Разлика между Freshdesk и Freshservice

Всичко започна с поддръжка на клиенти опит е объркало. Историята на Freshdesk продължава през целия път обратно до 2010 г., когато Girish Mathrubootham, тогава вицепрезидент на продуктовия мениджмънт в Zoho Corp, имаше някои доста лош опит с екипа на обслужване на клиентите във връзка с разбито LED телевизор. Тогава статия, публикувана в Hacker News привлече вниманието му, който каза нещо за Zendesk повишаване на техните цени около 60-300% и как тя предизвика загриженост сред клиентите, които не са били толкова щастливи за него. Той видя потенциал да се включи в сферата на клиента бюро за помощ и с масивна облак преход вече на хоризонта, той вижда възможност да се изгради система бюро за помощ, която ще разтърси света на поддръжка на клиенти. Той, заедно с неговия добър приятел и колега Шан Krishnasamy започна "Freshdesk" през 2010 година.

Той започна проекта с личните си спестявания, следван от финансиране от фирми за рисков капитал Accel и Tiger Global. Първоначалното финансиране помогна много и през 2011 г., те спечелиха Microsoft BizSpark Индия Старт на предизвикателството на. Girish похарчени парите за награда за пускане на пазара, за да събере някои бързи сцепление. Събитието им помогна да привлече много внимание, особено сред СВК. През 2014 г. Freshdesk пресече границата от 30 000 клиенти и през 2015 г., които са придобили в платформата за видео чат 1CLICK.io, което беше първото им придобиване от тяхното създаване. През 2017 г., Freshdesk Inc. пребоядисаха да Freshworks Inc., която се превръща в компанията-майка предлага цялата гама от инструменти за бизнес продуктивност, включително Freshdesk, Freshservice, Freshsales и Freshcaller.

Какво е Freshdesk?

Freshdesk е системата за билети, базирана в облака за поддръжка на клиенти на бюрото за помощ и решение, което помага на фирмите да предоставят звездна опит за поддръжка на клиенти. Freshdesk е платформа SaaS с изчерпателен набор от функции и инструменти, които помагат на клиентите с техните заявки в начина на комуникация по техен избор. Това е много добре организирана система за информационно бюро, което е изградено с поддръжка на клиенти в ума. Той предлага всичко необходимо, за да достави изключителна поддръжка на клиенти чрез централизирана платформа, която вижда клиентските запитвания възможно билети. Екипите могат да следят и управляват входящите билети от множество канали, като имейли, текстове, чат, социални медии и разговори, и ефективно да работят за решаване на техните запитвания. Екипите могат да се разделят задачите си с други отбори, за да се реши клиентските запитвания възможно най-бързо. Интелигентни средства за автоматизация правят работата още по-лесно чрез възлагане на задачи ефективно, основани на агенти "умения, натовареността и наличността.

Какво е Freshservice?

Freshservice е рецепция и управление на услугите решение ИТ (ITSM), който помага на бизнеса за постигане на по-голяма ефективност с интелигентни средства за автоматизация и AI. Това е свеж поглед върху ИТ поддръжка построен за модерни предприятия да управляват рецепция ефективно. Това е ITIL подравнени бюро решение услуга, която работи, за да отговарят на все по разширяването нуждите на клиентите и рационализиране на управлението на услуги във всички области на бизнеса, от HR до правна, IT, охрана, поддръжка и др. Тя поставя бюрото обслужване на облака и ви позволява да получите достъп до него по всяко време и от всяко място, което искате. В общи линии, Freshservice е решение за сервиз, но тя може да се използва и от други вътрешни екипи за подпомагане на работниците и служителите. Freshservice прави всичко лесно и без усилие, като се замени безкраен поток на имейли, като се започва от една малка молба, като например лична карта замяна за управление на големи неща, като организиране на корпоративно събитие.

Разлика между Freshdesk и Freshservice

Инструмент

- Freshdesk е системата за билети, базирана в облака за поддръжка на клиенти на бюрото за помощ и решение, което помага на фирмите да подпомагат заявките на своите клиенти "(билети) във всички комуникационни канали, като например социалните медии, електронна поща, телефон, съобщения и чат. Това е много добре организирана система за информационно бюро, което е изградено с поддръжка на клиенти в ума. Freshservice, от друга страна, е бюрото решение на ИТ услуга, която помага на бизнеса за постигане на по-голяма ефективност чрез опростяване и автоматизиране на техните вътрешни ИТ операции. Това е свеж поглед върху ИТ поддръжка построен за модерни предприятия да управляват рецепция ефективно.

Лесна употреба

- Както Freshdesk както и Freshservice са част от един и същ софтуер екосистема, те са много лесен за използване. Интуитивният и полиран интерфейс го прави лесен за да започнете в нито един момент. Freshdesk автоматично преобразува входящите имейли, чатове, съобщения и заявки за социални медии в билети, които позволяват на агентите за управление и решаване на билети чрез централизирано таблото. Freshservice с безпроблемна ITIL интеграция и лесен за използване интерфейс го прави лесно да се управлява ефективно ИТ услуги и операции, без да се изисква специално обучение. Можете да персонализирате Freshservice интерфейс за вашите нужди, добавете логото на фирмата ви, и вие сте добре да тръгвам.

Ценообразуване

- Докато Freshservice както и Freshdesk са справедливо определяне на цената с почти подобни планове за ценообразуване, Freshdesk отива една стъпка напред със своята завинаги свободен план стартер, който осигурява подкрепа за неограничен брой агенти. Плановете за премиум започват от $ 15 на агент на месец на годишна фактуриране и отива до $ 99 на месец, което е идеално план за предприятия. Freshservice не свободно предлагане и основния план започва с $ 19 на месец за годишен фактуриране и отива до $ 109 на месец за план за Enterprise. Така че, Freshdesk има леко предимство над своя брат по отношение на цените.

Freshdesk срещу Freshservice: Сравнение на таблицата

Резюме

Докато Freshdesk както и Freshservice са част от един и същи софтуер семейни Freshworks, те са проектирани да обслужват различни цели. Първият е програма клиент бюро за помощ, която помага на фирмите да предоставят подкрепа висококачествен клиент чрез лесен за управление на билети система, докато вторият е решение за управление на услуга за всичко-в-едно IT че помощи за управление на бизнеса рационализиране на услуги във всички области на бизнеса, от HR до правна, IT, охрана, поддръжка и др.

Вижте още за: ,