Разлика между Dropbox и Sync

Облачните изчисления са една от най -горещите модни думи в компютърната индустрия в наши дни. Започна като идея и сега представлява най -новата еволюция в компютърния свят. Това напълно промени начина, по който компаниите съхраняват своите данни и използват технологиите за обслужване на клиенти и доставчици. Днес почти всички големи имена в света на бизнеса, като Google, Microsoft, Amazon и т.н., имат по -голямата част от своите ИТ ресурси в облака. Има около дузина облачни услуги, които попадат под общия термин облачно съхранение и много от нас удобно ги наричат ​​облачно съхранение, виртуално устройство, съхранение на файлове и т.н. Dropbox и Sync.com са две от най -популярните и широко използвани опции за съхранение в облак. Разглеждаме всеки един от тях и подчертаваме някои ключови разлики между тях, за да разберем кой е по -добър.

Какво е Dropbox?

Dropbox е популярна услуга за съхранение в облак, управлявана от едноименната компания Dropbox, Inc. Dropbox е една от най -ранните платформи за съхранение в облак, която е създала лесната за използване форма за съхранение в облак, която толкова обожаваме днес. Dropbox е виртуално пространство за съхранение, където можете да запазвате всичките си файлове и съдържание, като снимки и видеоклипове, и да ги синхронизирате на множество устройства и да имате достъп до тях от всяко място, което искате. Той отнема всичките ви файлове за безопасно съхранение и ги премества в защитено пространство, наречено облак. Той просто съхранява всичките ви файлове в папка Dropbox, до която можете да получите достъп от всяко устройство, което искате. Dropbox е основан като стартиращ от Дрю Хюстън и Араш Фердовси през 2007 г.

Какво е синхронизиране?

Sync е частно решение за съхранение в облак, изградено от самото начало, за да бъде жизнеспособна алтернатива на Dropbox, включваща вградено криптиране от край до край. Sync е платформа за съхранение в облак като Dropbox, но с по -разширени функции за сигурност, които наистина я отличават. Sync е основан години след Dropbox, но има свой собствен набор от различни предимства, особено що се отнася до сигурността и поверителността. Както се твърди, Sync е 100 процента частен, което ви позволява да съхранявате, получавате достъп и споделяте файлове от почти всяко устройство, което искате, без да нарушавате правото си на поверителност.

Разлика между Dropbox и Sync

Ценообразуване

- Dropbox предлага 2 GB безплатно място за съхранение и също така предлага две възможности за съхранение, или 2 TB или 3 TB. Всеки от тях може да бъде закупен на месечна база или годишно, като планът за 2 TB е на цена около 12 долара на месец и ако изберете годишния план, това го намалява до приблизително 10 долара на месец. Планът от 3 TB, наречен Dropbox Professional, ще ви струва 16,58 долара на месец и добавя по-разширени функции като 180-дневно възстановяване на файлове, търсене на текст в документи, ограничение за прехвърляне до 100 GB и много други.

Синхронизирането, от друга страна, е трудно да се победи, когато става въпрос за ценообразуване. Като начало той предлага 5 GB безплатно хранилище в сравнение с 2 GB на Dropbox. Sync също предлага голямо разнообразие от възможности както за физически, така и за корпоративни потребители. Основният план за физически лица започва от $ 8 на месец при годишно таксуване за 2 TB хранилище и стига до 4 TB за $ 15 на месец, ако се таксува годишно. Така че синхронизирането печели при ценообразуването.

Сигурност

- Sync предлага по -разширени функции за сигурност и най -хубавото при Sync е, че е 100 % частно, което означава, че Sync не може да чете или да има достъп до вашите файлове. Вашите файлове са защитени чрез криптиране от край до край, което означава, че само вие сте упълномощени за достъп до вашите данни и никой друг няма достъп до вашите данни, дори и Sync. Dropbox не поддържа криптиране с нулеви познания и използва по-леко криптиране, AES-128, за прехвърляне на файлове. Въпреки че това означава много по -голяма скорост и лесен достъп до файлове, сигурността не е толкова голяма в сравнение със Sync.

Споделяне на файлове

- Dropbox със сигурност има предимство пред Sync, когато става въпрос за споделяне на файлове; тя ви позволява да споделяте чрез връзка на уебсайта, както и директно от работния плот. Той също така ви позволява да зададете дати на изтичане на връзки и споделени файлове, но само ако сте избрали скъп професионален план. Синхронизирането също ви позволява да задавате дати на изтичане на споделени файлове, но ви дава по -голям контрол върху вашите файлове с неща като ограничения за изтегляне и също така ви уведомява, когато има активност в споделен файл. Можете също да зададете пароли за файлове и да проверите статистиката за изтегляне, за да видите колко пъти е изтеглен файл.

Dropbox срещу Sync: Сравнителна диаграма

Резюме

Както Dropbox, така и Sync.com са може би две от най -популярните и широко използвани опции за съхранение в облак, като всеки от тях има свой собствен набор от плюсове и минуси. Като начало, Dropbox е чудесна услуга за съхранение в облак, що се отнася до скоростта, но не е толкова добра от гледна точка на сигурността. Синхронизирането не е толкова добро със скоростта, но несъмнено е най -сигурната платформа за съхранение в облак, която се основава на нейните силни принципи за сигурност и поверителност, един от които е винаги да поискате вашето съгласие, преди да съберете или разкриете вашата лична информация. За разлика от Sync, Dropbox не поддържа криптиране с нулеви познания, но се интегрира добре с множество трети страни, което е удобно и помага при определени задачи за производителност. В крайна сметка всичко се свежда до вашите лични предпочитания и кое от тях отговаря на вашите нужди по -добре.

Вижте повече за: ,