Разлика между смесителни и несмесителни жетони

Токените, наричани още крипто жетони, са вид криптовалута, която представлява актив и може да бъде нещо ценно. Независимо дали вярвате или не, технологията на блокчейн е тук, за да остане, както и Ethereum. Тъй като криптовалутите доказват тяхната реална стойност и легитимност, NFTs са следващата голяма еволюция в този постоянно променящ се цифров свят. Пандемията ускори цифровите технологични промени за една нощ и NFT се превърнаха в легитимен бизнес.

Какво представлява Fungible Token?

Биткойн и други криптовалути са примери за заменими жетони. Доларите, акциите или кюлчетата от злато са активи, които могат да бъдат заменени. Сменяемите жетони са делими активи, които не са уникални и могат лесно да се заменят за друг актив от подобен вид. Такива жетони са направени по начин, че всяка част от жетона е еквивалентна на следващата. Биткойн е най -използваната криптовалута и може да се замени. Като цяло, съвместимостта е собственост на стока, чиито отделни единици по същество са взаимозаменяеми. Това е способността на актив да бъде взаимозаменяем с друг актив на същата стойност.

Какво е незаменим жетон?

Незаменимите жетони (NFT) са нова иновация в пространството на блокчейн/криптовалута, която ви позволява да проследявате кой притежава определен актив. Незаменим просто означава нещо, което е уникално и не може да бъде заменено за друг артикул. NFT са като артикули от реалния свят с някаква стойност. Те са вид дигитални активи, които могат да се купуват и продават онлайн, често с криптовалута. NFT представляват цялостна единица и не могат да бъдат разделени на няколко части. Концепцията за NFT се основава на блокчейн технология, по -специално на блокчейн на Ethereum. NFT са основно единици данни, съхранявани в блокчейн, които удостоверяват цифровия актив като уникален. И те могат да се използват за широк спектър от цифрови стоки като снимки, аудио, видео и други цифрови файлове.

Разлика между смесителни и незаменими жетони

Терминология

- Заменяемостта е собственост на стока, чиито отделни единици по същество са взаимозаменяеми. Това е способността на актив да бъде взаимозаменяем с друг актив на същата стойност. Например, ако заемате банкнота от 100 долара от приятеля си, трябва да му върнете същата стойност, но не непременно същата. Можете да му платите две банкноти от $ 50 или десет банкноти от $ 10. Но ако заемете колата на приятеля си, не можете да му върнете друга кола. Така че, колата се счита за колекционерска и е уникална, поради което не може да се замени. Незаменяемостта е свойството на уникалността на даден актив.

Имот

-Незаменимите жетони (NFT) са основно единици данни, съхранявани в блокчейн, които удостоверяват цифровия актив като уникален. Концепцията за NFT се основава на блокчейн технология, по -специално на блокчейн на Ethereum. Заменяемите жетони, от друга страна, са неделими активи, които не са уникални и могат лесно да се заменят за друг актив от подобен вид. NFT не са делими, докато заменяемите жетони са делими.

Стандартен

- Заменяемите жетони използват стандарта ERC20, който е един от най -значимите токени на Ethereum, базиран на блокчейн технологията, подобно на етер, биткойн и биткойн пари. Това е един от най -добрите блокчейн протоколи. От друга страна, незаменяемите жетони използват стандарта ERC721 в Ethereum, което позволява на разработчиците да символизират собствеността върху произволни данни. Този стандарт се използва в много случаи, когато искате да прехвърлите цял актив, който не може да бъде разбит на няколко точки.

Обобщен срещу не-обобщаващ знак: Сравнителна диаграма

Резюме

Тъй като ние се превръщаме в дигитален режим всеки ден, NFT предлагат практично решение за притежание на жетони, което позволява дигитализиране на активи в реалния свят. Следователно, доказано е, че NFT са по -полезни, като се има предвид, че имат уникално стойностно предложение и не са делими. NFT представляват цялостна единица и не могат да бъдат разделени на няколко единици. Заменяемите жетони, от друга страна, са лесно делими и елементите могат да бъдат разделени на произволен брой единици, стига стойността им да е същата и всеки знак може да бъде заменен с друг знак с подобен тип и със същата стойност. NFT са уникални и не са взаимозаменяеми и не могат да се обменят с друг незаменяем знак от подобен вид.

Каква е разликата между ERC20 и ERC721?

ERC20 е стандарт за заместващ маркер, който се използва за създаване на заместими жетони на блокчейн на Ethereum, докато ERC721 е стандарт за незаменяеми символи (NFT), в който NFT не се дели и не се замества.

Какво представляват носителите на незаменяеми жетони?

Те са вид криптографски жетон на блокчейн, който представлява единичен актив и се купуват и продават онлайн.

Имат ли незаменяеми жетони стойност?

Те могат да се използват за представяне на собственост върху уникални предмети. Всеки NFT представлява различен базисен актив и следователно те имат различна стойност.

Как да получите незаменяеми жетони?

NFT са цифрови инвестиции, които са обединени и отличителни и могат да бъдат използвани за изобразяване както на съществени, така и на нематериални елементи. NFT могат да бъдат закупени с различни валути; всъщност има няколко пазара за покупка и продажба на NFT.

Вижте повече за: ,