Разлика между GitHub и AWS CodeCommit

Преди да преминем към актуалната тема, която представлява интерес тук, първо трябва да разберете какво представлява системата за контрол на версиите и защо имате нужда от нея. Системата за контрол на версиите е инструмент за разработчици за проследяване и управление на историята на файловете на проектите във времето и която им помага да работят и да си сътрудничат по-добре с други разработчици. За щастие има множество инструменти, които позволяват на организациите да хостват частни хранилища на Git, за да получат своя код. GitHub е може би един от най -популярните и широко използвани инструменти за контрол на версиите и сътрудничество, който улеснява разработчиците да си сътрудничат по проекти, независимо от тяхното физическо местоположение. След това има AWS CodeCommit - също толкова популярна система за контрол на версиите, предоставена от Amazon под нейния общ термин Amazon Web Services. Нека да разгледаме как двете услуги на хранилището на Git се подреждат една срещу друга.

Какво е GitHub?

GitHub е уеб базирана кодова хостинг платформа за контрол на версиите и сътрудничество, която позволява на разработчиците да работят заедно и да си сътрудничат заедно по проекти. Когато множество хора са участници в даден проект, проследяването на промените става твърде трудно и увеличава шансовете да се презаписват промените един на друг. Той е създаден през 2008 г. за домакин на проекти на Git, но сега е дъщерно дружество на Microsoft. GitHub е инструмент за работа в екип, който ви позволява да се справите с отдалечени хранилища; това е код хостинг сървър за Git проекти. Мислете за GitHub като за свой собствен Git сървър, но без допълнителните звънци. GitHub е подобна социална медия за разработчици, която събира общност от милиони разработчици от цял ​​свят и създава пространство за тях да изграждат, споделят и документират своите проекти. Той обслужва не само общността с отворен код, но и професионалните екипи, които искат да създадат свои лични хранилища, без да се притесняват да използват собствен сървър.

Какво е AWS CodeCommit?

AWS CodeCommit е напълно управлявана, силно мащабируема система за контрол на източника, която позволява на компаниите да хостват защитени Git базирани хранилища. Той е сред множеството мощни услуги, предоставяни от AWS, за да опрости ефективно предоставянето на приложения и услуги. По същество това е система за контрол на версиите, управлявана от Amazon Web Services за частно съхранение и управление на активи в облака и интегриране с AWS. Това е защитена система за контрол на версиите, която поддържа стандартната функционалност на Git, което означава, че ефективно управлява промените, които правите във вашия проект от началото до края. Тези промени се наричат ​​„версии“, откъдето идва и името на системата за контрол на версиите. Фактът, че е напълно управляван, той се мащабира автоматично въз основа на различните нужди на проекта, което означава, че не е нужно да се притеснявате за хостинг, поддържане и мащабиране на вашите собствени сървъри за контрол на източника. Той съхранява данни в Amazon S3 и Amazon DynamoDB - напълно управлявана база данни с документи от Amazon в портфолиото на AWS.

Разлика между GitHub и AWS CodeCommit

Инструмент

  - AWS CodeCommit е високо мащабируема система за контрол на версиите, напълно управлявана от Amazon в портфолиото на Amazon Web Services за частно съхранение и управление на активи в облака и интегриране с AWS. Подобно на GitHub, това е услуга за контрол на източника, която позволява на организациите да хостват защитени Git базирани хранилища. Това, което прави GitHub наистина специален, е работният процес за разработка, който предлага. GitHub е не само платформа за хостинг на кодове, но и инструмент за разработчици за управление на проекти. Тя ви позволява да хоствате и преглеждате код, да управлявате проекти и да изграждате софтуер заедно с разнообразна общност от над 36 милиона разработчици.

Сигурност

-Въпреки че GitHub е чудесен за публикуване на безплатни библиотеки с отворен код и осигурява безпроблемна интеграция с много инструменти на трети страни, той не е толкова устойчив на бъдещето, колкото AWS CodeCommit, който, от друга страна, е напълно интегриран с AWS Identity and Access Management ( IAM), което го прави много сигурен. Той използва IAM за защита на ниво потребител или специфично ниво на API и хранилищата са криптирани, докато са в AWS CodeCommit или когато са клонирани някъде. Така че AWS CodeCommit очевидно е победител от съображения за сигурност.

Ограничение за съхранение

- GitHub поставя строго ограничение за размера на файловете, разрешени в хранилища над 100 MB, което означава, че ви позволява само да съхранявате файлове с размер до 100 MB и блокира натискането към хранилище, ако надвишите максималния лимит за съхранение на файлове. AWS CodeCommit, от друга страна, няма ограничение за размера на файла и типа на файла, което означава, че няма ограничения за размера на хранилището и можете да съхранявате колкото искате файлове от всеки тип, който искате.

Ценообразуване

- GitHub е безплатен за екипи, като им предлага безплатен достъп до неограничени частни репо с неограничени сътрудници. Платените планове започват от $ 4 на потребител на месец за GitHub Team и достигат до $ 21 на потребител на месец за Enterprise плана. С AWS CodeCommit получавате безплатно петима активни потребители на месец, след което трябва да платите допълнително $ 1 за всеки потребител на месец. За всеки активен потребител получавате 10 GB място за съхранение и 2000 Git заявки всеки месец.

GitHub срещу AWS CodeCommit: Сравнителна диаграма

Резюме

Въпреки че GitHub би бил чудесен избор за публикуване на безплатни библиотеки с отворен код и осигурява безпроблемна интеграция с няколко приложения на трети страни, той обаче не е толкова защитен, колкото AWS CodeCommit, който, от друга страна, е напълно интегриран с AWS Identity and Access Management и използва IAM за защита на ниво потребител или специфично ниво на API, което го прави изключително защитен. За разлика от GitHub, нямате ограничение за размера на хранилището с AWS CodeCommit, което всъщност ви позволява да съхранявате всякакъв тип файлове и с всякакъв размер. Така че всяка услуга за хранилище има свой собствен набор от плюсове и минуси, така че в края на деня всичко се свежда до вашите нужди и коя от тях обслужва най -добре вашите нужди.

Вижте повече за: ,