Разлика между Jake Brake и изпускателната спирачка

Jake Brake срещу изпускателна спирачка

За повечето хора спирачката на двигателя е дадена в превозните средства; но истината е, че само бензиновите двигатели имат спиране на двигателя. Дизеловите двигатели нямат същите спирачни механизми като бензиновите, вместо това имат два различни механизма; първата е спирачката на двигателя за освобождаване на компресия, която е известна като Jake brake, и спирачката на ауспуха. Основната разлика между двете е в начина им на работа. Спирачката на Jake създава спирачна сила чрез освобождаване на сгъстения въздух вътре в цилиндрите. За разлика от това, спирачката за отработени газове блокира пътя на изпускателната система, причинявайки повишено налягане в изпускателния колектор.

Изпускателната спирачка се прикрепя към изпускателната система и обикновено е клапан, който се затваря, когато отпуснете газта. Повишеното налягане затруднява движението на буталата на колелата и кара автомобила да се забави. Вътре в цилиндровата глава двигателят работи, за да компресира въздуха. Същият въздух под налягане натиска буталото при натискане надолу, като по този начин връща част от енергията. Това, което спирачката на Jake прави, е да освободи сгъстения въздух, след като буталото достигне върха, като кара двигателя да работи, за да издърпа буталото обратно надолу. Очевидно спирачката на Jake трябва да бъде прикрепена към клапана, където тя върши работата си, като дава на сгъстения въздух алтернативен маршрут.

Що се отнася до производителността, спирачката на Jake е много по -мощна в сравнение със спирачката на ауспуха. Джейк трябва да упражнява спирачна сила, която е малко над номиналната мощност на двигателя; за сравнение изпускателната спирачка може да работи само някъде между 60 и 80 процента. Въпреки че е превъзходен, използването на спирачки на Jake не се предпочита. Най -вече поради прекомерния шум, който генерира, което е сравнимо с стрелба от картечница. На някои места спирачките на Jake са категорично забранени, докато други налагат разпоредби, които налагат използването на шумозаглушители, за да се сведе до минимум шума, който създава.

Резюме:

1. Спирачка на Jake предизвиква спиране на двигателя чрез намаляване на налягането, докато спирачката на отработените газове предизвиква спиране на двигателя чрез увеличаване на налягането 2. Спирачката Jake се прикрепя към клапана, докато спирачката на изпускателната система се прикрепя към изпускателната система 3. Спирачката Jake може да произвежда много по -голяма спирачна сила от изпускателната спирачка 4. Спирачката на Джейк произвежда значително повече шум от спирачната система

4 коментара

  1. Благодаря, че обяснихте разликите между Jake Brake и изпускателната спирачка. Търсим RV и тези статии ни помогнаха да се образоваме коя спирачна система е по -добра (известна още като не забранена).

  2. Страхотна статия, ясна илюстрация на двете спирачни системи. Моля, прегледайте спецификите на двигателя, които могат да бъдат оборудвани с изпускателни спирачки, ако са произведени без.

  3. Много съм благодарен за това как сте обяснили разликата между спирачната система jack и спирачната система на ауспуха

    • Благодаря за съветите? Но мисля, че спирачката на двигателя не е нещо като изпускателна брая

Вижте повече за: