Разлика между електрически скутер и велосипед

Тъй като електрическите превозни средства стават по-мощни, енергийно ефективни и най-вече достъпните, електрическите велосипеди (e-bike) и електрическите тротинетки се превръщат в жизнеспособни заместители на конвенционалните транспортни методи като автобуси, влакове и т.н. все по -важни, тъй като те не само намаляват шума и замърсяването, но също така намаляват зависимостта от петрола и също така намаляват емисиите на въглерод. Поради продължаващата пандемия COVID-19 електрическите велосипеди и скутери постепенно преминават от спортни и развлекателни продукти към ежедневни превозни средства за пътуване. Общественият транспорт често е претъпкан и миризлив и те не винаги ви отвеждат от една точка до точната ви дестинация, като спират на ключови места. Електрически тротинетка или електронен велосипед не страдат от този проблем и вие имате пълния контрол върху пътуването си.

Какво е електрически скутер?

Електрическите тротинетки, подобно на други електромобили, са включени електрически превозни средства с мотор, монтиран на рамката. Те са вашите ежедневни двуколесни тротинетки с електрически двигатели, които захранват мотора, когато колоездачът върти педали. Те се различават от традиционните немоторизирани скутери поради допълнителен компонент, който е батерия, и електрониката, особено електрически мотор. Те са предназначени да осигуряват периодична поддръжка на мобилност и обикновено имат широк радиус на завъртане. Те са изключително компактни и леки и почти безопасни, за да ви прекарат от точка А до точка Б, без да се притеснявате за тромавия трафик. Подобно на други електрически превозни средства, електрическите скутери се захранват от акумулаторни литиеви или оловни батерии. Те се управляват с регулируеми фрези, които са Т-образни кормилни колони-те се накланят напред или назад и се заключват във всяка желана позиция. Електрическите тротинетки се предлагат в различни видове, от малки, леки скутери до тежкотоварни скутери и ежедневни тротинетки за пътуване до работното място.

Какво е електрически велосипед (e-bike)?

Електрическите велосипеди или електронните велосипеди са точно като обикновените велосипеди с педал и кормило и се задвижват от електрически мотор, който подпомага задвижването на автомобила. Електронните велосипеди са отлично оборудване за лично транспортиране, за да се придвижвате из града, без да се притеснявате за въглеродните емисии, тъй като процентът на емисиите на електронните велосипеди е значително нисък. Те имат прост дизайн, който наподобява външния вид на традиционния велосипед, но с добавка на ефективен електрически двигател и литиево -йонна батерия. Обикновено електронните велосипеди се отнасят до всички видове велосипеди с електрическо подпомагане, които генерират достатъчно мощност и скорост, за да се движат безопасно по магистралата, подобно на мотоциклет, задвижван от бензин. Електронните велосипеди много приличат на обикновените ви велосипеди, поне по отношение на възможностите за каране, но създават безпроблемно каране без емисии. Те могат лесно да пътуват до 50 км/ч, много по -бързо, отколкото бихте карали.

Разлика между електрически скутер и велосипед

Преносимост

- По отношение на преносимостта, електрическите скутери са изключително компактни и леки; всъщност средният електрически скутер е значително по-лек от своя колега за електронни велосипеди. Обикновено електронният скутер тежи не повече от 40 паунда и всичко, което е под марката 50, се счита за леко в сегмента на електрическите велосипеди. Електрическите велосипеди, от друга страна, са велосипеди с електрическо подпомагане с педал и кормило и по -тежка рамка и гуми, които само увеличават теглото. Освен това някои електронни скутери могат да бъдат сгънати, за да се поберат в куфар, а батериите са достатъчно малки, за да се носят в самолет.

Скорост

-Електрическите велосипеди обикновено се категоризират в Клас 1, Клас 2 и Клас 3. Докато електронните велосипеди и електронните скутери идват с функция за подпомагане на педалите, която ви дава тласък на трудни терени чрез педалиране, електронните велосипеди могат да бъдат малко по-бързи от електронните скутери по очевидните причини. Но в някои страни електронните велосипеди са силно регулирани, което ограничава скоростта им в диапазона от 28 до 32 км/ч. В Ню Йорк електронните велосипеди са ограничени до скорост от 25 км/ч. Някои мощни електронни велосипеди могат да се простират до 45 км/ч или повече. Електрическите скутери са сравнително по-бавни от електронните велосипеди.

Упражнение

- Електрическите велосипеди не само обслужват ежедневните ви нужди при пътуване, но и се случват като отлично оборудване за тренировки. Те предлагат превъзходна помощ при преминаването от една точка до друга, а дроселните могат да се използват като мотопеди, които са чудесен вариант да ви изведат на сериозна тренировка. Дори проучванията показват, че тези, които карат електронни велосипеди, са склонни да се упражняват редовно и повече от тези, които карат обикновени велосипеди. Винаги можете да включите функцията за подпомагане на педалите, ако сте уморени след дълго пътуване.

Обхват

-Повечето електронни велосипеди имат пробег между 40 и 100 мили с едно зареждане, но това зависи от различни фактори като тегло на ездача, капацитет на батерията, средна скорост и т.н. С мощните електронни велосипеди можете лесно очаквайте батерията да издържи лесно до 100 мили, преди да се наложи да я изцедите. Можете да се разтегнете още повече, ако включите икономичните настройки. Електрическите скутери, от друга страна, нямат толкова голям обхват на каране и могат да предложат максимален обхват от 75 км с едно зареждане, в зависимост от размера на батерията.

Електрически скутер срещу велосипед: Сравнителна таблица

Резюме

Така че, всеки, който може да си позволи електрически тротинетка, може да си позволи и електронен мотор, а ако можете да си позволите и двете, тогава можете да получите най-доброто от двата свята. Хората с по-ниско физическо състояние, както и хората, които пътуват ежедневно до работа, са по-склонни да ходят на електронни велосипеди, тъй като те не само изминават големи разстояния и нямат неблагоприятно въздействие върху околната среда. Плюс това, електронните велосипеди се удвояват като отлично фитнес оборудване и в допълнение, увеличават товароносимостта на мотора, благодарение на тежкотоварните, ориентирани към полезни велосипеди. Електронните велосипеди не само помагат да се преодолеят физическите ограничения на ездача, но също така им позволяват да пътуват без усилие до по-дълги разстояния.

Вижте повече за: ,