Разлика между Jira и Confluence

Jira и Confluence са може би две от най -популярните предложения на австралийската компания Atlassian, които придобиха огромна популярност през последните години. Много организации все още използват тези инструменти за управление и сътрудничество. И двата продукта Atlassian се използват от организации или фирми от всякакъв размер поради способността им да мащабират в зависимост от изискванията на проекта. И двете предлагат някои страхотни функции и функционалности, които ги правят чудесно предложение за управление на работата в екип. Jira е богат на функции инструмент за проследяване на проблеми с невероятни възможности за персонализиране, докато Confluence е инструмент за сътрудничество в работното пространство, който помага на екипите да работят заедно. Въпреки че и двата инструмента имат известно припокриване, има някои значителни разлики между двата инструмента.

Какво е Джира?

Jira е патентован и най-популярният инструмент за проследяване на проблеми от корпоративен клас на Atlassian, който позволява на потребителите да проследяват грешки, да решават проблеми и да управляват функциите на проекта. Това е напълно персонализирана платформа, която помага на екипи от всякакъв мащаб да управляват работата си. Първоначално Jira беше система за проследяване на грешки и проблеми, но с течение на времето тя се превърна в мощна платформа за управление на работата. Той предлага функционалности за проследяване на грешки веднага, но също така предлага множество опции за персонализиране, които да действат като система за помощ, прост пакет за управление на тестове или пълнофункционална платформа за управление на проекти с проследяване от край до край.

Jira също има възможности да посрещне нуждите на Agile за управление на проекти. Тя ви позволява да проектирате, управлявате и персонализирате всички видове задачи, работни потоци и отчети, да рационализирате жизнения цикъл на управлението на проекти. Той предоставя споделена платформа, където членовете на екипа могат да споделят достъп до същата информация и да проследяват промените в развитието, като по този начин минимизират скъпото забавяне на времето и премахват организационните силози. Той свързва хора, дейности и инструменти, за да ви помогне да направите страхотни продукти и да ви помогне да си сътрудничите по -добре с хора, които всички имат една и съща цел.

Какво е Confluence?

Confluence е споделено работно пространство, което позволява на екипите да си сътрудничат по-добре по критично важни проекти. Това е уики инструмент за сътрудничество, който съхранява и организира цялото ви съдържание по проекта - от бележки за срещи до стратегически документи и дизайнерски документи и ИТ документация. Той помага на екипите да създават, съхраняват и споделят информация ефективно, така че да могат да вземат решения по -бързо и да отговарят на нуждите на клиентите по -ефективно. Confluence е база от знания, която изпълнява главно функциите за управление на съдържанието - създаване, организация и съхранение - но по този начин Confluence ги прави толкова различни от другите инструменти за сътрудничество и управление на съдържанието.

Confluence е уеб приложение, така че единственото нещо, от което се нуждаете за достъп до него, е съвместим уеб браузър. Това е приложение, базирано на Java, разработено с помощта на много отворени стандарти и библиотеки. Това е причината тя да работи без усилие в много различни операционни системи, бази данни и сървъри на приложения. С Confluence можете да си сътрудничите по проекти или да се ангажирате с членове на екипа, да управлявате и проследявате проекти, да възлагате задачи на членове и много други. Можете също да използвате Confluence за документиране на HR и правни политики, отстраняване на проблеми и ръководства, както и най-добри практики и процедури.

Разлика между Jira и Confluence

Продукт

  - Jira и Confluence са два различни продукта, разработени от една и съща компания Atlassian. И двете са чудесни инструменти за съвместна работа с някакво припокриване, но има някои фини разлики между двете. Първо, Jira е инструмент за проследяване на грешки и проблеми, който позволява на потребителите да проследяват грешки, да разрешават проблеми и да управляват функциите на проекта, докато Confluence е инструмент за сътрудничество в wiki, който съхранява и организира цялото ви съдържание в рамките на проекта.

Роля

- Jira е част от семейството на продуктите Jira, заедно с Jira Core и Jira Service Desk. Той е фокусиран предимно върху управлението на проекти за разработка на софтуер, използвайки Agile методологии. Тя ви позволява да проектирате, управлявате и персонализирате всички видове задачи, работни потоци и отчети. Jira е основно проектиран за управление на работата по пъргав начин. Confluence е база от знания, която изпълнява основно функциите за управление на съдържанието - създаване, организиране и съхранение. Той помага на екипите да създават, съхраняват и споделят информация ефективно, така че да могат да вземат решения по -бързо и да отговарят ефективно на нуждите на клиентите.

Използвайте

- Jira е инструмент за проследяване на проблеми, така че естествено, той може да се използва за проследяване на проблеми или грешки и вътрешно, може да се използва за присвояване на билети на борда на Kanban, така че членовете във и извън вашия екип да могат да следят статута на задачите. Можете също да маркирате другите в билет, когато имате нужда от преглед или въвеждане на нещо. Confluence може да се използва за публикуване на месечни акценти, за да се следи напредъка, проблемите и общата информация за случващото се; може да се използва за документиране на HR и правни политики, отстраняване на неизправности и ръководства, както и най-добри практики и процедури.

Jira срещу Confluence: Сравнителна диаграма

Резюме

И Jira, и Confluence са две от най -добрите атласийски предложения, използвани от фирми от всички размери по света. Те са чудесни инструменти за сътрудничество с известно припокриване, но има тънки разлики между двете. Jira е основно инструмент за проследяване на грешки и проблеми, който ви позволява да управлявате и проследявате проблеми през целия жизнен цикъл на разработването на вашия проект, докато Confluence е пълноправен инструмент за управление на проекти и сътрудничество, който съхранява и организира всичките ви информационни активи около проекта-всичко от срещата бележки и проектна документация към стратегически документи и проектни документи, ръководства за отстраняване на неизправности, документи за политиката по човешки ресурси и много други.

Вижте повече за: ,