Разлика между Git Rebase и Merge

Git е разпределена система за контрол на версиите - инструмент за проследяване на промените, направени в набор от файлове, или да координира работата с течение на времето. Той често се използва от програмистите да координира промените в софтуерен код източник и най-добрата част; тя може да се използва за проследяване на всякакъв вид съдържание на всички. Той е специално разработен, за да се справят с всичко, от малки до големи обемни проекти с най-голямо СПЕД и ефективност. Това е изключително гъвкави добронамерени хора могат да споделят работа директно между личните си хранилища и групи могат да координират своите работния процес чрез централно хранилище. То просто позволява на двама разработчици седнали на две различни места, за да правят и запис се променя независимо, всичко това без централно хранилище.

Сливането е често срещана практика в Git използва, за да се интегрират промени от един клон в друга. Git сливане е команда, която се ангажира промени в друго място. Тя позволява на разработчиците да вземат своите независими реда код, създаден от бранша Git и да ги интегрират в един клон. Това променя само целевата клон, докато историята на клона източник остава. Git rebase е още една команда се използва основно за същата цел, освен това го прави съвсем различен начин. И двамата правят едно и също нещо - включи ангажира от един клон в друг - но лъжите разликата в начина, по който го направи. Ние изясни някои ключови отличителни точки сравняват двете.

Какво е Git обедините?

Git сливане е команда, която обедини две или повече ангажират история клонове. А сливането често обединява само два клона, въпреки Git подкрепя сливането на три, четири, или повече клонове в същото време. Git сливане се използва от Git издърпване да включи промени от един клон в друга или от друг хранилище напълно. Сливане трябва да се случи в рамките на едно хранилище означава всички клонове, които трябва да се обединяват, трябва да присъства в една и съща хранилището. Сливане на типични ситуации, които са резултат от двама или повече потребители, като се опитва да актуализира общ код. Най-често потребителят се слива клон в друг клон в техния местен хранилище в местна среда. Git сливане специално интегрира съдържанието на клон източник с цел клон. Целевата клон се променя, а клонът източник остава.

Какво е Git Rebase?

Git rebase е още една алтернатива на сливащите се използва, за да се интегрира с друг клон на клон, където сте в момента работи, освен това поддържа линейна ангажират история. Целта на Git rebase е да се премести клон от едно място на друго. Както заявява ангажимента са неизменни, те не могат да бъдат преместени, така Това означава да се ангажира нови със същите changesets и метаданни. А rebase фундаментално променя представата за това кога и къде е разработена последователност от ангажира, което води до някои аспекти от историята на развитието се губят. Това означава, оригиналът се ангажират, на който първоначално е бил на базата на развитието ще бъдат променени. Той ефективно включва всички нови ангажира в главния клон от пренаписване на историята. В резултат на това, той създава нови заявява ангажимента за всеки ангажират в оригиналната бранша.

Разлика между Git Rebase и Merge

  1. Основи на Git Rebase и Merge

- Въпреки, че се сливат, така и rebase са най-разпространените начини за интегриране на промените в Git и те имат същата функция - да съчетават няколко клона в едно - лъжите разлика в начина, по който го постигне. Git сливане интегрира съдържанието на клон източник с цел клон, при запазване на родословието на всеки ангажират история, докато Git rebase включва всички нови ангажира в главния клон от пренаписване на историята чрез създаване на нови заявява ангажимента за всеки ангажират в бранша източник ,

  1. Работата на Git Rebase и Merge

  - С Git сливане, можете първо да преминете към бранша, за да се слеят и след това използвайте командата сливат, за да изберете клон да се слеят в предвид, че клон сочи към ангажират и че се ангажира, е достатъчно подробна информация, че свързвате понятието промени с това. сливане на командните сливания в бранша или да извърши ниво. Rebase, от друга страна, е малко по-различно. Първо изберете клон на rebase и след това използвайте командата rebase да изберете къде да го сложи.

  1. Цел на Git Rebase и Merge

  - Сливането създава нов ангажимент, който представлява сливането между две разклонения. Интегрира се промени от различни успоредни линии на развитие (клонове) заедно със създаването на сливането се ангажират. Целта е да се присъединят към две или повече клонове заедно, включително всички промени, тъй като точката на разминаване в сегашната власт. Превъртане напред е поведението по подразбиране се сливат в Git. Rebasing, от друга страна, да промени индивидуални ангажира с пренаписване на историята на проекти чрез създаване на нови заявява ангажимента за всеки ангажират в оригиналната бранша, което от своя страна води до линейна история, без клонове разнопосочни.

  1. История на Git Rebase и Merge

- Git сливане не се променя историята, като същевременно запазва контекста на клона смисъл съществуващите клонове не са се променили по никакъв начин. Той създава нов ангажимент (освен ако не е бързо превъртане напред сливане), но се ангажира да останат достъпни от бранша. Git rebase, от друга страна, улеснява потенциално комплекс история. Ангажира се пренаписва, старите версии са забравени, а Даг на ревизиите се променя. Ангажира вече не са достъпни с rebase което означава, че вече не са в състояние да rebase публикувани клонове.

Rebase срещу обединяване: Сравнение на таблицата

Обобщение на Git Rebase Vs. Merge

Е, по-накратко, се сливат, така и rebase са двата начина за интегриране на промените в Git, но те се различават по начина, по който го направи. Merge е управление с една стъпка с едно място за разрешаване на конфликти и се ангажира, че можеше да се стигне от бранша остават постижимо. Rebase, от друга страна, всеки reapplies ангажират индивидуално от пренаписване на историята чрез създаване на нови заявява ангажимента за всеки ангажират в бранша източник. Така че, това, което някога е достъпен вече не е достъпен. А rebase фундаментално променя представата за това кога и къде е разработена последователност от ангажира.

Вижте още за: ,