Разлика между GitHub и Bitbucket

Обичайна практика е хранилището да бъде отдалечено хоствано, когато използвате Git повече, отколкото когато работите по свои лични проекти. Има много различни начини да постигнете всичко това, но има две общи хостинг услуги за хранилища на кодове, които всъщност се открояват, а именно GitHub и Bitbucket. И двата са два от най -популярните инструменти за управление на хранилища с много общи неща, но имат и справедлив дял от разликите.

Какво е GitHub?

GitHub е платформа, използвана от милиони разработчици, независимо дали са начинаещи или опитни, по целия свят. В софтуерната индустрия е наложително да се работи съвместно с други хора за изграждане на софтуер и приложения, а GitHub е един от най -важните и усъвършенствани инструменти в подкрепа на съвместния работен процес. GitHub е кодова хостинг платформа, която позволява на разработчиците от цял ​​свят да работят заедно по проекти. Той създава среда, която позволява на милиони проекти с отворен код да съхраняват кода си на отдалечен сървър, като ви насърчава да споделите кода си с други разработчици и програмисти по целия свят. Той предлага базирана в облак хостинг услуга за контрол на версиите с помощта на хранилище на Git, като милиони разработчици споделят своите проекти, което улеснява всеки да добавя, променя или изтрива код към един и същ файл и проект. Основната идея е, че софтуерът засяга почти всяко кътче от живота ни, а GitHub е платформата, където хората изграждат този софтуер.

Какво е Bitbucket?

Bitbucket е облачната услуга за съхранение на код на Atlassian, която предоставя частни и публични хранилища на кодове, с поддръжка както за Git, така и за Mercurial. Той предлага безплатен хостинг на публични и частни хранилища на Git. По принцип Bitbucket осигурява централен център за управление на хранилища на Git и сътрудничество по изходния код и подпомагане на целия работен процес на разработката. Това е инструмент за сътрудничество, предназначен за екипи, които да ги обединят, за да работят по проект. Той е написан на Python и се основава на уеб рамката на Django. Това е универсално решение за управление на проекти, което предоставя на организациите, които искат да преминат към разпределена система за контрол на версиите, чудесна възможност да направят това, без да се налага да се справят с натоварването на инфраструктурата. Bitbucket е проектиран от същите хора, които са създали JIRA, популярния инструмент за управление на проекти за грешки и проследяване на проблеми.

Разлика между GitHub и Bitbucket

Гъвкавост

- Bitbucket може да има по -малка потребителска база, но е по -гъвкава от GitHub. GitHub и Bitbucket несъмнено са две от най-популярните облачни услуги за управление на изходния код. GitHub обаче поддържа само Git, докато Bitbucket поддържа Git и Mercurial. Една от най-продаваните точки на Bitbucket е, че предлага вградена гъвкавост по отношение на системата за контрол на версиите. Все пак GitHub, с разнообразна общност от над 40 милиона потребители, е може би една от най -добрите разпределени системи за контрол на версиите там.

Ценообразуване

- Bitbucket има по -добра структура на ценообразуване от GitHub. Едно от най -добрите неща за Bitbucket е, че вместо да има многостепенна структура, всеки клиент получава същите функции и всъщност плащате за повече потребители. Като се има предвид това, Bitbucket е абсолютно безплатен за до пет потребители, което означава, че тези потребители могат да имат достъп и да пишат в хостваните хранилища. Няма ограничения за достъп до функции, защото сте безплатен потребител. Той предоставя неограничени частни хранилища за до пет потребители. Платените планове предлагат поддръжка без ограничение на броя на потребителите и започват от само $ 3 на потребител на месец и стигат до $ 6 на потребител на месец.

GitHub, от друга страна, предлага безплатни частни хранилища с неограничени сътрудници. Той предоставя всички основни функции за екипи и разработчици. За по -усъвършенствано сътрудничество има този екипен план, който струва $ 4 на потребител на месец и план за програмисти, който струва $ 7 на потребител на месец. Enterprise планът е малко по -скъп и струва $ 21 на потребител на месец и се предлага с разширени функции за сигурност или Enterprise Cloud.

Интеграция с JIRA

-Едно от най-добрите неща за Bitbucket е, че предлага най-добрата в своя клас интеграция на JIRA, за да направи потребителското изживяване много по-приятно. JIRA е популярна система за проследяване на грешки и грешки, използвана от организации по целия свят и едно от ключовите предимства на тази интеграция е вградената автоматизация. Те се допълват взаимно, като комбинират работните потоци за развитие и управление на една организация. И това също ви позволява да разглеждате и взаимодействате с JIRA проблеми в интерфейса на Bitbucket. Тази интеграция гарантира, че екипите са на една и съща страница по отношение на промените в кода, така че да можете да видите кога дадена функция е готова за пускане.

GitHub срещу Bitbucket: Сравнителна диаграма

Резюме

Въпреки че и GitHub, и Bitbucket са две от най -използваните услуги за съхранение на кодове там, Bitbucket се превърна в доста популярна хостинг платформа с милиони потребители, които в момента го използват. Най -доброто нещо за Bitbucket е неговата гъвкава структура на ценообразуване. Характеристиките, които предлага Bitbucket, са стандартни за други хостинг услуги, но неговите безплатни предложения, които включват безплатни неограничени частни и публични хранилища, са това, което го отличава от останалата част от конкуренцията. Bitbucket предлага най -добрия взрив за вашите пари и за тези, които не искат целият им код да бъде публичен, но в същото време не искат да хостват свои собствени хранилища, Bitbucket е може би най -добрият вариант.

Вижте повече за: ,