Разлика между Google Home и Alexa

Google Home е семейство интелигентни домашни говорители с активиран глас, разработени и създадени от Google и задвижвани от Google Assistant, личен виртуален асистент на компанията с AI. Google Assistant е вашият личен Google, който винаги е готов да ви помогне. Alexa е отговорът на Amazon към Google Assistant и мозъкът зад милионите устройства, поддържащи Alexa, които правят живота ви всеки ден много по-добър с гласови команди.

Какво е Google Home?

Google Home съществува от доста време. Всъщност линията от интелигентни високоговорители, разработена и създадена от Google, съществува от 2016 г., когато първото устройство Google Home беше представено в САЩ. Подобно на Amazon Echo, Google Home е семейство гласови интелигентни безжични високоговорители, които ви позволяват да се наслаждавате и да имате достъп до множеството услуги на Google чрез проста гласова команда. Google Home е основно гласово активиран интелигентен високоговорител, задвижван от Google Assistant, вътрешен виртуален асистент на компанията, който се интегрира както с вътрешни услуги, така и с услуги на трети страни, за да ви осигури ненадминато изживяване без докосване.

Google Home е точката за достъп или център за интелигентен дом за интелигентните домашни устройства на компанията, която ви позволява да управлявате други гласови устройства, като Nest Thermostats, Chromecast и Nest Cams. Центърът действа като ваш личен асистент, който може да реагира на вашите команди - Просто кажете думата и Home ще направи останалото. Той може не само да възпроизвежда любимия ви плейлист, но и да настройва рутинни процедури, да контролира вашите умни домакински уреди, да управлява задачи, да осъществява телефонно обаждане, да помага с рецепти, да задава напомняния и др. Можете също така да добавите още високоговорители за синхронизирано възпроизвеждане на музика и да направите много повече с хъба.

Какво е Alexa?

Alexa е гласовата услуга и личен асистент на Amazon с AI, който трансформира начина, по който потребителите взаимодействат с технологиите. Подобно на Google Assistant, Alexa действа като личен виртуален асистент чрез гласови команди и възпроизвеждане на музика. Използвана за първи път в линията на интелигентните високоговорители на Amazon, наречена Amazon Echo, Alexa е интелигентен гласов асистент, който живее в облака и винаги е готов да помогне, когато пожелаете и навсякъде, където има стабилен достъп до интернет и устройство с Alexa. Alexa е гласът на Echo и мозъкът зад милиони устройства с активирана Alexa, които разбират и отговарят на вашите въпроси за секунди.

Подобно на други интелигентни асистенти, Alexa контролира вашата музика и помага с много неща, като стрийм подкасти, прави списък със задачи, задава аларми и напомняния, възпроизвежда аудио книги, предоставя информация за времето в реално време и актуализации на трафика и др. Alexa има многобройни способности, наречени умения, които можете да персонализирате според вашите предпочитания и предпочитания, така че да може да бъде каквото искате. Тези умения правят Alexa по-умен от другите виртуални асистенти, като ви помагат да планирате вечеря, да проследявате поръчките си в Amazon, да отговаряте на уеб-базирани заявки и да контролирате други устройства, поддържащи Alexa.

Разлика между Google Home и Alexa

Основи

-Google Home е семейство гласови интелигентни безжични високоговорители, разработени от Google и задвижвани от Google Assistant, вътрешен виртуален асистент на компанията, който се интегрира както с вътрешни услуги, така и с услуги на трети страни. Alexa, от друга страна, е гласът на Echo и мозъка зад милиони устройства с активирана Alexa, които разбират и отговарят на вашите въпроси за секунди. Alexa е виртуалният асистент на Amazon с AI, който трансформира начина, по който потребителите взаимодействат с технологиите.

Smart Hub

- Докато на повърхността Amazon и Google имат много подобна помощ, но когато копаете по -дълбоко, това е различна история, особено когато става въпрос за устройства за интелигентен дом. И двете несъмнено са страхотни хъбове за интелигентни домове, но що се отнася до механиката, Google Assistant е сравнително по-популярен, тъй като идва вграден с всички устройства с Android. Alexa, от друга страна, държи лъвски дял от пазара на интелигентен дом, който поддържа сравнително повече умни домашни устройства от Google Assistant.

Рутини

- Рутините са нещо, в което Google е доста добър, което ви позволява да извършвате множество неща с проста гласова команда. Рутините са най -добрият начин да заповядате на гласовия си асистент да извърши някои действия и те могат да бъдат персонализирани по ваш вкус, така че да можете да направите вашия VA да свърши нещата, което ви спестява много време. Google ви позволява да присвоявате множество гласови команди към една рутина, което опростява задачите, които вършите всеки ден. Alexa също има персонализирана команда за рутини, но позволява само по една на рутина.

Умения

- Въпреки че и двамата са виртуални асистенти в тежка категория, които наистина са страхотни в това, което правят, благодарение на своите нестандартни предложения, Amazon има много повече умения, отколкото Google има действия. Alexa продължава да изоставя Google Assistant с хилядите си интеграции на трети страни. Можете да накарате Alexa да изпълнява по -специализирани задачи, като добавите най -подходящите умения според вашите предпочитания и предпочитания, обхващащи всички категории, включително игри, бизнес и финанси, образование и справки, любопитни факти и аксесоари и интелигентен дом. Така че, небето е границата, когато става въпрос за умения - имате умения за почти всичко.

Google Home срещу Alexa: Сравнителна диаграма

Резюме

Въпреки че Google Home и Alexa са страхотни лични асистенти с гласова поддръжка и тежка категория в сферата на интелигентния дом, те имат своя справедлив дял от различия, особено от страна на интелигентния дом. Google Assistant определено е по -интелигентният, който обработва и отговаря на заявките на потребителите по -добре от всеки друг виртуален асистент поради една проста причина - захранва се от търсачката на Google. Но това не прави Alexa по -малко полезна. Alexa е невероятна технология и мозък зад милиони Alexa позволява устройства. Alexa тесно изостава Google, когато става въпрос за интеграция на интелигентен дом, защото поддържа повече устройства и има почти хиляди интеграции на трети страни, за да осигури безпроблемно изживяване на Alexa.

Вижте повече за: ,