Разлика между ИКТ и ИТ

ИКТ срещу ИТ

ИТ и ИКТ не трябва да се бъркат помежду си, тъй като те са две различни области. Индустрията на информационните технологии (ИТ), която включва компютри, софтуер, мрежи и други ИТ инфраструктури за подпомагане на предаването или управлението на информация, е много важна в съвременния живот, както се вижда предимно в големи компании или корпорации, които управляват предприятия за милиарди долари. Така ИТ помага за укрепване на компаниите със съществуването на набор от ИТ персонал, който е оборудван със сървъри, системи за управление на бази данни и мерки за защита за защита на поверителна информация за компанията. Без ИТ всички важни данни на компанията могат лесно да бъдат компрометирани от много външни нападатели и хакери.

В отдел ИТ има няколко специалисти като системен администратор, ИТ мениджър, мрежов инженер, компютърен програмист и други ИТ експерти, на които се възлагат различни специфични роли. Основните услуги на ИТ са обобщени като инструменти, които ускоряват производителността на компанията, автоматизират бизнес обработката, установяват начин за ефективно свързване с ценни клиенти или клиенти, а също и основната основна услуга за предоставяне на информация. По-специфичните подзадачи, включени в тези основни услуги, са инсталиране на програми или компютърен софтуер, изграждане на компютърни мрежи, проектиране на ефективна електронна система, а също и управление на цял обем информация под формата на бази данни.

„ИКТ“, напълно известна като „Информационни комуникационни технологии“, е по -склонна към образователната среда. В по -общ смисъл ИКТ се описва като използване на компютри и други цифрови технологии за подпомагане на лица или институции при боравенето или използването на информация.

ИКТ се използват в академията в полза на индивида или институцията, която е с по -малки размери от тези, с които се занимават ИТ специалисти в по -големите индустрии. ИКТ могат да бъдат толкова прости, колкото използването на аудиовизуално оборудване за учене в училище, използването на електронна телефония и други устройства, които помагат за предаване на информация в кампуса. От 1997 г. ИКТ също е призната за включване на телефония и аудиовизуални устройства в компютрите. Тази посока помогна на академичните институции да намалят разходите за операции, най -вече при премахването на традиционните телефонни мрежи.

Резюме:

1. „ИТ“ е „Информационни технологии“, докато „ИКТ“ е „Информационни комуникационни технологии“. 2. IT е индустрия сама по себе си, която използва използването на компютри, сложни мрежи, компютърен софтуер и други цифрови или електронни устройства за управление и предаване на информация. 3. ICT се използва главно в академичната настройка, докато IT се използва в по -сложни и по -големи организации като компании и големи корпорации.

31 коментара

 1. ЗДРАВЕЙ, ТОВА Е УАУ! ХАРЕСВА МИ………………………………. ИСКАМ ДА ИЗУЧИМ ЕДИНИЦИТЕ, ИЗСЛЕДВАНИ В НЕГО, ПО -ПОСОЧЕНО В СЕРТИФИКАТНИ И ДИПЛОМНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ.

  СЪОБРАЖЕНИЕ ПО ВЗЕМАНЕТО НА МНОГО ВЪВЕДЕНИЕ.

  БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО.

 2. Благодаря за изчерпателната разлика. Сега знам. Мога ли да получа учебни програми за ИКТ сертификат и диплома. Благодаря ви предварително.

 3. Благодаря

 4. много обяснително благодаря много

 5. Много благодаря за толкова изчерпателното обяснение

 6. Вие сте най -добри в това, което правите. БРАВО с това. Иска ми се да мога да ме въвлекат в IT.

 7. Ха ... какво от второто различие ... ти даде само от едната страна, която е ИТ

 8. Благодаря за такова обяснение, искам да продължа втора степен по ИТ или компютърни науки с първа степен по ИКТ във вашата институция, ще бъде ли възможно ...

 9. Благодаря за перфектното време, което отделихте, за да обясните разликата между ИТ и ИКТ. Сега го разбрах добре.

 10. Еха! Какви прекрасни обяснения. Не знаех разликата, но сега ще отида за ИТ.

 11. Благодаря за ясното обяснение. Сега разбирам, че разликата е в дилема между дипломирането по ИТ с образование и степен по ИКТ с образованието. имам нужда от помощ

 12. Благодаря за информацията, много е ясна

 13. Благодаря, че засенчвате повече светлина.

 14. Сега разликата ми е ясна благодаря много

 15. благодаря за тази информация за grt

 16. Благодаря за прекрасното обобщение.

 17. ОК е. Впечатлен съм

 18. Благодаря за ясното обяснение!

 19. Благодаря за ясната разработка ..

 20. Много благодаря за доброто обяснение

 21. Благодаря, мислех, че ИТ и ИКТ са еднакви, но днес поне мога да ги различа

 22. Благодаря за ясната разлика между ИТ и ИКТ. Моля, можете да добавите допълнителни разлики в случай, че имате допълнителни. Благодаря предварително.

  Поздрави, Ерик Чида

 23. Благодаря за тази информация, ясно разбиране.

 24. Благодаря за просветлението сега правя разлика между двете

 25. Благодаря за допълнителните разяснения относно ИТ.

 26. Благодарен съм за толкова задълбоченото разяснение между IT и Ict. Живял съм в свят на объркване в дуото.

 27. Благодаря

 28. Благодаря. Можете ли да ни помогнете, дори и да сме абсолютно начинаещи, за да продължим курса по ИТ?

 29. Благодаря за обяснението, но искам да задам въпрос. Някой, който няма представа за ИТ, все още може да отиде в който и да е център за обучение по ИТ, за да се научи и да се оправи без никакъв университетски или политехнически сертификат?

 30. благодаря, сега съм наясно с разликата между ИКТ и ИТ.

Вижте повече за: ,