория влизат нови компании, особено стартиращи.

Магическият квадрант на Gartner не одобрява никаква компания, продукт или услуга, изобразена в квадранта; той осигурява безпристрастна оценка на представянето на компаниите в съответната им ниша на пазара по отношение на техните силни и слаби страни. Квадрантът позиционира четирите вида доставчици на технологии на определен пазар.

Какво е Gartner BuySmart?

BuySmart е собствена бизнес консултантска услуга на Gartner, която помага на бизнеса да идентифицира своите финансови и технически изисквания и да ги съчетае безпроблемно с технологични решения. Организациите често търсят нови доставчици или доставчици на технологии, докато се надпреварват да възприемат нови начини на работа и да използват пазарните възможности, така че да могат да свършат повече, по -бързо и по -евтино, като същевременно имат предвид новите технологични тенденции. BuySmart помага на тези фирми с лекота да набавят нови технологии, като същевременно получават най -добрите цени и условия за покупките си и избягват общите капани, така че да могат да купуват новите технологии, без да гледат през раменете си.

Пазарът е наводнен с всякакви доставчици, обещаващи, че имат най -доброто решение за всички бизнес изисквания, които вашата организация може да има. Наличието на толкова много възможности е добро нещо, но това прави нещата трудни, особено когато става въпрос за избор на правилното решение. BuySmart преминава през тази допълнителна миля и предприема подход на множество доставчици, оценява рисковете и дава приоритет на инициативите за оптимизиране на разходите, за да намери подходящия доставчик на технологии за вашите организационни нужди. Накратко, BuySmart е вашият бизнес съветник и консултант, който ви помага да купувате нови технологии с увереност.

Разлика между Gartner Magic Quadrant и BuySmart

Инструмент

-Вълшебният квадрант е кулминацията на задълбочени доклади, базирани на проучване на пазара, изготвено от Gartner за наблюдение и оценка на позицията на предприятия или организации на специфичен, базиран на технологии пазар. Той дава оценки на компаниите по отношение на способността им да изпълняват и пълнотата на тяхната визия.

BuySmart е собствена бизнес консултантска услуга на Gartner, която помага на организациите да набавят нови технологии въз основа на техните нужди, като същевременно предоставя най -добрите цени и условия за покупките им, използвайки подход на много доставчици.

Предназначение

- Целта на магическия квадрант на Gartner е да осигури относително позициониране на най -добрите изпълнители на пазара въз основа на техните силни и слаби страни в конкретна пазарна ниша. Докладите помагат на инвеститорите, които искат да намерят правилната компания, която отговаря на техните изисквания, и на бизнеса, който търси информация, за да остане напред в играта.

Целта на консултантската услуга BuySmart е да намери най -добрата сделка, която една организация може да получи, когато иска да закупи нова технология, за да стимулира стабилността и непрекъснатостта на техния бизнес в дългосрочен план. BuySmart идентифицира техническите и финансовите им нужди и намира правилната сделка, като същевременно намалява съкращенията, така че да могат да постигнат по -бързо своите бизнес цели.

Магически квадрант срещу BuySmart: Сравнителна диаграма

Резюме

И двете са популярните и широко използвани изследователски базирани предложения на Gartner, които помагат на бизнеса по целия свят да се справи с бързите темпове на дигитална трансформация в тази дигитална ера. Вълшебният квадрант е изследователска методология, която предоставя задълбочени анализи и визуални снимки на пазара в и за определен период от време, поставяйки най-добрите участници на пазара в един от четирите квадранта въз основа на техните силни и слаби страни. BuySmart, от друга страна, е бизнес консултантска услуга, която позволява на бизнеса да купува интелигентно и да инвестира, без да гледа през раменете си.

Вижте повече за: ,