Разлика между DVI и DVI-D

dvi-adapter DVI срещу DVI-D

Цифровият визуален интерфейс или DVI бързо набира популярност, особено с бързия растеж на цифрови дисплеи като LCD и LED. DVI е дефиницията на целия интерфейс, но има подкатегории, които определят всеки аспект; един от тях е DVI-D. Допълнителният D в DVI-D означава цифров, тъй като определя цифровите компоненти на интерфейса.

Въпреки че DVI е създаден, за да улесни цифровото предаване на видео данни, необходимостта от запазване на обратна съвместимост с по -стари дисплеи и видео адаптери, които не са в състояние да обработват цифрови сигнали, беше много голяма. DVI включва разпоредби за предаване на аналогови сигнали, така че с помощта на адаптери можете да свържете VGA дисплей към VGA порт или обратно. DVI-D пропуска тази възможност, което я прави несъвместима с не цифрови устройства, независимо дали имат DVI портове или не. Това беше постигнато чрез просто премахване на щифтовете и окабеляване, което трябваше да носи аналоговите сигнали. Това са четирите щифта, които обграждат дългия плосък щифт от единия край на конектора

За да улеснят хората да осъзнаят, че използват несъвместим конектор и да не се чудят защо компютърът им не функционира, дизайнерите на DVI промениха конекторите и портовете. Тъй като на DVI-D портовете липсват слотовете за четирите аналогови извода, не би трябвало да можете да свържете друг DVI конектор към DVI-D порт. Но дори и да премахнете четирите аналогови щифта на конектора, пак няма да можете да го поставите, тъй като дългият плосък щифт на DVI-D е по-тесен; което означава, че слотът на съответния DVI-D порт също е по-тесен и не може да приема други конектори.

Възможно е обаче да свържете DVI-D конектор в DVI-I слот или универсален слот, който приема всички видове кабели. Това позволява на цифровите LCD дисплеи да се свързват към универсалния порт на компютъра.

Резюме: 1. DVI е общият стандарт за интерфейса, докато DVI-D дефинира цифровите компоненти на интерфейса. аналогов 3. На DVI-D конекторите липсва окабеляване за аналогови сигнали, което се намира на други DVI конектори 4. DVI-D портовете не могат да приемат други видове DVI конектори 5. DVI-D конекторите могат да бъдат врязани в DVI-I портове

Последни публикации от Abishek ( виж всички )

2 коментара

  1. Знам, че изображението представлява аналогов VGA, но не и DVI интерфейс.

Обратни обрати

  1. Разлика между DVI-I и DVI-D | Разлика между | DVI-I срещу DVI-D

Вижте повече за: ,