Разлика между Джира и Рали

Agile разработката на софтуер е нов революционен начин за разработване на софтуер и организации от цял ​​свят са възприели този нов итеративен подход спрямо традиционния модел на водопада, за да осигурят по -добри резултати и по -висока удовлетвореност на клиентите. Но изобилието от гъвкави инструменти за разработка на софтуер затруднява организациите да изберат правилния инструмент. Два такива популярни инструмента за подход за гъвкаво развитие са Atlassian Jira и Broadcom Rally Software. Разглеждаме как инструментът Atlassian се изправя срещу рали софтуера на Broadcom.

Какво е Джира?

Jira е популярен инструмент за планиране и управление на проекти, базиран на методологията Agile и един от най -признатите инструменти за производителност, разработен от австралийската софтуерна компания Atlassian. Agile е нов итеративен подход към разработката на софтуер, който предложи на организациите нов революционен начин за разработване на софтуер над традиционния модел на водопад. Jira е софтуер за грешки и проследяване на проблеми от корпоративен тип, който съществува от известно време. Достъпът до него е основно чрез уеб браузър, но също така предлага няколко различни интеграции с други инструменти.

Първоначално той е разработен за проследяване на грешки, но тъй като управлението на проекти се развива с годините, гъвкавите процеси стават все по-популярни, а Jira в крайна сметка се превърна в инструмент за управление на проекти с пълен набор както за Scrum, така и за Kanban. В момента Jira се предлага в три различни пакета: Jira Core, Jira Software и Jira Service Desk. Той предлага функционалности за проследяване на проблеми извън кутията, но също така може да бъде персонализиран, за да се превърне в система за помощно бюро, прост пакет за управление на тестове или напълно функционален инструмент за управление на проекти.

Какво е Рали?

Rally Software, по-рано CA Agile Central, е платформа SaaS от корпоративен клас, която е специално проектирана за мащабиране на Agile практики за развитие, които трансформират бизнеса. Rally е лесен за използване инструмент за управление на проекти за работа с гъвкав базиран софтуер. Той свързва работата ви с най -важните бизнес инициативи на вашата компания, като дава възможност на екипите ви да вземат информирани бизнес решения, като се фокусират върху правилната работа в точното време. Това е централен център за екипите, които да планират, дават приоритет и да проследяват съвместно работата по синхронизиран начин.

С Рали вие и вашият екип можете да следите напредъка си, стъпка по стъпка, за да сте сигурни, че всички са на една и съща страница. Целият жизнен цикъл на проекта може да бъде изобразен под формата на дъски, списъци и изгледи, така че да можете да проследявате итерациите на вашия проект и циклите на освобождаване в реално време, като същевременно оставате в съответствие с вашите бизнес цели. Rally Software ви позволява да създадете йерархия от проекти, които да представят множество продукти, екипи или потоци на стойност, които изобразяват структурата за развитие на вашата компания.

Разлика между Джира и Рали

Инструмент

-Atlassian Jira е пълнофункционален инструмент за управление на проекти, който предлага функции за проследяване на проблеми веднага, но също така може да бъде персонализиран, за да се превърне в система за обслужване, прост пакет за управление на тестове или напълно функционална платформа за управление на проекти. Дори и да не искате да използвате Jira с гъвкавите методи, можете да го направите с Jira Core. Rally Software, от друга страна, е лесен за използване инструмент за управление на проекти за работа с гъвкав базиран софтуер. Ралито се справя добре с ресурсите и управлението на времето, когато екипите ви работят по различни проекти едновременно.

Лесна употреба

- Ралито е гъвкав инструмент, който позволява на организациите да планират, проследяват и управляват работата в екипи системно и съвместно. Лесно се настройва и всички можете да започнете и да стартирате за нула време. Той обаче не е толкова интуитивен, колкото Джира, и също така му липсват някои функции. Jira, от друга страна, е по -здрава и гъвкава и не изисква продължителна настройка. Вашите екипи могат да започнат незабавно и итеративно да добавят нови функции, докато вървят заедно с проекта. Jira също е по -интуитивен и има изчистен, полиран интерфейс, който е лесен за навигация.

Работния процес

- Най -доброто нещо за Jira, което го отличава от останалата част от конкуренцията, е неговият динамичен механизъм за работен процес. Работните потоци са може би една от най -добрите функции в Jira, която ви позволява да персонализирате работните потоци чрез добавяне на нови стъпки и преходи, като за всеки преход можете да добавите условия, валидатори и функции за публикуване. Можете също да използвате различни модули за разширение, за да разширите работните потоци в Jira, независимо от размера или структурата на вашия екип. Работният процес е фиксиран в Rally и не може да бъде персонализиран според нуждите на вашия екип.

Табло

- Jira ви позволява да създавате персонализирани табла за управление, показващи ви информация от един или няколко проекта. Можете да добавяте притурки, за да следите вашите задачи и проблеми, по които работите. Не е необходимо да ходите на отделни проекти и да конфигурирате различни отчети един по един. Таблото за управление е вашият център за управление на проекти, който дава ясна представа за случващото се във вашия проект или екип и кой работи върху какво наведнъж. Ралито също ви позволява да персонализирате таблото за управление, от което можете да преглеждате отделни работни елементи, показатели на екипа, известия и др.

Ценообразуване

- Jira има прозрачна структура на ценообразуване, предлагаща по нещо за всеки. Jira предлага безплатен план за малък екип от до десет потребители и който се предлага с ограничение за съхранение от 2 GB. Платените планове започват от средно $ 7 на потребител на месец за до 10 000 потребители и с капацитет за съхранение от 250 GB, а за организации, които се нуждаят от мащабиране на работния процес, има Premium план, който струва $ 14 на потребител (средно) и предлага неограничено място за съхранение и 24/7 поддръжка. Ценовите планове на Rally не се разкриват от доставчика на софтуер и трябва да се свържете с екипа по продажбите, за да научите повече за ценообразуването.

Джира срещу рали: Сравнителна таблица

Резюме

Има повече от една причина, поради която Jira е инструментът за управление на проекти №1, използван от гъвкави екипи по целия свят. Като за начало, неговият динамичен механизъм на работния процес, който ви позволява да персонализирате работните потоци според нуждите на вашия екип, и здравата му екосистема от над 1000 добавки plug and play, които ви позволяват да разширите използваемостта му-това са само някои от причините, поради които Jira е предпочитан пред Rally Software. Jira е преди всичко инструмент за проследяване на грешки, но също така действа и като цялостен инструмент за управление на проекти, като ви предоставя пълното изживяване при изпълнението на вашите проекти по гъвкав начин. Ралито разполага със здрава система за управление на спринта и предлага повече функции за автоматизация и като цяло е хубав инструмент за гъвкаво развитие.

Вижте повече за: ,