Разлика между Джира и Асана

Що се отнася до управлението на проекти, малко усилия могат да направят дълъг път. Във всяка организация, като имат общи, споделени цели за всички екипи по проекта и безпроблемната комуникация между тях спестява невероятно време и усилия. Всъщност комуникацията по проекта играе много важна роля за постигане на целите на проекта. Липсата на комуникация може да създаде работни силози и да забави проекта, тъй като другите се нуждаят от време за обработка на нова информация. И така, комуникацията и сътрудничеството са ключови елементи, за да сте сигурни, че сте на прав път в изпълнението на целите на проекта. Но как можете да увеличите максимално шансовете си за по -бързо постигане на целите на вашите проекти? С ефективните инструменти за управление на проекти можете не само да общувате по -добре с екипи и заинтересовани страни, но и да си сътрудничите с тях в реално време. Два от най -популярните и широко използвани инструменти за управление на проекти са Джира и Асана.

Какво е Джира?

Jira е един от най -мощните и гъвкави инструменти за гъвкаво управление на работата. Jira поставя всичките ви екипи да работят в една система, така че всеки да може да вземе работата, както е необходимо, от горната част на списъка, осигурявайки по -добро сътрудничество между членовете, които споделят една и съща обща цел. Atlassian Jira, както обикновено се нарича, е преди всичко проблем или проследяване на грешки и инструмент за проследяване на проекти. Но поради многобройните си възможности за персонализиране и мощни функции за сътрудничество, сега тя се превърна в мощна система за управление на проекти и сътрудничество, система за помощ и много други. Когато създавате първия си проект на Jira, имате няколко възможности за това какво ще се случи след това. И така, има два основни стила на Agile управление на работата - Kanban и Scrum. Можете да изберете стил на работа, който най -добре определя целите на вашия проект.

Какво е Асана?

Asana е още един популярен инструмент за управление на работата и сътрудничество в екип, който позволява на членовете на екипа да проследяват и управляват работния процес на проекта си на едно място. Asana помага за създаването, определянето на приоритети и планирането на проекти и дава възможност на отделните членове на екипа да проследяват и управляват проектите до завършване. Асана ви помага да управлявате работата на екипите си, като се уверите, че всички са на една и съща страница, когато работят по един и същ проект, и кой какво прави. Той гарантира, че всички са на прав път и вършат правилните задачи в точното време. Тя дава възможност на членовете на екипа да управляват натоварването си, да определят приоритетите на задачите, да определят крайни срокове, както и да делегират задачи, да качват файлове, свързани с проекти, и да правят отчети. Проектите са ключов елемент на Asana, който ви помага да организирате всички задачи, свързани с конкретна работа. Можете да създавате проекти, да ги възлагате на екипите си и да започнете да си сътрудничите за нула време.

Разлика между Джира и Асана

Използваемост

-Докато Jira и Asana са много мощни инструменти за управление на проекти и сътрудничество, Asana е инструмент за разработчици за общо управление на проекти. Asana е сложна екипна платформа за управление на работата, която е по-лесна за използване и лесна за овладяване. Asana улеснява организирането и проследяването на напредъка на вашите проекти на едно място и е достатъчно гъвкава, за да се справи с всеки работен процес. Jira е може би една от най -популярните системи за проследяване на проблеми и управление на проекти, но Jira е основно инструмент за разработчици, който е труден за разбиране в началото. Отнема малко повече време, за да го настроите и да намерите всички неща, за да започнете. За начало е малко сложно.

Управление на задачи

- Работните процеси определено са една от най -добрите функции на Jira, които ви помагат да започнете за нула време. Всъщност в Jira всичко започва с работен поток и благодарение на динамичния механизъм на работния процес екипите могат да се справят с всички задачи без усилие. Екипите също могат да създават свои собствени персонализирани работни процеси, които да отговарят на техния стил и да отговарят на целите на проекта. Асана вярва, че няма два еднакви работни потока, така че те имат вградени множество изгледи за управление на проекти. Asana дава възможност на членовете на екипа да организират задачите си в изглед на списък, дъски в стил Kanban, изглед в стил Гант и изглед на календар, така че можете лесно да превключвате между задачите.

Комуникация

- Asana предлага интелигентна пощенска кутия, която може да бъде интегрирана с Dropbox, Google Drive Sunrise, Harvest, WordPress и HipChat. Системата усъвършенства това, което пристига във входящата поща на членовете на екипа, като им позволява да видят важното бързо и лесно. След като бъде инсталиран, членовете на екипа не се нуждаят от външен имейл или специализирани приложения за комуникация. Също така възможностите на Asana за електронна поща и нейната функция за незабавни съобщения помагат на членовете на екипа да прегледат и обсъдят напредъка на проекта в хода си. Комуникацията по проекта в Jira може да бъде както несравнима, така и предизвикателна.

Ценообразуване

- Докато двата инструмента предлагат безплатни планове за начало, безплатният план на Jira позволява на екипи с до 10 членове, докато Асана е безплатна за използване за екипи до 15 членове. Е, Jira е всичко, от което екипът се нуждае, за да изгради страхотен софтуер и предлага гъвкава структура на цените, за да предложи по нещо за всеки. Най -ниският план започва от $ 7 на потребител на месец за до 10 000 потребители, докато с Asana е малко повече с $ 10,99 на потребител на месец за годишния ангажимент. С изкачването си Premium планът на Jira струва $ 14 на потребител, докато бизнес планът на Asana е на цена $ 24,99. Така че, Джира определено е по -евтина от Асана.

Джира срещу Асана: Сравнителна диаграма

Резюме

Ако сте малък екип от разработчици, които търсят по -добри начини за планиране, проследяване и управление на вашите проекти, отидете на Jira, защото тя е специално създадена за разработка на софтуер. Jira поддържа гъвкава методология директно от кутията, като ви дава пълното изживяване при изпълнението на проект по гъвкав начин. Asana е общ инструмент за управление на проекти, който е и един от най -лесните инструменти за управление на работа за начинаещи. Асана е страхотна, заедно с други неща, които ви помагат да се организирате и оптимизирате с бизнес процесите си. Jira е много по -евтино от Asana, но Asana компенсира своя здрав модел на ценообразуване с чанта със сравними функции.

Вижте повече за: ,