Разлика между Jira и VersionOne

Управлението на проекти в Agile без съвременните продуктивни инструменти като Jira, Rally и VersionOne е като мениджър на проекти, който не знае как да познава Microsoft Project. Инструментите играят много важна роля в agile, особено когато мащабирате проекти до много сложни решения на ниво предприятие и тогава започвате да осъзнавате силата на инструментите за управление на проекти. Има над дузина инструменти, които използват гъвкава методология, вариращи от прости, основни инструменти, предназначени за просто екипно-базирано сътрудничество до напълно функционални решения за управление на задачи, които надхвърлят прости дейности, базирани на екип. Разглеждаме два такива инструмента за управление на проекти, които помагат за рационализиране на дейностите по развитие и управление в гъвкави екипи.

Какво е Джира?

Jira е популярен инструмент за проследяване на грешки и проблеми и управление на работата, който е предназначен да подпомага сътрудничеството между членовете на екипа, които работят за постигане на обща цел. Jira е може би най -признатият софтуерен продукт на австралийската софтуерна фирма Atlassian, компанията, която успешно се е включила в нарастващата тенденция на отдалечена работа. Jira е мощен инструмент за проследяване на грешки и платформа за управление на проекти, която позволява на екипите в рамките на една организация да споделят информация с други членове на екипа и да проследяват промените в развитието, като по този начин намаляват скъпите времеви забавяния и увеличават производителността. Той също така позволява на членовете на екипа да си сътрудничат заедно в генерирането на нови идеи и да правят незабавни промени. Jira се предлага в различни вкусове, а именно Jira Software, Jira Core и Jira Service Desk, всеки от които е снабден с различен набор от функции, за да се погрижи за всички видове потребители с различни изисквания.

Какво е VersionOne?

VersionOne е още един популярен инструмент за управление на проекти от CollabNet VersionOne, водещ доставчик на продукти и услуги за развитие на корпоративни облаци. Това е универсален гъвкав инструмент за управление на проекти, който помага на организациите да останат организирани около своите задачи и проекти. Подобно на Jira, той предоставя пълни възможности за планиране на продукти/проекти, включително управление на портфолио, управление на програми и пътни карти на продукти. Той помага на екипите да приоритизират своите изисквания въз основа на параметри като обхват, стойност и риск, като предоставя пълна гъвкавост в начина, по който всеки екип иска да работи. VersionOne е специално проектиран да поддържа гъвкав и чист процес на доставка. Той остава верен на agile и осигурява стабилна рамка, която да ви помогне да ви насочим към най -добрите практики за гъвкаво управление на проекти. VersionOne подобрява сътрудничеството между членовете на екипа и опростява процеса на разработка на софтуер. Благодарение на това над 1000 компании вече са горди потребители на VersionOne.

Разлика между Jira и VersionOne

Използваемост

- Atlassian Jira е собствена система за проследяване на грешки/проблеми, която позволява на екипите да проследяват грешки, да решават проблеми и да управляват функциите на проекта. Едно от най -добрите неща за Jira е, че тя може лесно да се конфигурира и е силно персонализирана, позволявайки на екипите да проектират свои собствени работни потоци, за да се погрижат за уникалния подход на всеки екип към дейности, свързани с проекти. VersionOne е също толкова надежден и здрав инструмент за управление на проекти на ниво предприятие, който е специално проектиран да поддържа гъвкав процес на доставка на софтуер. Agile е в своята ДНК и е достатъчно гъвкав, за да се използва с различни нива на планиране.

Персонализиране

- Jira е изключително популярен заради многобройните си възможности за персонализиране, които ви помагат да превърнете Jira в продукт, който искате. Jira ви предлага богат избор от проекти, от които да избирате и благодарение на безбройните добавки (или приставки), тя ви дава възможност да персонализирате функционалността според вашите предпочитания и предпочитания. Освен това имате пълната свобода да създавате свои собствени персонализирани табла за ефективно планиране, проследяване и управление на работата ви. Тези допълнителни възможности правят Джира съвсем различна система. Безспорно VersionOne е страхотен инструмент за гъвкаво управление на проекти, но не е толкова добър, колкото Jira, що се отнася до персонализирането.

Agile методология

- Докато VersionOne и Jira са мощни инструменти за гъвкаво управление на проекти, които поддържат гъвкав процес на доставка на софтуер, VersionOne е създаден от нулата, за да поддържа гъвкав и лесен процес на доставка на софтуер. Всъщност VersionOne е гъвкава система за управление на проекти „всичко в едно“, която остава вярна на agile-използва гъвкави термини като история, епика, дефект и тест. Той предоставя стабилна рамка, която да ви помогне да насочите към най -добрите практики за гъвкаво управление на проекти. Той също така поддържа водещата световна рамка за прилагане на гъвкави практики - Scaled Agile Framework (SAFe).

Ценообразуване

- Jira има гъвкава структура на ценообразуване, която започва с безплатна пробна версия за до 10 потребители с ограничение за съхранение от 2 GB и поддръжка на общността. Ако сте екип от повече от 10 членове, тогава вероятно трябва да изберете премиум плановете, които започват със средно $ 7 на потребител на месец за до 10 000 потребители и ограничение от 250 GB за съхранение. Премиум планът на Jira струва $ 14 на потребител на месец. VersionOne предлага и 30 -дневен безплатен пробен период, който идва с всичко, което Enterprise Edition предлага, и повече. Премиум плановете на VersionOne започват от $ 29 на потребител на месец, което е сравнително повече от плановете на Jira. Така че Джира вероятно е победител тук по отношение на цените.

Jira срещу VersionOne: Сравнителна диаграма

Резюме

Въпреки че и Jira, и VersionOne са страхотни гъвкави инструменти за управление на проекти, те имат свои силни и слаби страни. Като начало, Джира е безумно популярна заради многобройните си възможности за персонализиране, които ви помагат да превърнете Джира в съвсем различен продукт. От персонализирани табла за управление до хиляди приставки и мощен механизъм за работен процес, Jira ви дава гъвкавостта да създадете свой собствен работен процес, който да отговаря на вашите нужди. Що се отнася до гъвкавата методология, VersionOne държи позицията, тъй като е предназначена специално за гъвкаво управление на проекти, така че можете да го направите по пъргав начин.

Вижте още за: ,