Разлика между Google WiFi и Nest WiFi

Концепцията за безжични мрежови мрежи се появява за първи път във военните приложения, но тогава тя е в начален стадий. От военна употреба тя се премести в гражданска употреба и днес те се считат за забележителна технология, която се използва както в локални мрежи (LAN), така и в мрежи на градски райони (MAN) по целия свят. Мрежовата мрежа е вид мобилна ad hoc мрежа, която има за цел да осигури високоскоростен интернет достъп чрез множество устройства, действащи като една мрежа. Google за пръв път влезе в мрежовото пространство за мрежи през 2016 г. със собствен триъгълен мрежов маршрутизатор, наречен Google WiFi. По -късно Google WiFi бе заменен от Nest WiFi, следващото поколение линия мрежови безжични рутери от Google.

Какво е Google WiFi?

Google WiFi е безжична мрежова система за домашна мрежа, състояща се от три рутера, които са точно като тези, които вече са във вашия дом. Почти всички ние използваме безжичен интернет в домовете си, защото искаме свободата да се свързваме с интернет отвсякъде, където пожелаем. Google WiFi е група рутери, които са поставени на различни места в дома и осигурява покритие от безпроблемно WiFi покритие в целия дом. Рутерите комуникират помежду си безжично, за да създадат една голяма WiFi мрежа, като по този начин елиминират проблеми със слаб сигнал. Трябва да свържете Google WiFi устройството към вашия модем с помощта на Ethernet кабел и след това да поставите другите WiFi точки стратегически на различни места във вашия дом, така че да можете да получите безпроблемен достъп до интернет от всяка стая. Не забравяйте, че Google WiFi не е доставчик на интернет услуги; това е просто самостоятелно устройство, което се свързва с вашия модем, за да ви осигури възможно най -добро WiFi покритие, независимо къде се намирате в дома си.

Какво е Nest WiFi?

Nest WiFi е наследник на мрежовата мрежова система на Google WiFi, която попада под марката Nest. Това е в съответствие с усилията на компанията да ребрандира своята линия продукти за интелигентен дом с новата марка Nest. Nest WiFi е мрежеста Wi-Fi система, която осигурява постоянно силен WiFi сигнал в целия ви дом, като директно се свързва с вашия модем и разширява покритието, точно като оригиналната Google WiFi мрежа. Nest WiFi е устройство от две части-едното е маршрутизаторът и има WiFi точка. В зависимост от това колко голям е вашият дом, можете да решите дали ще ви трябват както устройствата, така и само рутера. Така че, ако сте на 2200 квадратни фута или под, можете да вземете само рутера, а ако домът ви е някъде между 2200 и 3800, рутерът и WiFi точката биха били хубави. Nest WiFi се разширява, за да отговори на нуждите на вашия индивидуален дом с подобрено WiFi покритие.

Разлика между Google WiFi и Nest WiFi

Дизайн

- Google използва същия подход за проектиране, запазвайки цилиндричните форми както в Google WiFi, така и в Nest WiFi, но за да подправят нещата малко, Google направи ръбовете на Nest гладки и се отърва от сините LED светлини. Основното устройство Nest се предлага в бял цвят, докато WiFi точките се предлагат в три цветови опции - докато, синьо и коралово - така че да можете да изберете това, което върви добре с вашия домашен декор. С Google WiFi имате три еднакви устройства, които работят заедно, за да създадат мрежа.

Хардуер

- Една съществена забележима разлика между двете домашни мрежови системи са хардуерните спецификации. Google WiFi е система за домашна мрежа с AC1200 безжичен AC стандарт, което означава, че осигурява комбинирана безжична скорост до 1200 Mbps и поддържа 2.4 GHz и 5 GHz 802.11a/b/g/n/ac обхват. Под капака на Nest WiFi има система за безжична мрежа 4 × 4 AC2200, което означава по-голяма скорост и подобрено покритие на Wi-Fi във всяка стая. Докато и двете поддържат Wi-Fi 5, конфигурацията 4 × 4 се оказва по-стабилна, което я прави достойно надграждане спрямо 2 × 2 Google WiFi.

Google Асистент

-Друга ключова разлика между двете мрежести системи е, че Google имаше микрофон и високоговорител, вграден във всяка една от точките Nest WiFi, така че да можете да извикате Google Асистент да ви пуска музика, да управлявате вашата Wi-Fi мрежа, да отговаряте на въпроси и дори контролирайте вашите интелигентни домашни устройства. Така че, с Nest WiFi, не е нужно да купувате Google Mini, Google Hub или каквото и да е било преди, за да получите Google Assistant.

Цена

- Цената на един маршрутизатор на Google WiFi мрежата е $ 99, докато единичният рутер в Nest WiFi струва $ 50 повече при $ 149. Така че, с допълнителни 50 долара, получавате подобрено покритие на безжичната връзка в целия си дом и до два пъти по -висока скорост от оригиналната система на Google WiFi. Допълнителна точка Nest WiFi може да струва 129 долара, което покрива допълнително 1600 квадратни фута. Двуточковото Nest WiFi струва $ 269, докато можете да получите триточкова Nest WiFi система на $ 349.

Google WiFi срещу Nest WiFi: Сравнителна таблица

Резюме

Nest WiFi е достоен наследник и много по -добра система за домашна мрежа от оригиналната наследствена система за домашна мрежа Google WiFi. Наследеният Google WiFi обаче беше една от най -добрите безжични мрежови домашни системи по времето, когато мрежовите системи бяха далечна мечта. И двете устройства осигуряват безпроблемно безжично покритие в целия ви дом, без да се притеснявате за проблеми с лошия сигнал и мъртви точки. Но най -големият ъпгрейд в Nest WiFi е повишената скорост и покритие, благодарение на стандарта за безжична променлива AC2200, което го прави достоен наследник на Google WiFi в много отношения. Nest WiFi е по -мощна и по -способна мрежеста система с много под ръкавите.

Вижте повече за: ,