Разлика между Hulu и Hulu Plus

Hulu е услуга за видео по заявка, базирана на абонамент, която предлага телевизионни предавания на живо и по заявка за своите зрители, както със, така и без реклами, като други платформи за стрийминг на видео като Netflix, Amazon Prime, HBO Max, Disney Plus и др. . Първоначално Hulu беше първоначално през 2007 г. като съвместно предприятие между NBC Universal, News Corp. и Providence Equity Partners. Джейсън Килар беше нает като основател на Hulu в края на 2007 г. След кратък период на бета тестване след обратна връзка на потребителите, Hulu.com най -накрая беше пуснат за обществен достъп в САЩ през 2008 г.

Какво е Hulu Plus?

Hulu постигна голям резултат с рекламата си за Super Bowl с участието на Алек Болдуин, озаглавена „Alec in Huluwood“. Услугата започна да набира популярност, когато други популярни знаменитости се присъединиха към вагона. През 2009 г. The Walt Disney Company се присъединява към Hulu и става партньор в предоставянето на съдържание. Тогава всичко беше безплатно и изведнъж и това се промени. През 2010 г. Hulu стартира първата си услуга, базирана на абонамент, за да предостави на своите зрители съдържание с висока разделителна способност от по-голям брой доставчици на съдържание. Услугата беше наречена „Hulu Plus“ и все още имаше реклами, но потребителите имаха достъп до повече съдържание. През 2015 г. Hulu реши да премахне марката Plus от името си и услугата просто ще бъде наречена „Hulu“.

Наред с вече популярните предавания и любими фенове от други големи доставчици на съдържание, Hulu Plus предлага на зрителите достъп до изключителни, изцяло оригинални предавания. През 2011 г. структурата на собственост на Hulu претърпява големи промени, тъй като Comcast се слива с NBC Universal, която след това става мълчалив партньор в бизнеса на Hulu. По-късно същата година Hulu обяви петгодишна сделка с CW Network, като най-накрая даде на платформата достъп до съдържание от следващия ден от пет от шестте големи мрежи. През 2017 г. Hulu обяви нова сделка с The CW Network, като предаде предаванията на CW на живо в Hulu с новата си услуга IPTV - Hulu с телевизия на живо. По -късно услугата е преименувана на „Hulu + Live TV“.

Колко струва Hulu?

Hulu беше първата услуга за стрийминг на видео, която добави „Plus“ към името си през 2010 г. Hulu има проста структура на ценообразуване, предлагаща четири различни плана-два основни плана и два без реклами.

  • Hulu - Hulu носи хиляди предавания и филми, включително оригинали и ексклузивни продукти в портфолиото си със съдържание, започвайки от базови 5,99 долара на месец (59,99 долара годишно).
  • Hulu (Без реклами) - Планът на Hulu „без реклами“ е на цена от 11,99 долара на месец, почти двойно от основния план. Той предлага всичко от основния план, но без реклами.
  • Hulu + TV на живо - предлага всичко от обширната библиотека със съдържание на Hulu плюс достъп до емисиите на някои от големите партньори за излъчване и кабелни мрежи - CBS, ABC, Fox, NBC и The CW - на 64,99 долара на месец без кабел .
  • Hulu (без реклами) + телевизия на живо -Hulu предлага достъп до повече от 75 телевизионни канала с телевизия на живо, както и до 14 емисии на ViacomCBS Networks, почти всичко от плана Hulu + TV на живо, напълно без реклами на $ 70.99 на месец.

Заслужава ли си допълнителните разходи?

Базовият план от 5,99 долара на месец е може би един от най -евтините планове, дори по -евтин от Netflix, който започва от 8,99 долара на месец без HD поддръжка и Amazon Prime, който струва 119 долара годишно. Е, наистина идва с ограничени реклами, но ако искате да гледате без реклами, трябва да закупите добавка, която струва допълнително 6 долара, което го прави 11,99 долара на месец, което все още е достъпна опция.

Нищо в Hulu не е безплатно, така че трябва да платите за абонамент, който ви харесва, за да гледате каквото и да е в Hulu - като пакета Disney+, ESPN+и Hulu, който на цена от 13,99 долара на месец звучи много за три стрийминг услуги. Hulu предлага и добавки в допълнение към текущия ви абонамент за Hulu: HBO Max ($ 14.99/месец), Cinemax ($ 9.99/месец), Showtime ($ 10.99/месец) и Starz ($ 8.99/месец). За добавките трябваше да се абонирате за основен план, за да се насладите на най-доброто от двата свята.

Кой план Hulu е най -подходящ за вас?

При приблизително 6 долара на месец Basic Hulu е може би най-добрият удар за парите ви, предлагайки подбрана селекция от филми по заявка и оригинали на Hulu като вече популярните „The Handmaid's Tale“, Castle Rock, PEN 15, Shrill и куп други популярни мрежови и кабелни телевизионни предавания. Hulu става все по -добър ден след ден и сега Disney контролира по -голямата част от Hulu, можете да очаквате да видите най -доброто от двата свята. Въпреки това, Basic Hulu идва с много реклами, като някои реклами се представят многократно, особено ако преяждате и гледате цялото шоу. Така че, ако рекламите не ви притесняват и нямате проблем да изчакате няколко дни да гледате любимите си предавания, вероятно сте по-добре с Basic Hulu или винаги можете да изберете без реклами версия, когато пожелаете.

Hulu срещу Hulu Plus

Онлайн платформата за стрийминг на видео стартира като безплатна услуга и можете да гледате всичко абсолютно безплатно. Имаше обаче по -малко реклами. След това Hulu стартира първата си платена услуга, наречена Hulu Plus, която предлага на зрителите достъп до много по -голяма библиотека със съдържание с ограничени реклами. На 29 април 2015 г. Hulu информира своите абонати, че ще прекрати услугата Hulu Plus, която в крайна сметка ще бъде преименувана просто на Hulu. Така от този ден нататък Hulu Plus се превърна в Hulu. Идеята зад Plus все още остава, като се има предвид, че нищо в Hulu вече не е безплатно.

Резюме

В много отношения Hulu е идеална платформа за стрийминг на видео по заявка за телевизионни фенове, които искат да се наслаждават на любимите си филми и телевизионни предавания онлайн, като същевременно са в крак с любимите си телевизионни предавания, без да плащат огромните такси за кабел, които се предлагат с пакетираната услуга. Ако гледането на преяждане е вашето нещо и не искате да пропускате любимите си телевизионни предавания, основният план на Hulu е повече от достатъчен, за да ви държи заети, само ако нямате нищо против рекламите. Но ако искате да гледате без реклами, можете да платите малко повече, което все още е в рамките на вашия бюджет.

Вижте повече за: ,