Разлика между Google AdWords и Google AdSense

adwords Google AdWords срещу Google AdSense

Google Adwords е програма на Google , която позволява на потребителите да показват своите реклами на уебсайта на Google след връщане на резултатите от търсенето и в неговата рекламна мрежа. Това е водещият продукт на Google и най -големият доход на компанията. Приложението позволява на потребителите да създават свои собствени реклами, използвайки специални инструменти и ключови думи. След това рекламите ще се показват в резултатите от търсенето с Google, които съдържат тези ключови думи и са подходящи за фразата за търсене. Използвайки неговата технология за търсене, рекламите се показват въз основа на съдържанието на уебсайта, местоположението на потребителя и много други фактори. Google AdSense е друга програма на Google, която се различава от рекламните думи, тъй като публикува рекламните думи на уебсайтовете на потребителите. След това Google ще плаща на уеб издателите за рекламите, показвани на техния уебсайт, въз основа на броя кликвания на потребителите върху рекламите или импресиите на рекламите и в зависимост от вида на рекламата. За да използват целевата рекламна система на Google, потребителите трябва първо да се запишат в програмата AdWords.

Как работи Adwords действа като източник на рекламите, използвани от програмата Adsense . По принцип потребителите на Adwords плащат малко пари за пускането на тези реклами, така че от своя страна да генерират приходи, като насочват потребителите към техните уебсайтове. Издателите на уебсайтове могат да се регистрират безплатно с Adsense и след това да поставят тези реклами на своите уебсайтове. Издател ще бъде платен от компанията Google , когато се кликне върху реклама, около 50 процента от това, което се плаща от рекламодателя на Adwords за публикуването на рекламите. Останалите 50 процента са взети от Google.

Тъй като рекламите, които Google поставя на уеб страница, са подходящи за съдържанието на уебсайта, програмата Adsense работи. Това ще гарантира, че целевата аудитория на уебсайта ще издаде най -много кликвания, поради което е известна като Google Adsense за съдържание. За да увеличат максимално приходите на Adsense от Google, издателите се опитват максимално да привлекат повече трафик, като използват различни техники, например писане на качествено съдържание, съчетано с правилно използване на ключови думи и онлайн реклама. Освен това издателите се опитват да накарат „рекламите“ на Adsense да се съчетаят с темата на уебсайта, така че посетителите да не ги забелязват като просто реклами, а по -скоро като част от страницата.

Обобщение Google adwords е програма за реклама, докато adsense е програма за публикуване на реклами. Google adwords се използва за създаване на реклами, докато adsense се използва за публикуване на рекламите, създадени в adwords на уебсайтове. С adwords хората купуват реклами от Google, докато с adsense Google плаща на издателите за всяко кликване, идващо от техните страници.

3 коментара

  1. Рекламодателите в AdWords могат да избират къде да се показват техните реклами. Резултати от търсенето и/или страници със съдържание (AdSense).

  2. Наскоро попаднах на нова мрежа, която е алтернатива на Adsense, наречена Prosperent. Трябва да го разгледате, тъй като е изключително персонализиран и има висока eCPM. Горещо го препоръчвам.

Вижте повече за: , ,