Разлика между машинното обучение и AI

Уеб технологиите революционизираха начина, по който използвахме мисленето и представянето. Хората винаги са се страхували да бъдат заменени от така наречените машини, тъй като имат потенциал да подобряват и иновации по начини, които дори не можем да си представим. Нависващата технологична революция бавно превзема нашите работни места и не е далеч времето, когато те скоро ще бъдат заличени от лицето на земята. Това, което започна истински като измислен феномен във филмите, се превърна в една от най -горещите модни думи днес. Да, говорим за изкуствен интелект или просто наричан AI. Само технологичният прогрес е очевиден от факта, че AI е бъдещето и следващата стъпка от човешката еволюция.

Терминът AI съществува от известно време. Сигурно сте го гледали в научнофантастични филми като „Матрицата“, „Орлово око“, „Терминаторът“ и т.н. Е, няма да свършите с тези страшни роботи. За разлика от филмите, AI няма да замени хората, поне не скоро, нито ще се бори с нас. Вместо това AI е просто симулация на човешкия интелект, задвижван от машини и интегриран в човешкото познание, за да изпълнява задачи по „интелигентен“ начин. В известен смисъл AI прави хората супер умни, а не машините. След това има друг термин, който често се използва взаимозаменяемо с AI - машинно обучение. И така, представяме безпристрастно сравнение, което да ви помогне да разберете по -добре разликата между двете.

Какво е изкуствен интелект?

Изкуственият интелект или обикновено наричан „AI“ е наука за създаване на машини за изпълнение на задачи или решаване на проблеми, които са твърде сложни, за да може човешкият мозък да ги обработва сам. AI е вашият смартфон, компютърът решава сложни проблеми, робот, който върши човешка работа, всъщност AI е всички тези неща и много повече. AI е преобразил света по вълнуващи и невероятни начини. Терминът дори не е съществувал до 50 -те години на миналия век, но благодарение на Джон Маккарти, AI се е превърнал в един от големите пробиви, на които светът някога е бил свидетел. Просто казано, AI е идеята да накара машините да мислят като хората.

Какво е машинно обучение?

Машинното обучение е една от най-напредналите научни области на съвременната технологична ера и начин за постигане на изкуствен интелект. Изчислителното изследване на алгоритми, основано на подходи за автоматизирано обучение, е в основата на обучението както при хората, така и в машините. Това е подмножество от изкуствен интелект и когнитивна наука, която се основава на алгоритми за обучение, които са в основата си в съответствие със знанията за човешката когнитивна архитектура. Просто казано, машинното обучение дава на машините способността да мислят и учат по по -човешки начин, без да бъдат изрично програмирани.

Разлика между машинното обучение и AI

  1. Значението на машинното обучение и AI

Изкуственият интелект, или просто наречен AI, се състои от две думи изкуствен и интелект. Изкуственото означава нещо, което е направено от човешко или не -естествено същество, а интелигентността означава способността да се мисли или разбира. AI попада в категорията компютърни науки, което просто означава увеличаване на способностите на машините за разлика от човешкия интелект за изпълнение на задача или решаване на проблем. Машинното обучение е модерно приложение на AI, описано като начин за постигане на AI, което предоставя на машините възможността да учат автоматично, без да бъдат изрично програмирани.

  1. Технологии, включени в стиховете AI за машинно обучение

AI се отнася до технологията, предназначена да надмине способностите на машините да мислят като хората, най -вече в изчислителните системи. AI е просто човешкият интелект, интегриран в машини, за да изпълнява задачи по начин, който се счита за „умен“. Това е способността на машина или компютърна програма да мислят, учат и разбират, за да ги направят умни като хората. Машинното обучение, от друга страна, се основава на идеята, че системите могат да действат и да се учат от данни, които са или неструктурирани, или немаркирани. Това е просто способността да се даде възможност на компютрите да учат, без да бъдат програмирани.

  1. Функция на машинно обучение и AI

Терминът AI се прилага, когато машина имитира когнитивните функции на човека за мислене, решаване на проблеми, памет, възприятие и вземане на решения. Основната цел на изкуствения интелект е да програмира машини да изпълняват задачи по по -човешки начин. AI е основно класифициран в две групи - общи и приложни. Общият AI в разузнаването, излаган от машини за изпълнение на всяка задача, която човек може, докато приложният AI е използването на AI за подобряване и разширяване на софтуерни приложения. Ключът към обучението на компютрите да мислят и разбират като нас е машинното обучение. Цялата система се основава на вероятността и въз основа на подадените данни, тя е в състояние да взема решения с определена степен на сигурност.

  1. Приложения за машинно обучение и AI

Най -често срещаните приложения на AI в бизнес и потребителски пространства са DeepMind на Google, най -новата програма от групата за изкуствен интелект на Google и Siri на Apple. Основният пример за AI е Tic-Tac-Toe AI плейърът. AI се използва в компютърно подпомагани цифрови изображения за подчертаване на забележими участъци от тялото за откриване на тумори. Технологията на AI се използва за развитие на много области и сектори, включително финанси, образование, здравеопазване, авиация, медии, маркетинг и др. Машинното обучение се използва в широк спектър от приложения, включително медицинска индустрия, разпознаване на реч, оптично разпознаване на символи, филтриране на имейли, уеб сигурност и др.

Машинно обучение срещу изкуствен интелект: Сравнителна таблица

Резюме на стиховете за машинно обучение Изкуствен интелект

Накратко, AI е симулация на естествен интелект, интегриран с човешкото познание в машини или компютърни програми, за да изпълнява прости до сложни задачи по интелигентни начини. Машинното обучение е приложение на изкуствения интелект, което дава възможност на компютрите да учат и разбират неща като нас, без да бъдат изрично програмирани. И двата термина често се бъркат помежду си, но не са едно и също нещо. AI е нещо, което е в състояние да предизвика предизвикателствата на човешкото познание, нещо, което все още не е засегнато от технологичната еволюция, докато машинното обучение е невероятна форма на изкуствен интелект, която се основава на идеята за учене под наблюдение.

1 коментар

  1. Добър начин за обсъждане на сравнението. Двете неща звучат еднакво, когато са споменати, но действителната разлика е по -често погрешно разбрана.

Вижте повече за: ,